Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.909 Fotografías: 108.897 Comentarios de usuarios: 125.589
EL SEIS DOBLE
martes, 25 de febrero de 2014
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Cartes al director
Falles, traques i carpes

“Si un ciutadà demana ocupar o tallar un carrer se li cobra una taxa, algú pot dir quant paguen les falles per col•locar les carpes durant un mes per a només utilitzar-les 2 o 3 dies i els dies de falles?”



.-000252

A Alzira fa falta unes normes que permeten la convivència i tolerància entre les festes i els ciutadans que no són festers, però l’Ajuntament mira cap a un altre costat i seguix sense regular l’ocupació dels carrers per les carpes falleres i a conseqüència d’això algunes comissions en estes dates ja han començat a muntar les mateixes.

Com a exemple tenim a la falla Germanies que a un mes de les falles ja ha muntat el sostre d’un dels seus casals privant de llum natural a les instal·lacions municipals que hi ha al costat del seu casal. Es dóna el cas que esta comissió té com a casal un dels millors locals de propietat municipal i que esta davant d’on es col·loca el monument, però com pareix que no tenien prou espai van obtindre permís de l’Ajuntament per a muntar una carpa en el carrer de vianants durant els dies de falles sense tindre en compte que amb això impedixen el pas dels veïns per un dels pocs accessos que té la plaça de Germanies. I per si no fóra poc tindre un casal i una carpa, des de fa uns anys l’Ajuntament els permet muntar una altra gran carpa que ocupa tota la plaça privant del gaudi de la mateixa als ciutadans i als xiquets del parc infantil durant tot el mes de març.

El mateix succeïx amb la falla Caputxins que des de primers de març priva als veïns i als usuaris del centre de salut d’un muntó de places d’aparcament, i no són les úniques comissions que munten les carpes sense tindre en compte les molèsties que poden causar als veïns mentre l’Ajuntament mira cap a un altre costat, com va succeir amb la falla de la Plaça Major quan va ocupar fa uns anys quasi tota la plaça, privant els fallers, veïns i visitants del centre neuràlgic d’Alzira en falles i obligant en Setmana Santa a canviar el recorregut dels trasllats i la processó.

No estic en contra de que l’Ajuntament autoritze la col·locació de carpes durant la setmana de falles i més si les comissions no tenen el local prop del monument, però una cosa és això i una altra ocupar places i carrers durant quasi un mes. En el cas de la falla Germanies i des de fa uns anys s’arrissa el ris i no se si tindrà alguna cosa a veure que entre els seus fallers hi ha regidors i membres d’un determinat partit.

Si un ciutadà demana ocupar o tallar un carrer se li cobra una taxa, algú pot dir quant paguen les falles per col·locar les carpes durant un mes per a només utilitzar-les 2 o 3 dies i els dies de falles? No estic demanant que es cobre per la col·locació de les carpes la setmana de falles, però si volen tindre més temps ocupada un carrer o plaça, l’Ajuntament primer ha de valorar si això causa molèsties als veïns que no són fallers i en cas de ser així no hauria d’autoritzar el muntatge de les carpes nomes que el temps de falles.

 

Nota: l’autor d’este correu ha preferit ocultar públicament la seua identitat. Com sí s’ha identificat davant de la nostra redacció i el text guarda les formes i correcció requerides, ho publiquem i respectem la seua llibertat d’expressió.

 
 
 
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


                          
 .-000228                                                                                                                                 .-000079
                           
.-000179                                                                                                                                           .-000065
                           
.-000261                                                                                                                          .-000100

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

VICENT - 25/02/2014
Jo com a faller que soc , no vaig a dir-te que paguem a l'Ajuntament per ocupar la vía publica . Lògicament no paguem res . Però per exemple la meua falla tota la seua inversió es realitza a Alzira . Aquesta inversió sense anim de lucre , com per exemple la dels bars . Suposa una alegría pels comerços de la localitat . Indumentària , pirotècnica , jornals dels treballadors que ens ajuden a la falla .

En definitiva a les falles cap particular de la falla , guanya cap euro . Al contrari la festa incentiva el comerç de la nostra localitat .
Juan Ramon - 25/02/2014
Si no t'agraden les falles i tot el que envolta a aquestes festes, ningú t'obliga a soportar-ho. Jo he vist a gent tancar els carrers d'Alzira per a fer una m... Que ja cadascú fara el que vol; pero no pots queixar-te d'unes festes que sols perque no puguis tindre llum natural o no puguis aparcar el cotxe davant la porta no es cap motiu, a més de que els carrers no están completament tancats ja que hi donen solucions per a que els cotxes puguen anar comodament.
marta - 25/02/2014
Estic d'acord amb Vicent, no sols conten els diners en metàl·lic, hi han altres formes de rebre diners indirectament. Per altra banda, este dissabte és la Crida i per als fallers i falleres comença ja la festa... A més, cada comissió fa el muntatge quan pot
vei - 25/02/2014
Vicent, quieras o no, tiene mucha razón quien ha enviado el escrito, y tu lo único que haces es confundir. No he visto que critique a las fallas, al contrario acepta la colocación de un campamento fallero durante los dias de fallas, cosa en la que yo tampoco estoy de acuerdo. En lo que si que estoy de acuerdo es que tener colocados estos campamentos durante un mes para que algún domingo vayan los falleros (la mayoria de ellos encima son de fuera del barrio y no sufren en sus casas las molestias) ha comerse una paella me parece de mucha poca verguenza. En el caso de que priven a los niños del vecindario del parque infantil durante un mes, ya es para preguntarse para que sirve el Ayuntamiento. Y los falleros no tienen la culpa, los unicos culpables son los que autorizan estos abusos.
Bombo - 25/02/2014
¿Hay derecho a que ya se monten carpas? ¿Por qué los políticos tienen tanto miedo a los falleros? A esto no hay derecho, a que un mes antes ya se estén montando casales.
Xazal - 25/02/2014
Agafant les dades d'un articule publicat en este mig podem traure alguna conclusió,
més allà de "fanatismes falleros" i exaltacions diverses
Senyors fallers es donen compte que apenes són el 13% de la població d'Alzira,
que em pareix de categoria que disfruten de les festa i de les seues carpes privades,
Però per que el 87% de la resta de la població ha de patir la seua festa
Començant per que ja quasi des de Febrer comencen a tallar els carrers amb els seus passegets a presentar falleres,falleros, no poden anar per la vorera tranquilets en fila com qualsevol ciutadà, o així no lluirien palmito,
Per que si tinc el torn de nit m'han de despertar amb els petards de la famosa “Despertà”.
Per que la gran majoria d'animals s'han de passar un mes espantats i nerviosos (Gossos,gats)
Per que he d'anar pel carrer pendent que qualsevol falleret tire un petard prop de mi.
Jo no estic en contra de les falles, si del caos que és per a la gran majoria de ciutadans.

