Viernes, 3 de mayo de 2024 Edición diaria nº 6.237 Año: 18 Noticias: 45.948 Fotografías: 108.939 Comentarios de usuarios: 125.614
EL SEIS DOBLE
domingo, 30 de octubre de 2011
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

 Paula March Borrás va ser presentada anit com a Fallera Major d’Alzira 2012

El Gran Teatre es va vestir de gala per a rebre al món faller


 

Alzira va presentar ahir la seua Fallera Major i Regina de les Festes de 2012. Paula March Borrás va ser l'encarregada d'imposar-los la banda a la seu cort d'honor i a les Falleres Majors de cada comissió.

El Gran Teatre es va vestir de gala per a rebre al món faller. Cal destacar que en l’acte, les llotges preferencials estaven ocupades per les primeres autoritats locals, l'equip de govern, i membres de la corporació municipal, a mes a mes d'un incondicional públic que va omplir el nostre coliseu donant color i sabor a un cap de setmana faller.

Al so de pasdoble que du el seu nom, va entrar en la sala Paula acompanyada per l'alcaldessa de la ciutat, Elena Bastidas, i pel president de la Junta Local Fallera Vicent Muñoz. Una vegada dalt de l'escenari i envoltada per un escenari espectacular, va ocupar el privilegiat tron de Fallera Major d'Alzira i Regina de les Festes.

L'acte fou presentat per Miriam Boluda Castelló, Fallera Major d’Alzira de 2010. Una vegada imposades les bandes a les Falleres Majors de les trenta cinc comissions , va ser el torn de la mantenidora, caient este any la distinció en Laura Caballero Molina, Fallera Major de València de 2010, qui va glosar sobre el segell que tenen les festes en el nostre poble, però sobretot, de l'arrel Fallera de Paula.

Seguiren els torn de paraules i va ser en primer lloc Paula qui va mostrar la seua alegria i tota la gratitud en arribar a ocupar el càrrec de Fallera Major d'Alzira.

Després, la presentadora donà pas a les entitats locals i Juntes Locals d'altres poblacions que van donar pleitesia a la Fallera Major. Entre altres, van estar presents les Festes de la Vendimia de Requena i les Juntes Locals Falleres de Borriana, Gandia, Carcaixent, Turis i Denia. Ja per finalitzar en este apartat cal destacar la presencia de la Fallera Major de València de 2012, Sandra Muñoz Pérez, que era el primer acte oficial fora de la seua ciutat al que acudia. També va tindre lloc la pujada a l’escenari en el seu últim acte oficial, d’Andrea Palau Cuenca, Fallera Major d’Alzira 2011, moment que va aprofitar per acomiadar-se del món faller.

L'acte va finalitzar amb els parlaments del president de la Junta Local Fallera Vicent Muñoz i de l'alcaldessa Elena Bastidas.

Les notes de l'himne de la Comunitat, que va ser cantat per l'alzireny Vicent Sancho, posaren punt i final a un acte, cerimoniós, protocol·lari i molt vibrant per als fallers.

Miguel Á. Martínez 



               
             .-000070                                                                .-000019 

                 

 .-000081                                                                     .-000080

 

 




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasMiguel A. Martínez
FiestasFallas

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Martínez - 30/10/2011
Ya hasta las fallas cambian. Ahora los falleros van vestidos con calzoncillos largos y trajes de colores donde no se sabe si es carnaval o fallas. El traje de fallero de toda la vida, el de color negro era elegante y señorial y le daba a la fiesta ese toque de seriedad que toda fiesta tiene que tener para no caer en el desmadre y en la anarquía; actualmente ha sido sustituido para que cada cual vista como le dé la gana. Ahora son falleros tuneados.
maretameua - 31/10/2011
Tu Martinez debes de haber hecho la mili con Franco ," eres mes antic que la nana"
faller - 31/10/2011
martinez, te voy a documentar un poco; el trage de fallero negro no es tradicional valenciano surgió porque antes de este muchos falleros vestian o bien de torrentí o saraguey o con trage chaqueta y se vio en este trage una manera de unificar el vestuario masculino para que todos fueran iguales, pero tradición valenciana no tiene ninguna ya que se empieza a ver a partir de la segunda mitad hacia finales del siglo XX. En cambio los trages que ves ahora si que tienen una lógica y un porqué ya que son los típicos del siglo XVIII y XIX, además de ser más bonitos y más ricos en cuanto a diseño y confección se refieren, no como el negro "cucaracha" que fue un mero invento "moderno" eso si que era un tuneado que no venia a cuento y desmadre el mismo que pueda ver ahora eso no lo hace el atuendo.
SÍ AL SARAGÜELL - 01/11/2011
Redéu, Martínez. Sembles el d'un còmic setmanal d'humor. A Alzira s'utilitza el trage de panderola des de 1968. Segons tinc entés perquè ací cada ú anava amb trage de carrer i hi havia qui volia diferenciar-se anant millor que els altres (recordem quina època era). Amb el trage negre tots anaven igual i no hi havia cap diferència.
elegant i senyorial, sí senyor. I es pensa que té raó.
El colorit que dóna la varietat de trages que porten ara els homes és un pas avant (recordant els trages dels segles XVIII i XIX). L'època de la panderola és això, una etapa negra que per sort va quedant relegada als més majors.
fallera - 01/11/2011
Jo cada vegada m alegre més de que els fallers es superen vestint amb elegància. El traje de cucaratxa no he sigut mai el tradiconal, el de saragüell o torrentí, si. Per a aixo estan els llibres de indumentaria.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal