Viernes, 3 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.237 Año: 18 Noticias: 45.953 Fotografías: 108.944 Comentarios de usuarios: 125.614
EL SEIS DOBLE
miércoles, 16 de noviembre de 2011
Clic en la foto para ampliar

Hugo Morte, José Manuel Rubio, Joan Castelló, Gil Manuel Hernández i Sebastián Marín
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4

 El Premi Malva-Alzira va ser presentat a València

Enguany es convoca conjuntament amb l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF), el Mocador de Sagunt i Borrull-Socors de València amb el nom de Premis Lletres Falleres


 

Dillus van presentar-se els Premis de les Lletres Falleres, un conjunt de concursos literaris per a llibrets de falla on es vol premiar els articles, la sàtira, els assatjos i les portades, així com els relats ultracurts en xarxes socials.

L’Associació d’Estudis Fallers i les comissions la Malva d’Alzira, el Mocador de Sagunt i Borrull-Socors de València han impulsat enguany la convocatòria conjunta de la primera edició dels Premis de les Lletres Falleres per contribuir a la promoció del llibret de falla com a vehicle de difusió cultural.

Amb el nom genèric de Lletres Falleres, la convocatòria engloba uns guardons que en els últims anys han assolit un gran predicament dins del món de la festa, com són el Premi Soler i Godes, convocat per la Associació d’Estudis Fallers per al millor article d’un llibret de falla de la comarca de l’Horta; el Premi Malva - Alzira al millor poema satíric d’un llibret de falla de la Comunitat Valenciana, convocat per la Falla Plaça de la Malva d’Alzira; el Premi Mocador al millor assaig sobre falles i cultura popular valenciana publicat en un llibret de la Comunitat Valenciana, convocat per la Falla el Mocador de Sagunt, i el Premi

Emili Llueca al millor assaig sobre falles i cultura popular publicat en un Llibret del Camp de Morvedre.

A tots estos s’ha unit enguany el Premi Mestre Ortifus, convocat en l’àmbit de la Comunitat Valenciana per la Falla Borrull-Socors per a destacar la coherència en el llibret a l’hora de tractar el tema de la falla tant en els continguts com en la portada, les dos modalitats d’este guardó.

A més, cal destacar que els Premis de les Lletres Falleres tenen també la col·laboració de la plataforma Malalts de Falles, que dinamitza la convocatòria a través de les xarxes socials, i de l’artista Óscar Villada, qui ha elaborat el logotip que identifica els premis.

Amb la incorporació dels nous premis, els convocants sumen voluntats per a continuar donant suport tant a la tasca investigadora com a la sàtira dins del llibrets de falla, que tants bons resultat ha donat fins ara.

Com a expressió de la voluntat de continuar treballant conjuntament i dotar els premis d’un major reconeixement literari, les entitats convocants celebraran després de les Falles un acte cultural per a reunir els premiats i fer palés el treball de autors i comissions a millorar els continguts dels llibrets.

Concretament, el Premi Malva-Alzira, convocat per la Falla Plaça la Malva d’Alzira i l’ADEF, té una dotació de 600 euros (300 per a l’autor i 300 per a la comissió), ipremia el millor poema satíric publicat en un llibret, amb una extensió mínima de 14 versos i màxima de 50. El termini de presentació és el 31 de gener de 2012.

La plataforma Premi de les Lletres Falleres vol aprofitar també els recursos que oferixen Internet i les xarxes socials per a difondre estos guardons i incentivar la creativitat en els llibrets de falla. Amb este objectiu, ha posat en marxa una pàgina web, una pàgina en Facebook, perfil en Twitter i un cercle en

Google+:
www.lletresfalleres.org
facebook.com/lletresfalleres
twitter.com/lletresfalleres
gplus.to/LletresFalleres

I per esta mateixa raó, amb l’objectiu de visualitzar la creativitat satírica en els nous canals de comunicació que oferixen les xarxes socials, la plataforma Premi de les Lletres Falleres ha convocat el Premi #plf12 al millor text saticofaller breu publicat en Facebook, Twiter o Google+ fins al 31 de gener de 2012, amb un premi màxim de 140 euros (un euro per caràcter, espais inclosos).

Miguel Á. Martínez

Fotos: El Seis Doble
 
 

 

                            

.-000084                                                                  .-000091

                          

 .-000100                                                                                          .-000102

.-000021

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLiteratura
FiestasFallas

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Martínez - 16/11/2011
En lugar de promocionar las letras españolas y la cultura española se promociona un dialecto minoritario. Desde luego que España va de mal en peor y lo más triste es que se la dinamita desde dentro.
viejo - 17/11/2011
Cuidado Martinez, llevas camino de convertirte en el Joan Fuster del futuro.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal