Viernes, 27 de septiembre de 2024 Edición diaria nº 6.384 Año: 18 Noticias: 46.769 Fotografías: 109.857 Comentarios de usuarios: 126.058
EL SEIS DOBLE
miércoles, 13 de noviembre de 2013
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Un dia com el nou de novembre
Article d’opinió de Raúl García

“Nosaltres, els valencians, decidim hui i sempre”



.-000194
.-000192

De tots aquestos dies de convulsa al País Valencià es pot fer una lectura més enllà del fets estrictes. El dia 9 de novembre de 2013 hi ha portat una expressió més de civisme, cultura i dignitat. Aquest dia ha marcat un punt d'inflexió en la relació dels valencians amb sí mateixos. Hem acudit a un fet històric, una expressió ciutadana unida i representativa del que es el poble valencià. Ara, a dia de avui, encara hi ha assessor polític dretà buscant-ne la forma de torbar a la gent per tal de reprendre el trist rumb que ens han designat a Espanya, i el únic que han trobat es l'argument de ací mane jo i he vingut a parlar de motos.

Aquesta vesprada de dissabte s'han vist al mateix acte gent de diversa ideologia, i tot per a què? Per a tancar un mitjà de comunicació adulterat i manipulat? Algunes veus han remarcat que açò es el important, concloent que si el mitjà ha tancat es degut a haver perdut l'essència i el rigor. Doncs no, hi ha una cosa més enllà del ajust econòmic, açò es un pas més en la fulla de ruta de desmuntatge de una identitat, de un poble i de una societat. Aquest joc era el que tenien previst per a nosaltres, però se'ls ha acabat, ja no poden argumentar que el sentiment de poble es equivalent a pèrdua, a regionalisme mal entès, a incultura o a irrealitat forçada. ja es hora de gaudir de la identitat silenciada del que som. I ho fem per a ser més forts en aquest nou món, per a tindre el caràcter distintiu que ens dona la diferenciació dintre del procés globalitzador que vivim. I ho fem com altres països ho estan fent a hores d'ara. Arreu tota l'historia els pobles s'han definit per la seua lluita. Existeixen precedents a tot arreu a tots llocs del mon on hi trobem les lluites independentistes que hi han donat veu als pobles. Recordem que les lleis, les fronteres, els acords i les banderes no son res si no hi ha persones darrere, cors que senten seues aquests símbols. I ara quan el país desperta, busquem el trellat, donem raó a la nostra veu.

Cap on anem ja no es incògnita. Coneguem d'on venim i ja veiem on volen portar-nos. Fem país per tal de donar raó a les nostres petjades. Trobar-hi el sentit de viure per la nostra cultura, la nostra veu i la dignitat furtada a colp de llei dictatorial, imposicions de castellans i colonialismes. Independència no es una quimera, el nostre dret a decidir tampoc. Al Principat de Catalunya els moviments en aquest sentit estant fent que la seua veu s'escolte, malgrat de tots els moviments polítics de una banda o una altra, en conjunt han provocat que el país es fique a una posició avantatjada cap a negociar qualsevol eixida que el poble del Principat decidisca com a posseïdor de la seua pròpia sobirania.

Que hi ha ara al País Valencià? Molts podrien donar detalladament una instantània de la situació al País amb detall en molt àmbits i oferir amb major cura que som els valencians. El que ningú pot oblidar es que som poble conquerit, sagnat, desnaturalitzat i agredit, patidors com molts de la dictadura i supervivents, patidors de una democràcia centralista obcecada en homogeneïtzar el territori del seu marc constitucional del 78. Un marc concebut per a ser punt de partida i no solució final. I com a herència, les comunitats i el conegut cafè per a tots.

Avui som més poble, més nació, més país i a aquestos moments ja ho tenim clar. Ja podem assenyalar i condemnar les agressions patides amb força. Dir clarament que ens furten la sanitat. Que la fan malbé per uns interessos fonamentats en un argumentari on la rendibilitat es per damunt de les persones, argument que mai han contrastat i que a altres països com Anglaterra, on implantaren un model similar fa dècades, a dia de avui hi pensen els ciutadans com sortir-se'n. Dir que destrossen la educació, la nostra educació, les nostres senyals de identitat i la nostra cultura la fan malbé es clar. Hi tenim a escola valenciana lluitant per el nostre futur, lluitant per la dignitat dels nostres fills i de la seua educació. Educació desfeta per el constant canvi de model educatiu en base a govern de torn i als seus desitjos de deixar el seu ideari a la nova generació.

Dir clarament que la nostra economia hi era de les més fortes de eixe estat de suposada solidaritat. Solidaritat molt mal entesa degut a que afegint el deute històric, deute que prové de les diferències entre aportacions i el que rebem com a territori i afegim el deute imposat amb la gran estafa del FLA per la qual ens feien hereus d'un deute estatal argumentant que els balanços econòmics del moment era deficitari. Balanços gestionats per simpatitzants del règim centralista. Es a aquestos moments que hi pensem cóm ha pogut passar això si som un país que aporta més que el que rep. No cal ser enginyer econòmic per a entendre que a aquesta terra han aplicat de sempre la taxa del conqueridor amb el vist-i-plau del govern valencià. I per als diners no hi han ideologies només butxaques buides. I d'aquesta manera podríem dir tantes coses i tants arguments, i no trobaríem cap justificació per a mantindre el actual marc vigent.

I ara es fa necessari el canvi, necessitem independència per a canviar-ho tot.

I com ho fem?

Ho fem partint de la força del poble, amb l'esperit de crear estructures que ens representen. Estructures composades per ciutadans i ciutadanes i despullades de egoismes i compromeses amb el poble. Persones que entenen la lluita del moment, de la situació del País i de que son els ciutadans el que necessiten tornar a tindre veu. Hem de educar-nos en política. Hem de ser tots els ciutadans conscients de que la crítica, la informació, la reflexió i la acció ens donen força com a poble i ens donen vàlua en la nova situació socioeconòmica que regeix el nou entorn globalitzat. S'ha de tornar la il·lusió de la democràcia al poble, educació cívica com a pilar del canvi, com a eina del despertar popular. Construir unes institucions al servei del ciutadà davant de qualsevol interes desmembrador. Els valencians tenim consciencia de poble i ningú ha pogut en aquestos segles llevar-nos aquest sentiment. Ha arribat el moment de fer fort aquest sentiment, perquè no tenim altra. Construir el nostre futur sense ningú que ens diga cap a on. Nosaltres, els valencians, decidim hui i sempre.

Raúl García

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


                          
 .-000228                                                                                                                                 .-000079
                           
.-000179                                                                                                                                           .-000065
                           
.-000187                                                                                                                          .-000100

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Opinión

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

viejo - 13/11/2013
Sería de agradecer que el articulista, ya que se erige en portavoz de las esencias del pueblo valenciano, empezase llamando a esta tierra Comunidad Valenciana, que es el nombre que hemos elegido nosotros mismos de forma mayoritaria y democrática.
Recordarle también que el pueblo valenciano es bilingüe, que no es necesario escribir en valenciano para dirigirse a los valencianos, también existen millones de valencianos castellanohablantes indignados con el poder y tratados como valencianos de segunda.
País Valencià - 13/11/2013
Seria d'agrair que no fores tan dictatorial, prepotent i presumptuós, viejo. Al País Valencià li diem País Valencià perquè volem, en exercici de la nostra llibertat. I únicament els feixistes manipuladors i caps quadrats com tu es poden molestar per aquest fet. El terme País Valencià és el que s'aprovà ací, quan es pactà l'avantprojecte d'estatut, conegut com Estatut de Benicàssim: País Valencià i Senyera amb franja blava. Eixe és l'estatut que pactaren les forces democràtiques valencianes. El que passa és que quan l'avantprojecte arribà a Madrid, a les Corts, per a la conseqüent aprovació de la Llei Orgànica, el PSOE i la UCD pactaren d'esquenes del poble valencià, a les ordes de les cúpules de Madrid, eixe insuls i descafeïnat "Comunidad Valenciana" que el tal Emilio Attard es va traure de la mànega. A més País Valencià no és un invent de la transició, és un nom que ja s'havia usat durant la II República Espanyola.

D'altra banda quan dius "recordarle también que el pueblo valenciano es bilingüe" dir-te que els únics bilingües que hi ha al País Valencià som els catalanoparlants; els castellanoparlants sou monolingües en castellà.
Pa Viejo - 13/11/2013
Toma viejo, y en castellano para que no te lies:
http://www.fesord.org/images/pdfs/legislacion/estatuto_cv.pdf

" La Comunitat Valenciana surgió como consecuencia de la manifestación de la voluntad autonómica del pueblo de las provincias valencianas, después de la etapa preautonómica, a la que accedió en virtud del Real Decreto-ley 10/1978, de creación del Consell del País Valenciano.

Aprobada la Constitución Española fue, en su marco, donde la tradición valenciana proveniente del histórico Reino de Valencia se encontró con la concepción moderna del País Valenciano y dio origen a la autonomía valenciana, como integradora de las dos corrientes de opinión que enmarcan todo aquello que es valenciano en un concepto cultural propio en el estricto marco geográfico que alcanza."
Pepito - 13/11/2013
¿País Valencià? Tendré que repasar los apuntes de geografía haber si lo encuentro en el mapa.
viejo - 13/11/2013
Veo mucho ignorante por aquí, los representantes democráticos de la Comunidad Valenciana pactaron el nombre de Comunidad Valenciana por mayoria absoluta y superior al 80%, el nombre de Comnunidad Valenciana para estas tierras, si ahora cuatro zascandiles sin ninguna representación democrática y sin el aval de los votos de los ciudadanos valencianos van a decirnos como debemos llamarnos a nosotros mismos, apañados vamos.
Los bilingües valencianos somos todos aquellos que hablamos valenciano y castellano y nos expresamos como nos da la gana, sin temor a que cuatro pelagatos vengan a decirnos en que idioma debemos de expresar nuestros sentimientos.
Veo que os falta mucha tradición democrática y queréis imponer unas ideas y unos modos que la ciudadanía rechaza, basta con contar votos el día posterior a las elecciones para darse cuenta de lo que realmente representáis...... "huits i nous i altres cartes que no lliguen".
saludos.
Pa viejo - 13/11/2013
¿Cómo puedes decir que no se puede denominar a este territorio de otra forma que la que tu dices cuando tanto comunitat valenciana como país valencià estan recogidos en esos estatutos que mencionas y a renglón seguido hablar de que a los demás les falta tradición democratica? Eres un cínico.
viejo - 14/11/2013
Pa viejo.
Otro con problemas de comprensión lectora, no he dicho que no se pueda denominar a esta Comunidad como Pais Valencianp o como Reino de Valencia, simplemente he dicho que la forma que adoptamos los valencianos para denominar esta comunidad por mayoría democrática fué la de Comunidad Valeniana.
Por ello me molesta que vengan con manifiestos oportunistas aprovechando el cierre de Canal 9 y la manifestación de los 2.000 afectados, familiares, agregados y gente que pasaba por allí, para hablarnos de un nuevo orden y del pueblo valenciano que ellos dicen representar.
¿Lo captas?
Pa viejo - 14/11/2013
Lo capto, y no deja de parecerme cínica tu actitud ya que esa votación a la que aludes es la del estatut, donde están recogidos esos términos por lo que si alguien quiere llamar al territorio País Valenciano está en todo su derecho. Algo que mezclas con el oportunismo de dotar a una manifestación de unas reivindicaciones que quizá no sean tales. Mezclas churras con merinas... Supongo que con ánimo de intoxicar, como le corresponde a un troll como tu.
Asmodeo - 14/11/2013
"si ahora cuatro zascandiles sin ninguna representación democrática y sin el aval de los votos de los ciudadanos valencianos van a decirnos como debemos llamarnos a nosotros mismos, apañados vamos".
Guelo, a tú ningú et diu com has de dir-li a la terra què habites. A l'únic què he llegit per ací una vegada i un altra, tractant de dir als demés com hem de nomenar al País Valencià és a tú. Així què lliçons de democràcia, i de tolerància, les justetes. Tú dis-li com et done la gana i deixa als demés què li diguen també com més s'estimen, país, comunitat o regne.
"me molesta que vengan con manifiestos oportunistas aprovechando el cierre de Canal 9".... Si et molesta t'aguantes. És el què té la llibertat d'expressió; què encara què et moleste, tothom pot dir, i escriure, el què li rote per l'arc del triomf.
Tú de la Constitució Espanyola, i de l'Estatut d'Autonomia, i de tots els autors i llibres què sols esmentar per donar-te-les de culte, només has vist, i llegit, el llom. Et sorprendria saber què els llibres s'obren i tenen frases escrites per dintre. Au ves!!!
viejo - 15/11/2013
Asnodeo
Sigues siendo aquel mindungui que decía que Orwell era comunista, y otras sandeces por el estilo. Has cambiado de pseudónimo, pero tus carencias intelectuales siguen siendo las mismas.
Vamos chaval, intenta entender lo que he escrito para "Pa viejo" con fecha 14/11, ¿lo captas?, ¿tiene algo que ver con lo que tu dices?. Háztelo mirar chaval, lo tuyo con los pseudónimos y con la comprensión lectora es cosa mádica.
viejo - 15/11/2013
Pa viejo

El que ha mezclado churras con merinas, ha sido el autor de este artículo, que ha querido aprovecharse del descontento de unos afectados por el cierre de una televisión pública deficitaria, manipulada y servil, para proponer un ideario político bajo la premisa de que se manifestaban por unos hechos que nada tienen que ver con la realidad de los mismos.
No se manifestaban por una tierra, por una televisión digna o por un ideario político. Lo hacían por el empleo que habían perdido. De no ser así, la manifestación debería de haberse producido hace muchos años, el primer día que se colocó a un enchufado o que un directivo obligó a cambiar u omitir una noticia.
Mi cinismo es proporcional al número de salvapatrias que aparecen cada día por estos lugares.
saludos
Asmodeo - 15/11/2013
Guelo, tot el què et vaig escriure sobre Orwell ho havia escrit, fil per randa, ell mateix. De la mateixa manera què també et vaig demostrar què això què tú dies sobre els Templaris era fals.... I en general, què com t'he dit, què les referències intel·lectuals sobre les què sols basar les teues brofegades només les coneixes de sentides. Parles de "carencies intel·lectuals" com de la democràcia: Sense saber-ne el significat.
Tot l'entrecomillat del meu comentari l'has escrit tú mateix. Si ni tan sols eres capaç d'entendre allò què escrius, no tractes de donar-nos als demés lliçons de "comprensió lectora". Ho captes???? Ja done per supost què no!!!!
viejo - 16/11/2013
¿Qué era falso de los templarios?, ¿Qué fueron acusados de sodomitas?, ¿Qué en su escudo cabalgaban dos en el mismo caballo para satisfacción de ambos?, ¿Qué se hacían besar en el culo como rito iniciático?, ¿Qué adoraban a un ídolo llamado Baphomet del que tomaste el pseudónimo?.
En cuanto a Orwell, fué uno de los máximos luchadores contra el comunismo, basta con leer sus libros, su burla de los comunistas en Rebelión en la Granja, su condena a los comunistas por los asesinatos que perpetraron en Barcelona contra los militantes anarquistas y del POUM.
Para qué seguir perdiendo el tiempo contigo, es lo mismo que tirar flores a los cerdos, no vale "pa ná".
País Valencià - 16/11/2013
Orwell era antiestalinista no anticomunista, viejo discutidor. Has llegit "Homenatge a Catalunya"? O quan veus la paraula Catalunya t'entren rampallades? El trostkisme creà una IV Internacional front a la III que representava la Komintern i Stalin. Però el POUM (Partit Obrer d'Unificació Marxista) dels Andreu Nin i companyia era comunista, tan comunista o més que el PCE, que d'altra banda si que seguia les consignes de Iosiv Stalin.
Asmodeo - 17/11/2013
Guelo..... com he tingut ocassió de demostrar-te més d'una vegada, tú dels llibres que nomenes només coneixes les tapes i el llom. Fes-li cas a País Valencià i obre'ls i llig-los. No et farà mal el cap ni té cap efecte secundari, tret de què et farà deixar de dir bobades. En qualsevol cas, i per a la teua informació, Orwell va vindre a Catalunya a lluitar contra el feixisme, no contra el comunisme, i no per què ho diga jo, sinó què ho escriu ell mateix.
Pots però, no fer-me cas i seguir volent opinar de tot sense saber de res. Per no saber, encara recorde aquella vegada en què mostrares què desconeixies el significat de la paraula "sinònim". Per a mi ets més divertit així: megaloman i babau. Busca, si saps obrir-ho, en un diccionari.
viejo - 20/11/2013
Como sois ignorantes y estáis orgullosos de serlo, ya os he dicho que razonar con vosotros era lo mismo que ofrecer flores a los cerdos, no obstante en prueba de mi buena voluntad al respecto de enseñar a quién no sabe, os diré:
Que en la España del 36 y 37, a los del POUM se les llamaba trotskistas, a los de la FAI se les llamaba anarquistas y a los del Partido Comunista se les llamaba comunistas, todos eran antifascistas pero no a todos se les llamaba comunistas.
Cuando los comunistas lanzan el libelo de que los trostskistas son servidores franquistas, todo el mundo sabe que se refieren a los militantes del POUM.
"Cualquiera que sepa de estas cosas, sabrá que no es nada nuevo para los comunistas lanzar acusaciones falsas contra sus enemigos políticos"
Orwell.
País Valencià - 20/11/2013
"Como sois ignorantes y estáis orgullosos de serlo" diu el fantotxe i prepotent. On dones classes d'història i ens apuntarem? Com sempre, ets parcial, dius veritats a mitges i confons la realitat amb els teus deliriums tremens d'ignorant emmascarat.

Ara obri la ment, si pots, i assabenta't: Als de la FAI se'ls anomenava anarquistes, però no sols als de la FAI, també als de la CNT-AIT i fins i tot al sector anomenat "trentista" d'Àngel Pestaña i companyia, el que passa és que tu en la teua confusió mental, ho redueixes tot a quatre tòpics que has aprés llegint a Pio Moa i et repeteixes com un lloro, sense saber ni el que dius.

Als del POUM els deien trotskistes els altres, els del PCE majorment, però ells a si mateixos es definien com a "comunistes autèntics". Trotsky és el creador de l'Exercit Roig rus, a més de ser la ma dreta de Lenin en els primers moments de la revolució. El POUM té com a emblemes la bandera roja i la falç i el martell. Els partits trotskistes pretengueren crear una Quarta Internacional. I ací l'únic ignorant que està orgullós i unflat com un polit de ser-ho ets tu, viejo amargat. Ves i gita't!
Asmodeo - 20/11/2013
Ai guelo!!! Què una "persona"? com tú, què no sap el significat de "sinònim", vaja de culte, i opine sobre els coneiximents dels demés, i pretinga donar lliçons, m'alegra el dia i la nit. Vaig a seguir rient-me de tú molt, però molt de temps. Moltes gràcies!
viejo - 21/11/2013
Como vuestra simpleza y burrera os lleva a seguir afirmando que Orwell era comunista, desisto, "Qui siga burro que rode senia".
Vamos chicos ya podéis salir al recreo ya habeís aprendido lo suficiente como para seguir rebuznando.
País Valencià - 21/11/2013
Mira Viejo, per primera el "chicos" eixe que gastes amb to condescendent te'l guardes per a quan parles amb els teus fills, no amb els altres comentaristes, perquè d'entrada eres un faltó i un maleducat. I per segona, jo no et vaig a comparar amb els burros, perquè seria insultar als burros. A més no ofen qui vol si no qui pot. Tu que no eres més que un miserable amargat i un hipòcrita, com sempre, quan se t'acaben els arguments, quan ja no tens més eixida i tens que recular, no se t'ocorre altra cosa que llançar els brams propis de la teua frustrant condició contra els altres comentaristes. Què pobre xic eres! Em dones ois i llàstima per igual.

