35 propostes d’EU per a guanyar Alzira
.-000357
35 propostes d’EU per a guanyar Alzira
Programa de EU-Alzira | Pàgina Web EU-Alzira
EU-Alzira en Facebook | EU-Alzira en Twitter
Des d’EUPV-Alzira proposem la creació d’un Observatori de la Ciutat per a l’accés públic i posar a l’abast de tota la ciutadania dades socioeconòmiques i estadístiques o d’interés sobre el municipi. L’Observatori de la Ciutat té com a objectiu principal aportar coneixement de la realitat de la ciutat i el seu entorn, de manera que siga d'utilitat per poder dissenyar, desenvolupar i avaluar les polítiques públiques que s'apliquen en ella.
L'observatori té l'ambició d'abastar un tractament integral, global i transversal de coneixements sobre la ciutat, atent a les necessitats de
cada un dels camps d'actuació de les polítiques públiques que es desenvolupen en ella.
L'observatori es defineix com una eina de suport a la presa de decisions també a abast de tots els actors socials i de les institucions, organitzacions i empreses locals que intervenen, o volen intervenir, en la ciutat.
Una primera classificació de les temàtiques i open data a incloure seria la següent:
Demografia i Població (evolució i estructura de la població, moviment natural, moviment migratori, evolució i estructura de les llars i famílies, projeccions de població, etc.)
Immigració (característiques i evolució de la població immigrada, etc.)
Societat (estructura social i desigualtats, instrucció, salut, escolarització, equipaments, riquesa, atur, participació, colectius, etc.)
Economia (macromagnituds, estructura productiva, estadística tributària, ocupació, atur, mercat de treball, consum, comerç etc.)
Treball (població activa, ocupada, aturada i inactiva, contractació, regulació d'ocupació, sinistralitat laboral, mobilitat per raó de treball, etc.)
Territori (edificis i habitatges , urbanisme, consum, xarxes de serveis, residus, mobilitat, transport, vehicles, etc)
Moltes d’aquestes dades es troben disperses en moltes instàncies públiques (INE, SERVEF, Generalitat Valenciana, Mancomunitat de la Ribera Alta, Agència Energètica de la Ribera, el mateix Ajuntament, etc.) o bé a iniciativa privada però d’ús públic (per exemple, Anuari Econòmic de La Caixa). Es tracta de compilar aquesta informació, sistematitzar-la, i que els mateixos departaments faciliten dades o n’elaboren d’altres necessàries. I això per a ampli coneixement dels mateixos treballadors i treballadores municipals i d’altres administracions en la localitat, entitats socials, agents econòmics (sindicats i associacions empresarials o de comerciants), mitjans de comunicació, etc.
En resum, es pren el pols a la ciutat mitjançant el seguiment sistemàtic de l'actualitat més rellevant i recent i vol ser una eina de millora en la generació de coneixement sobre el municipi i major eficiència en la seua utilització.
EU-Alzira
Añadir un comentario