Sábado, 4 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.238 Año: 18 Noticias: 45.958 Fotografías: 108.949 Comentarios de usuarios: 125.619
EL SEIS DOBLE
jueves, 25 de abril de 2013
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La suposada rendibilitat del sistema sanitari privatitzat ‘Model Alzira’

“No és cert o, almenys, no està demostrat que aquest sistema de gestió privada siga més econòmic”



 a#bacco20130211
e#lzapatitodecristal20130222

El discurs que escoltem repetidament sobre la superioritat de la gestió sanitària privada front a la gestió pública es repetix en les declaracions i discursos dels polítics, en especial en els del PP.

Davant d’aquesta aposta política de transferir la gestió de la Sanitat i la incapacitat de l’Administració del Consell Valencià per gestionar directament un dels pilars bàsics de la societat del benestar, existeixen posicionaments científics avalats per societats professionals que posen en dubte la rendibilitat de la privatització.

Per exemple, la Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitaria (SESPAS) en la que s’integren nombroses associacions professionals i societats científiques com la Societat Espanyola d’Epidemiologia (SES), Juristes de la Salut (JS), Red Espanyola de Atención Primària (REAP), etc., adverteixen al seu informe de novembre de 2012 que la limitada informació disponible sobre aquest tipus d’experiències de gestió privatitzada solament ha permès alertar del risc que l’excessiva proximitat entre autoritats i concessions pot reduir la eficàcia de la supervisió sobre els serveis prestats (Posicionament de SESPAS sobre la privatizació de la gestió dels serveis sanitaris)

Un clar exemple el tenim ací en Alzira. Hem vist com el comissionat anterior, Sr. Manuel Marin, ha passat de ser el ‘teòric’ controlador del servei públic (era l’encarregat de la Conselleria de controlar la gestió privada de l’Àrea de Salut) a ser el gerent de la empresa privada a la que controlava. És el que ara s’anomena la ‘porta giratòria de la Sanitat’, aquells gestors que passen a gestionar, ara des del públic, adés des del privat, segons com (els) convinga...

No és cert o, almenys, no està demostrat que aquest sistema de gestió privada siga més econòmic. Entre altres coses perquè els costos que s’imputen als pacients de la Ribera, pel ‘pagament capitatiu’ (un tant que se’ls paga per cada persona de l’Àrea)no inclouen prestacions concretes com són les pròtesis, la farmàcia, l’oxigenoterapia, el transport sanitari, etc. Unes prestacions sanitàries que si que es fan valdre en els costos a altres hospitals de gestió purament pública.

Per açò, no és poden validar les comparacions entre els dos sistemes de gestió si no es posen en la balança les mateixes prestacions que es gestionen, les mateixes premises i els mateixos resultats.

Al nostre entorn, igual que manifesta l’informe del SESPAS, no es coneix cap estudi elaborat per entitats independents que avalen aquest model. Millor dit, tot el que ix a la llum son ‘informes’ o notes i declaracions efectuades per les pròpies entitats implicades o per persones que estan o han estat en la gestió de la UTE Ribera-Salut, l’empresa adjudicatària. Uns documents i declaracions més pròximes al màrqueting i la propaganda que a una anàlisi seriosa i rigorosa.

Per altra part és més que qüestionable la transferència de riscos efectuada a la UTE Ribera–Salut.Sabem que, sense la renegociació efectuada amb posterioritat en el contracte de concessió, afegint uns quants milions al tracte inicial i fent-los assumir -i pagant-los- també l’Atenció Primària, no haguera segut viable aquesta formula. Al final els diners sempre eixen del sistema públic i van a parar al privat.

Des de la Plataforma per la Defensa i Millora de la Sanitat Pública de la Ribera treballem per donar una mica de llum que esclarisca l’opacitat de l'actual gestió privada, i analitzar i fer públics els resultats reals en la salut de la població de la comarca. Sense renunciar en cap moment a aconseguir que la gestió del nostre sistema sanitari torne a ser pública, com no hauria d’haver deixat de ser mai.

Plataforma per la Sanitat Pública de La Ribera
 


En El Seis Doble Temático…

El PP de l’Alcúdia culpa als alcaldes del problema de l’aigua en la Ribera

Motius que mouen a Paco Lérida a presentar-se a la presidència del PP de Sueca

Corbera difunde la historia y la flora de su castillo

Cien grandes autores han elegido ‘El Quijote’ como la mejor novela de la historia

Hallan muerta a la madre del niño que falleció atropellado en la cabalgata de Reyes de Málaga

El sapo amazónico practica la necrofilia para preservar la especie

 


                            
                      .-000180                                                                                                         .-000012
                            
  .-000021                                                . -000181

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política
SocialSalud, Sanidad

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

No mas barro - 25/04/2013
Pues claro que si!!!. Dais en el clavo de la cuestión.

Hace 16 años el plan era perfecto: Primero se deja caer la gestión pública de nuestra sanidad, para después justificar la necesidad de aplicar el nuevo modelo, llamado Alzira, que solucione los problemas organizativos y económicos. Pero les ha salido mal porque no esta demostrado que sea mas económico. Solo aparecen notas y entrevistas de la propia empresa que gestiona (y que obtiene altos beneficios por ello) justificando la necesidad de su existencia.
Ademas dicen que al cliente no le importa quien gestiona y eso tampoco es verdad y ahora con la crisis mucho menos. ¡¡Queremos saber que destino tienen nuestros impuestos y que intermediarios y porque se sitúan entre el servicio y la prestación del mismo!!!!!.

Os animo a seguir con el objetivo de conseguir transparencia y explicaciones en un tema tan importante.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal