El veïnat d'Alzira pot comprovar com es potabilitza l'aigua per mig de visites a l'ETAP
Des de la Regidoria de Serveis Públics, amb la col•laboració de l’empresa concessionària del subministrament de l’aigua potable a Alzira, Aigües de València, i dels responsables de l’ETAP, Estació de Tractament d’Aigua Potable, s’ha iniciat una ronda de visites a la planta potabilitzadora per tal de donar a conéixer a la ciutadania el procés de potabilització de l’aigua que aplega a les nostres cases.
Han començat les visites previstes amb els representants del Consell de Participació Ciutadana. La visita va estar encapçalada per la vicealcaldessa, Isabel Aguilar, i pel regidor de Serveis Públics, Fernando Pascual. Tots els participants han rebut una xarrada per tal d’explicar-los el procés que se seguix per tal de depurar l’aigua provinent del canar Xúquer-Túria.
Isabel Aguilar, vicealcaldessa, ha manifestat que esta iniciativa és molt positiva perquè els ciutadans poden entendre el curs que se seguix amb la potabilització de l’aigua.
Fernando Pascual, regidor de l’àrea, ha manifestat que la intenció de les visites no és una altra que fer aplegar al veïnat que l’aigua que ix de les aixetes és totalment apta per al consum, ja que des del passat 1 de febrer s’ha augmentat la quantitat d’aigua mesclada per tal d’anar disminuint els nitrats a poc a poc.
Actualment el 70% de l’aigua prové de la potabilitzadora, mentre que el 30% restant és aportada dels pous de la nostra ciutat.
El regidor ha manifestat que l’objectiu és que en l’any 2018 l’aigua que consumim siga subministrada des de la potabilitzadora al 100%.
En pròximes setmanes estes visites continuaran entre els col•lectius de la nostra ciutat i també entre els escolars per tal que coneguen com es potabilitza l’aigua.
Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.
El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.
Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia
Lamentablemente hace años que no bebo de agua de aquí mi ciudad de Alzira. Tanta propaganda la he probado y la he tirado de la boca es pésima de muy mal sabor a medicina. Ya llevo años bebiendo y para hace la comida agua de Cuenca Liviana. La de nuestra ciudad la uso para la limpieza y nada mas. Hoy tiene peor sabor que antes. Es una gran verdad..... Lo que deberían hacer es bajarja de precio ya que para beber la tenemos que comprar.
No todo está claro en la campaña que ha lanzado el ayuntamiento para fomentar el consumo de agua del grifo. Es cierto que es más barata, son ciertas las ventajas ecológicas que esgrimen, pero el cumplimiento de la normativa de aguas de consumo humano no la convierte en la mejor agua. Los indeseables nitratos se encuentran entorno a 20-25 mg/l (¡ya sé que la normativa fija el máximo en 50!), pero en este punto tenemos que aplicar aquello de que cuantos menos mejor ya que hablamos de un compuesto que no es inocuo. De sulfatos tampoco vamos mal, casi al límite de lo permitido (245 mg/l frente a 250 mg/l). Los cloruros ¡bien, gracias! (no confundir con el cloro que se añade para sanitizar el agua) casi 100 mg/l, sus consecuencias son ese sabor tan desagradable y la corrosión de nuestras instalaciones, especialmente de agua caliente, Y por último la dureza de 45 ºF.
Antes de hacer campañas de sensibilización sería deseable que el ayuntamiento mejorase las instalaciones de potabilización y nos ofreciese un agua de calidad, que consumiríamos gustosamente con lo que tanto el ayuntamiento como la concesionaria aumentarían sus ingresos y les facilitaría amortizarlas. Todos los políticos quieren ponerse la medalla de haber resuelto el problema del agua potable en Alzira, pero ya que se la ponen que sea de oro y brilantes y no de hojalata que acaba oxidándose y se desluce.
Añadir un comentario