Domingo, 5 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.239 Año: 18 Noticias: 45.958 Fotografías: 108.949 Comentarios de usuarios: 125.620
EL SEIS DOBLE
lunes, 23 de diciembre de 2013
Clic en la foto para ampliar

Ivan Martínez
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU-Alzira presenta uns pressupostos alternatius del 2014 per a destinar 1’8 milions d’euros més a treball i polítiques d’emergència social

“Deurien ser les prioritats de l’Ajuntament un pla d’ocupació extraordinari i un pla de xoc de mesures socials”



s#ierra20130211

EU-Alzira presentarà hui en el plenari la seua proposta d’uns pressupostos municipals alternatius per al 2014. Per a EU-Alzira pot destinar-se un 5% del pressupost més, 1.800.000 euros, per al que deurien ser les prioritats de l’Ajuntament: un Pla d’ocupació extraordinari i un Pla de xoc de mesures socials.

El consell polític d’EU-Alzira va aprovar el passat dimarts dia la seua proposta de pressupostos alternatius per al 2014. Per a Ivan Martínez, coordinador i regidor d’EU-Alzira: “es pot ingressar i estalviar el que suposa un 5% del pressupost municipal actual i destinar-ho a un nou pla d’ocupació urgent i tota una sèrie de mesures de xoc en polítiques socials per pal·liar el drama de moltes famílies alzirenyes.”

Entre les iniciatives per obtindre els recursos suficients, el col·lectiu d’EU-Alzira proposa nous ingressos i diferents estalvis:

Nous ingressos. Tal i com presentà EU-Alzira en les ordenances fiscals és possible un cànon a les vivendes buides dels bancs (50% de l’IBI) i no aplicar la bonificació del 95% de l’IAE a les grans empreses. En una estimació mínima això podria suposar quasi 200.000 euros d’ingressos.

És necessari la renegociació de diferents convenis que té signats l’Ajuntament (com només ara ha fet l’equip de govern per a l’Hort de Redal). Només comptant una negociació al 50% es podrien obtindre més de 500.000 euros.

D’igual manera, el rescat de diferents serveis municipals privatitzats que, com hem demostrat des d’EU, suposarien un estalvi de l’IVA i el beneficis que s’enduen les concessionàries. Els serveis que es podrien rescatar, sense pagar indemnització a les empreses en el 2014, suposarien alliberar quasi 500.000 euros del pressupost.

També es pot millorar la gestió en molts àmbits. Una reducció del 30% de diverses partides del Pla de Modernització, aprovar d’una vegada plans de viabilitat en les societats municipals, així com deixar les partides de festes com en el 2013. Això suposaria un estalvi de més de 250.000 euros.

Al mateix temps, l’Ajuntament pot disminuir en un 30% algunes càrregues: despeses administratives, productivitats i gratificacions, publicitat i propaganda, etc. Eixa reducció suposarien quasi 400.000 euros més per a les arques municipals.

Tot això permetria poder destinar més de 1.800.000 d’euros (un 5% del pressupost que presenta l’equip de govern per al 2014) que podrien dedicar-se a dos plans que hem proposat en tota la legislatura des d’EU: Pla d’Ocupació d’urgència i un Pla d’Emergència Social.

Pla d’Ocupació amb treball directe per als serveis municipalitzats, pla d’urgència de treball, foment de l’ocupació, creació de viver de cooperatives o mesures de suport a l’auto-ocupació i al xicotet comerç. 900.000 d’euros (que quasi duplicaria el que destina l’Ajuntament ara a plans de treball, però encara per davall del que es gestionava en el 2009).

900.000 d’euros a un Pla d’Emergència social (un 20% del pressupost de Serveis Socials ara): agència de lloguer social, combat pobresa energètica de moltes llars, un menjador i un banc d’aliments municipals, beques i ajudes, etc.

EU-Alzira
 
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


                          
 .-000018                                                                                                                                  .-000137

                          
 .-000189                                                                                                                                 .-000084

                          
 .-000123                                                                                                                                  .-000188

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal