La melodia del desig
Fa una excel•lent reconstrucció de l’època mitjançant un llenguatge ric i sumptuós
El projecte del nou orgue per al convent de la Saïdia, a principi del segle xv, condueix Genís Tristany, reputat constructor d’orgues i jueu convers, a trobar-se cara a cara amb l’amor de la seva vida. Amb Magdalena de Bordils, monja de la Saïdia, descobreix la força d’un sentiment que desborda ambdós joves i els empeny a rebel·lar-se contra els prejudicis i els codis morals que els tenallen.
Ferran Garcia-Oliver (Beniopa, 1957) és escriptor i historiador. La seva obra literària gira entorn dels viatges i els dietaris: Oc, París particular, Per espaiar la malenconia o El vaixell de Genseric, que va guanyar el XVII Premi d’Assaig Carles Rahola. A Bromera, ha publicat la traducció al català del títol de Joan Fuster Contra Unamuno i tots els altres. També és autor de la novel·la La Veu d’Odiló. Catedràtic d’història medieval a la Universitat de València, ha escrit nombrosos articles i llibres d’investigació, entre els quals destaquen Ausiàs Marc i La vall de les sis mesquites. El treball i la vida a la Valldigna medieval.
La melodia del desig fa una excel·lent reconstrucció de l’època mitjançant un llenguatge ric i sumptuós.
Entorn de Magdalena i Genís desfilen una galeria de personatges a través dels quals emergeix el rostre d’una València fabulosa, riallera i funesta, rica i miserable, noble i canalla, tremendament atractiva.
Fitxa tècnica
Autor: Ferran Garcia-Oliver
Col·lecció: ‘L’Eclèctica’
Premi de Narrativa Alfons el Magnànim 2013
Añadir un comentario