Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
miércoles, 26 de marzo de 2014
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7 8

 Compromís per Alzira insisteix que calen més mesures per a previndre l’aparició del mosquit tigre

Entre elles, el manteniment del riu, tindre els barrancs i solars nets i també la concienciació ciutadana informant a la població del que pot fer



L’Ajuntament d’Alzira ha comunicat que va a fer un tractament de caràcter preventiu contra el mosquit tigre. S’aplicarà en zones de canyes, en els barrancs i en punts del llit del Xúquer on hi ha remansos d’aigua, així com en tots els embornals de les zones pròximes al barranc de la Casella o el barri de les Barraques.

Des de Compromís per Alzira ja indicarem l’any passat que, a part dels tractaments químics per a tractar poblacions adultes, hi ha mesures preventives que han de realitzar-se per eliminar els llocs potencials de cria. Esta espècie necessita poca quantitat d’aigua per desenvolupar el seu cicle reproductor. En el cas d’Alzira tenim alguns llocs amb aigua estancada que s’haurien de controlar, entre ells fonts ornamentals parades, els solars de Tulell amb obres no acabades on hi ha aigua acumulada  i en el llit del barranc de la Casella al seu pas pel pont de Xàtiva, a més dels recipients que hi ha en els solars abandonats, en els camps i en els marges del riu.

S’han donat uns passos amb la neteja de part del riu i la dels solars de Tulell, però continuen faltant més mesures. En el barranc de la Casella no s’ha pres cap mesura ni per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ni del nostre Ajuntament. Tot i que portem molts anys demanant que se sanege el barranc de la Casella al seu pas pel Pont de Xàtiva per a evitar l’aigua estancada i els roïns olors, rosegadors i mosquits que pateixen els veïns durant tot l’any i que pot ser  lloc potencial de cria del mosquit tigre. 

Respecte al riu reconèixer que aquest hivern s’han netejat els marges del mateix en la zona entre els dos ponts. Però les males herbes, canyes i esbarzerars ja comencen a envair la zona que es va netejar. El mateix està passant en les zones cremades prop del poliesportiu. Per aixó, entre les mesures preventives que hauria de posar en marxa el nostre ajuntament i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, està el manteniment d’estes zones i continuar netejant el marge del riu des del Pont de Ferro fins el pont al costat del Poliesportiu, lloc on la primavera- estiu passada es patiren atacs dels mosquits.             

Des de Compromís per Alzira també li demanem al Sr. Montalvà que faça una campanya informativa demanant la col·laboració dels ciutadans per a evitar llocs on puga haver-hi aigua estancada que és on troba bones condicions per a la reproducció en espais urbanitzats i de l’àmbit (plats sota testos, pneumàtics, piscines buides, fonts ornamentals, etcètera). I una política de trampes igual que es fa amb la mosca del mediterrani, la processionària, etc.

Aprofitant aquestes mesures preventives continuaríem recuperant el riu per als ciutadans que des de fa anys ens l’amaga una selva de canyes i matolls. Amb això faríem un pas més per a aconseguir el passeig fluvial que tots volem per a Alzira.

Vicent Camarasa

Representant de Compromís per Alzira al Consell Local de Medi Ambient

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

En El Seis Doble Comarcal…

La Guardia Civil desmantela un punto de venta de droga al menudeo en Carcaixent

La JLF de Carcaixent presenta divendres: “Plantar una falla a Granada 2014

Tall en el subministrament elèctric de diversos carrers a Benifaió

 


                           
        .-000169                                       .-000158                                                .-000245                                               .-000133





El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política
SocialGeneralSalud, Sanidad

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Benito - 26/03/2014
En el Ayuntamiento han estado esperando la sopa boba esperando que la Consellería solucionara el problema. Pero como Alzira no pinta nada, en Valencia han dicho que se busquen la vida.

"Des de Compromís per Alzira també li demanem al Sr. Montalvà que faça una campanya informativa".
A ver Camarasa, ¿ahora quieres que Montalvá juegue a entomólogo? ¿Te crees que es como Iñaki Gabilondo o Luis del Olmo para informar? Ya te digo yo la campaña como será: "Eeeehhh, la gent del camp, eeehhh, els lauraors, eeehhh que vagen tapats i que es compren algo contra les picaes dels mosquits en les farmacies i que si li piquen molt que vagen a l'hospital. Estem treballant en l'asunt i continuarem fento hasda el final como estem fento hasdara". Algo así más o menos...

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal