35 propostes d'EU per guanyar Alzira
.-000358
Els últims anys, amb el pretext de la depressió econòmica que encara patim, la situació s’ha agreujat per a totes les institucions públiques. No sols això si no que ha patit tota una sèrie d’atacs a la seua autonomia, sota el pretext fals del dèficit (ja que, de totes les administracions, han sigut les que menys han contribuït a ell), i en realitat han sostret competències i recursos als ajuntaments: plans d’estabilitat pressupostària, plans d’ajust, nova llei de règim de bases local, reforma fiscal... Amb aquestes condicions s’ha fet complicat dur a terme plans i millores a tots els ajuntaments, tot just quan més necessari és.
Els punts principals a debat
Que hi haja un model de finançament concertat no sols entre el govern central, sinó també autonòmics i ajuntaments.
Que hi haja un nou model de finançament local que garantitze la suficiència financera de les entitats locals.
Que s’exigisca el reconeixement del deute històric municipal que s’ha generat per la insuficiència de recursos així com per haver desenvolupat serveis allà on la resta d’administracions no complien. Es tracta d’uns 7.000 m d’euros en el conjunt de l’estat i prop d’un 26% dels pressupostos municipals.
Exigir que la llei de govern local i de finançament local tinga partides suficients i que es faça sempre amb el màxim consens.
Exigim que els ajuntaments participen dels ingressos de les CCAA, per cumplir amb els objectius de suficiència financera.
Mesures a desenvolupar
Aconseguir que els impostos no superen l’índex anual de preus.
Procurar per una tributació encaminada a aconseguir una redistribució de la riquesa més justa.
Procurar que les tributacions locals no suposen un vertader entrebanc per al desenvolupament del comerç i indústria local, bàsicament inclosos dintre de la petita i mitjana empresa.
Aconseguir uns preus de serveis públics que tinguen en compte la seua utilitat social.
Procurar per unes subvencions i/o ajudes que facen possible que les persones (jubilats/des, aturats/des...) amb vertaderes dificultats econòmiques no paguen impostos municipals.
Caminar cap a una fiscalitat verda: sota el principi de qui contamine més, pague més i afavorir la implantació d’energies netes.
Afavorir pressupostàriament totes aquelles activitats socials, culturals, medi ambient, generadores d’ocupació, etc..
Possibilitar una mena de servei que procure per un menor nombre d’impostos i/o taxes incobrats.
Procurar per una total transparència en la gestió dels recursos econòmics públics.
Destinar el 0,7% a cooperació internacional.
Pressupostos municipals: majors ingressos
Nous ingressos. Tal i com presentà EU-Alzira en les ordenances fiscals és possible un cànon a les vivendes buides dels bancs (50% de l’IBI) i no aplicar la bonificació del 95% de l’IAE a les grans empreses.
D’igual manera, el rescat de diferents serveis municipals privatitzats que, com hem demostrat des d’EU, suposarien un estalvi de l’IVA i el beneficis que s’enduen les concessionàries.
També es pot millorar la gestió en molts àmbits. Una reducció del 30% de diverses partides del Pla de Modernització, aprovar d’una vegada plans de viabilitat en les societats municipals.
Al mateix temps, l’Ajuntament pot disminuir en un 30% algunes càrregues: despeses administratives, productivitats i gratificacions, publicitat i propaganda, etc.
Vivendes buides
EUPV-Alzira proposa que l'Ajuntament inste als distints serveis tècnics a elaborar un informe tècnic i econòmic sobre la possibilitat de mantindre l'increment general de l'Impost de Béns Immobles o bé el canvi d'alguns dels coeficients emprats, en particular els que afecten a aquells immobles que manquen d'ocupació, a solars desocupats en el casc urbà o les segones residències registrades en el terme municipal de la ciutat. I això amb la finalitat d'introduir uns altres criteris fiscals que tinguen en compte la progressivitat, atenent la baixada d'ingressos que suposaria la revisió cadastral vigent.
EUPV-Alzira
Añadir un comentario