De totes maneres, com diu Asmodeo, la diversió continua, i si et teu curt enteniment, et deixa entendre, apunta:

- Tota la teua perorata que no hi ha per on agarrar-la, al final l'has deixat en que "Orwell no era comunista". Molt bé, recules en quasi tot el que deies, ja no mantens totes les borinotades que has dit sobre l'anarquisme, el POUM, etc. però en el teu plor desconsolat, en la teua agressivitat verbal incontrolada, aprofites per a plantar la teua bandera de troll menjamerdes, i dir implicitament: "si, bua, bua, teniu raó, però Orwell no era comunista". Molt bé, això es diu baixar-se els pantalons i dir mama caca.

- En aquesta discussió, el substantiu (Saps què vol dir substantiu?) és i seguirà sent comunista, mentre que els adjectius poden ser, entre altres, fins i tot en alguns casos antagònics entre ells: marxista-leninista, maoista, stalinista, guevarista, luxemburguista, anarco-comunista... i fins i tot, encara que tu no vullgues, també TROTSKISTA.
Fixa't hi bé! Mira la pissarra, que hui tu no tens recreo: Exercici nº 1 Aprendre a distingir el substantiu de l'adjectiu.

- No dubte que Asmodeo et pot rebolcar en la història del moviment obrer, per militància i per convicció. Tu en canvi, com crec que vas d'anticomunista, i no tens cap credencial com a expert en la matèria, perquè no ho eres, ni eres historiador, ni milites, ni has militat en organitzacions obreres, ni eres cap altra cosa que un "sabudet que entén de tot al seisdoble" però en la vida real no és ningú, un "mindundi" (emprant les teues paraules) faries bé d'escoltar o al menys de no insultar a les persones amb les que parles de coses de les que tu no saps.

- I per últim, dir-te, rematat ignorant, que quan vulgues parlar de trotskisme, a part de llegir la propaganda i les cobertes dels llibres que dius haver llegit (jo crec que tu als llibres ni els lleves la pols) també pots parlar amb militants en actiu del comunisme trotskista, i així sabràs com es defineixen a ells mateixos i igual aprens alguna cosa, i deixes de fer el borinot. L'alzireny Blas Ortega Llavador (i és informació pública perquè s'ha presentat en llistes electorals) metge de professió, i militant del POSI (Partit Obrer Socialista Internacionalista), formació política representativa del comunisme trotskista espanyol, et pot aclarir algunes de les confusions mentals que tens, i de passada així veus també a un metge i que et recepte alguna coseta per a tractar de curar-te la infecció, que et provoca tota la merda que tens al cervell.
viejo - 25/11/2013
Entre Mayo y Junio del 37, centenares, quizá miles, de militantes del POUM, fueron perseguidos, detenidos, encarcelados, torturados y asesinados por los comunistas. Ahora vas y les dices,que todo se debió a una cuestión semántica o a temas gramaticales.
Malditos bastardos, que queréis ocultar la infamia y la miseria de los comunistas (PCE y PSUC), que fueron la mano ejecutora de centenares de militantes del POUM y de anarquistas. En cuanto a Orwell, no tenéis ni pajolera idea, solo sois unos niñatos ignorantes que llaman comunista a quién fué uno de los baluartes de la democracia y la libertad:
- Denunció a los comunistas y sus desmanes en "Homenaje a Cataluña".
- Se burló de todas las dictaduras, incluida la del proletariado en "Rebelión en la Granja".
- Nos previno de un futuro dominado por los comunistas enemigos de la libertad en "1.984".

Vamos chicos, cuando tengáis nivel igual dejo de llamaros chicos y ascendéis a la categoría de niñatos.
Comunidad Valenciana - 25/11/2013
¡Viejo, Viejo, Viejo, Viejo!
¡3 Vivas para Viejo!
¡Viva!
¡Viva!
¡Viva!