Hi ha un espai enorme per la zona de Tulell, ahí es podrien organitzar totes les carpes , les seues desfilades autocomplaents, les seues despertaes i si m'esgoten fins a plantar tots els monuments.
I per als comerços locals (bars) sense problemas senyors , s'habiliten unes quantes carpes més i així tenim també els borratxos controlats. Per que la resta de negocis es poden beneficiar igualment sense estar en el moll.
No em val que ara em diguen que és una setmana, per que tots sabem que la cosa comença l'1 de març i fins al 19 llarg
Per si algun ho dubta sóc Alzireny de soca-rel, i valencià com el que més però crec que no per això tinc l'obligació de suportar tot açò de les falles
Antonio - 25/02/2014
Que un CENTRO SOCIAL quede un mes privado de luz natural me parece un hecho sumamente grave que dice muchas cosas... Esto es para ponerlo en manos de la prensa.
Fernando - 25/02/2014
no se que leches pasa en Alzira, que pase lo que pase, siempre hay alguien que se queje.
solo voy a decir una cosa, cada uno disfruta cuando puede y cada uno se jode cuando le toca.
por que si unos se joden en fallas, otros en semana santa, otros en fiestas de barrio, otros en matinales moteras, etc...
al que no le guste Alzira que se balla al campo.
mascletada - 26/02/2014
fernando, ¿no vives en Alzira? o es que no sabes que son los mismos los que tiran petardos y tocan els bombo. Però ni las fiestas de barrio, ni las matinales moteras, ni la semana santa te ocupan una plaza o una calle un mes entero para disfrute de unos pocos. No compares y no olvides que tanto sea para disfrutar de la fiesta como para joderse los derechos de uno terminan cuando empiezan los de los otros. Es la base de la convivencia, lo otro es abuso y prepotencia de unos pocos con las bendiciones de la sacerdocisa Elena y su acolita Chelo "Germanias".
contaminación acustica - 26/02/2014
al camp de Tulell es on tenen que anar els fallers i els tocadors de bombo. O a ofrenar glories al monument al bombo.
eva - 26/02/2014
Un mes antes?,pues de momento yo no he visto ninguna carpa montada,igual estais en el mundo de yupi, se han echo manifestaciones por cerrar canal nou,una cadena valenciana que seguro que la mitad de gente ni veia,y nos costaba dinero a los valencianos,y unas fiestas tan tipicas de los valencianos os quejais, ya estamos bastante amargados hoy en dia para que gente como vosotros amargueis mas la existecia,iros a vivir a algun pais donde la gente por moverse se lian a tiros,,vivireis mejor. En mi comision montamos la carpa el 14,y el 19 por la noche tiene que estar demostada....vive y deja vivir
vei - 26/02/2014
Eva, en una de las fotografias pone bien claro 22 de febrero montar carpa. Si no es un mes poco le falta, y creo recordar que el año pasado por estas fechas o el dia 1 de marzo se montaron varias, asi que menos decir si se vive en el mundo de yupi. Y aqui viene a decir que todas tendrian que montarse como la tuya, entonces de que estas hablando.
sinfallashayparaiso - 26/02/2014
Según los falleros Alzira debería estar agradecida por ser la primera potencia mundial en fallas. JA JA JA, que dan trabajo a mucha gente... yo propongo eliminar el gobierno central y sustituirlo por una junta local fallera así se acabaría la crisis, no tendríamos paro... tendríamos un problema en educación pero bueno es un mal menor. Hagamos un nuevo partido político que se llame JLF y adiós a los problemas
Carmen - 26/02/2014
Quant he passat per Germanies un mes abans de falles i he vist la carpa invaint un carrer i dependencies municipal baix la foscor m'ha entrat fredat, per la prepotencia, per la falta d'educacio i per la xuleria que exercicen uns pocs contra tots.
Vicent - 26/02/2014
Si ells son quatre gats i la resta majoria, jo em pregunte: perquè tenim que suportar que any rere any ens conviden a abandonar Alzira? Les falles ja fa temps que es passen tres pobles amb els abusos i a molts se mos unflen els nasos, perque no les disfrutem, les patim. No seràn ells els que sobren?
marta - 28/02/2014
Però per què ha de sobrar algú?? La convivència es donar i rebre, soportar unes vegades i gaudir altres... O es que a algú li pareix be tot allò que es fa en el poble?? Crec que la societat s'ha fet massa individualista i egoista, i això si es un problema greu d'educació

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal