Viernes, 17 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.251 Año: 18 Noticias: 46.056 Fotografías: 109.059 Comentarios de usuarios: 125.654
EL SEIS DOBLE
jueves, 14 de marzo de 2013
Clic en la foto para ampliar

Ivan Martínez, regidor d'EU - Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 EU - Alzira proposa a l’equip de govern un Acord Social davant la situació que patim

Adquirim i proposem un compromís clar, amb actuacions concretes, que puguen donar solució als casos d’emergència social


 

e#lzapatitodecristal20130222

És en la nostra ciutat, en l’àmbit local on s’aprecien de més a prop les conseqüències de la situació econòmica actual, per aquesta raó des d’EU Alzira entenem que des de l’administració local i des del món associatiu veïnal, social, sindical, comercial o empresarial del municipi és des d’on hem de treballar per garantir la cohesió social, amb tots els recursos que disposem per poder reduir el seu impacte.

Per tractar de frenar tota aquesta espiral, malgrat les limitacions pressupostàries que es pateixen en l’àmbit municipal, EU - Alzira ha presentat un Acord Social contra la crisi que ha de suposar un pla d’acció 2013 - 2015 per a beneficiar al màxim de persones possibles que estiguen patint situacions de greu dificultat.

Per a EUPV d’Alzira, l’àmbit local és el territori base en el qual pot sorgir i arrelar el germen de la resistència i de l’inici de la recuperació. L’espai comú en què s’aglutinen les iniciatives públiques, les socials i les ciutadanes de tots els àmbits, per col·laborar i treballar en la recerca d’alternatives i solucions.

Per a Ivan Martinez, regidor d’EUPV en l’Ajuntament d’Alzira: “Desafortunadament, no tenim totes les respostes, però sí proposem un camí d’unió, de diàleg i de compromís per tirar endavant, per donar esperança i oferir solucions, per ajudar i donar un respir a aquells que pitjor ho estan passant.”

 

EU - Alzira proposa com a línies bàsiques d’aquest Acord Social

Desenvolupar els distints consells de participació (Consell Econòmic i Social, Consell Assessor de Comerç, Consell d’Acció Social, Consell de Participació Ciutadana o el grup de l’Agenda 21), per a què proposen i coordinen iniciatives amb la implicació de l’Ajuntament.

Establir un treball en xarxa de les entitats i associacions de la nostra ciutat, per impulsar aquests consells.

Ampliar els acords concrets de caràcter específic i excepcionals amb totes les entitats de la ciutat per tal d’ampliar i crear espais de suport en matèria alimentària per a aquelles famílies que per les seues condicions necessiten una intervenció d’aquestes característiques. I sensibilitzar empreses i comerços per tal d’evitar el malbaratamentd’aliments i fer-ne donacions a les entitats que en fan la distribució.

El compromís de l’Ajuntament d’Alzira de no retallar més en els serveis que es presten i incrementar-ne la seua qualitat, exigint això mateix a la resta d’administracions públiques.

Incrementar les partides de polítiques actives d’ocupació.

Aprofundir i dotar de valor el comerç local tradicional.

Desenvolupar un vertader Pla de Vivenda en la nostra ciutat.

Posar en marxa un Projecte Educatiu de Ciutat, amb convenis de col·laboració amb tots els centres educatius de la nostra ciutat.

Dotar d’aquest acord social d’un projecte global i transversal de caràcter anual, per tal de potenciar-lo i facilitar-ne l’avaluació pel que fa al grau d’assoliment de resultats i als compromisos adquirits.

 

Segons Martinez: “l’acció de l’administració municipal, amb la col·laboració i implicació dels diferents agents i entitats socials de la ciutat i la cooperació amb la resta de les administracions supramunicipals, ha de resultar bàsica per a dirigir a Alzira per aquest camí de redreç i recuperació. Hem d’actuar, sumar i construir per evitar i frenar la fractura social que ha provocat la crisi a la nostra ciutat.”

A Alzira, les xifres d’atur rebassen el 27%, amb vora la meitat de persones desocupades que no percep cap prestació. Es tramiten dos desnonaments (desahucios) per dia en els jutjats de la nostra ciutat, mentre hi ha més de 5.000 vivendes buides. Es compta amb uns índexs de pobresa que, en el conjunt del País Valencià, abasten una quarta part de la població. A la baixada del poder adquisitiu dels salaris i les pensions, cal sumar els repagaments sanitaris i el desmantellament del sistema de salut universal, les retallades d’ajudes socials (a les beques, menjadors, de la dependència...) i un llarg etcètera.

EU - Alzira

 

 

                            

                .-000025                            .-000165                  .-000144              .-000146


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal