Un treball laboriós de Rubén Pastor que recopila els 606 carrers d’Alzira presentats en fitxes individuals
Rubén Pastor compta amb una informació molt valuosa sobre els 606 carrers d'Alzira que són presentats en fitxes individuals en les que estan fotografiades el seu rètol, el carrer, i indicant el districte urbà i el barri a què pertanyen, la seua longitud si és un carrer o la superfície si es tracta d'una plaça, en quin carrer principia i acaba, així com els seus noms anteriors oficials, populars o tradicionals, observacions i alguna que una altra curiositat que la majoria d'alzirenys desconeixen i que serà una grata novetat per a tots. De la primera a l'última. Afirmem rotundament que no falta cap carrer. Estan tots els que són. Exactament tots. Tots els que tenen nom, és clar.
Una obra de gran envergadura, ambiciosa i que fins al moment ningú s'ha atrevit a realitzar per la seua evident gran laboriositat i les hores a dedicar-li.
Després de diversos anys de treball de camp, de composició i pacient maquetació, de forma altruista ho posa a la disposició del nostre diari perquè els alzirenys coneguen realment els seus carrers.
Les miniatures utilitzades del plànol del terme d’Alzira i de la Garrofera són cortesia de Miguel Frasquet.
L'autor desitja donar un agraïment especial a Fanny Soriano, Leonardo Giménez i Aureliano Lairón. També vol donar les gràcies a José Francisco Perales, Vicente Ferris, Juan Vicente García Iñigo, Rubén González, Josefa Rodríguez, Rafael Sala, Fernando Villena, Ajuntament de l'ELM de la Barraca de Aigües Vives i al diari digital El Seis Doble.
Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia
Una qüestió Rubén: quan poses a la fitxa que el carrer Massalavés és un atzucac (carrere sense eixida) és una determinació oficial? és a dir: hi figura en el PGOU com a carrer sense eixida o atzucac? ho dic per que aquest carrer enllaça en la seva part més alta amb el vial que fa cap el Torretxó i que des de fa més de 50 anys està sense urbanitzar i ple de clots i runes i serveix d'abocador incontrolat per alguns elements abjectes i que, amés a més, és l´únic accés al barri quan els sedicients festers de la muntanyeta tenen a bé --amb el vist-i-plau- dels succesius equips de govern-- tallar-hi el carrer Covadonga tot i obligant els residents del Torretxó a circular per aquest parany pedregós i merdós?
M'interessaria conéixer com consta Massalavés al PGOU.
Ja em dius alguna cosa, si vols.
Salutacions.
Lamente no poder contestar abans.
Totes les fitxes d'este projecte s'han fet a peu de carrer. En açò vullc dir que només plasme la realitat actual present a peu de via pública i descarte les característiques o projectes tècnics de futur. Dit això, per a mi el carrer de Massalavés a dia de hui no té eixida. No puc considerar com una eixida lògica i natural del carrer la eventual i accidentada senda o drecera, en molt mal estat, que enllaça, per dir-ho d’alguna manera, este carrer amb el camí del Torrejó. Una altra cosa és la utilitat que els usuaris i veïns li vullguen donar a este eventual tram.
Evidentment en un futur, que encara no coneguem, este punt concret serà urbanitzat com cal, però el que considere respecte d'això el PGOU municipal ho desconec ja que es tracta d'una quëstió tècnica de projecte i previsió urbanística que escapa d'esta col·lecció de fitxes.
Este sector del nucli urbà (pertanyent al barri de la Muntanyeta del Salvador) està urbanitzat en diferents fases d'execució:
1- Carrer de Massalavés (1980)
2-Carrer de Sant Salvador (1997)
3- Plaça del Notari Ignacio Zaballos y carrer de Francesc Chordà "Calça" (2007)
Resta clar que falta per executar la zona o punt susdit, tractant-se concretament en la manera d'enllaçar els carrers de Massalavés i/o de Sant Salvador amb l'actual camí del Torrejó.
Per a acabar, indicar que per a arribar al barri alzireny del Torrejó a dia de hui hi ha dos possibilitats:
Pel camí del Torrejó amb inici on finalitza el carrer de Covadonga o pel carrer de la Sagrada Família una vegada passem l'escola del mateix nom fins a arribar a l'encreuament amb el carrer de l'Àguila.
Gràcies per la teua preocupació Pere Peres.
Añadir un comentario