Ya iba siendo hora que alguien les plantase cara y bien plantá a los catalanistas estos que nos hacen aborrecer este diario
HayacK - 25/11/2013
El POUM no solo fue perseguido por el PCE y el PSUC. En realidad fueron los tontos útiles, facilmente perseguibles por todas las partes en conflicto. Por otra parte, decir que Orwell, en efecto, intentó criticar al comunismo en 1.984. Pero a mi me da que el contro social de las masas que hoy día se da en la sociedad capitalista se asemeja bastante. En definitiva, intentó criticar al comunismo y le salió una crítica a todo sistema de control de masas.
PD: Viejo, en el post de arriba se te dan muchos argumentos, queda muy pobre insultar acto seguido con calificativos del palo de "niñatos ignorantes" sin aportar nada más. No insultes y argumenta, que eres un tio con bastante base como para rebajarte a ese nivel.
País Valencià - 25/11/2013
Aliquid novi?
Eres un crack, viejo, no aportes res de nou al que has dit i entres ací com si fores un panzer a arrasar-ho tot, acompanyat del troll que es posa a bramar després de tu, no rebats ni un sol dels meus arguments, com sempre l'insult i el perdre els papers és la única cosa que saps fer. No vingues ací a contar-nos la vida d'Orwell, que ja ens la sabem. Orwell era del POUM a les milicies del front d'Aragó, el POUM que representava una facció minoritària i perseguida per Stalin, però comunista amb totes les lletres. En l'Homenatge a Catalunya que t'hauràs fullejat aquest cap de setmana mentre redactaves la teua última rabieta escrita, hauràs llegit com Orwell alaba l'esperit revolucionari dels primers moments de la guerra, a la Barcelona on s'enrola a les files de les milicies del POUM, quan parla de la profussió de banderes llibertàries i roges a les façanes, quan conta com el proletariat, els treballadors s'han apoderat dels ressorts de l'economia, comparant açò amb el seu retorn a la Barcelona de maig del 37, on obertament parla del PSUC com a "contrarevolucionaris aliats de la burgesia". Podrà ser heterodox, trotskista, de la minoria. Però no ens el pintes com el que no era. Orwell va ser un revolucionari i un comunista, vullgues tu o no, comunista antiautoritari, antiestalinista, antidictatorial... però el substrat de la seua ideologia trotskista era comunista i res més que comunista.
Per a escriure la bajanada de hooligan que has escrit, on sembla que Orwell fora la UCD o del partidet de Rosa Díez, millor que no hagueres escrit res.
viejo - 25/11/2013
En la España del 37, que es la que vive Orwell, las posturas están muy definidas y las denominaciones muy claras, Orwell llama comunistas a los militantes del PSUC y a los del PCE, no solo él, sino todos los ciudadanos de España.
Orwell acusa a los comunistas de mentir, ultrajar, perseguir, detener, torturar y asesinar a los miembros del POUM y a muchos anarquistas. Basta con leer "Homenaje a Cataluña" para conocer el desprecio de Orwell por los comunistas.
Orwell nunca militó en el partido comunista, nunca militó en el POUM. Fué miliciano en una columna del POUM porque tenía ganas de ir al frente cuanto antes, pero nunca se afilió al POUM. El POUM estaba formado en su mayoría por excomunistas y ellos presumían de no ser comunistas y de ser de la izquierda revolucionaria.
En la España de Junio del 37, ser trostkista era ser fascista, ser un delator del franquismo que merecía la muerte, al menos esa fué la acusación que vertió sobre ellos el PSUC y el PCE, y la excusa para exterminarlos.
Según Preston : "Los comunistas detuvieron a Nin en Barcelona, lo trasladaron a un cheka en Alcalá de Henares, lo torturaron durante varios dias, y finalmente le arrancaron la piel a tiras hasta su muerte". Se discute si su cuerpo fué arrojado a la calle o a las alcantarillas.
Es posible que unos niñatos indocumentados quieran discutir la existencia de comunistas sin pellido, pero la sociedad española del 37 no necesitaba poner apellidos para saber quién era quién.
saludos.
País Valencià - 25/11/2013
L'únic "niñato indocumentado" "maldito bastardo" "chico" ninot, borinot i tonto del cul que hi ha per aquestes rodalies internàutiques eres tu, viejo discutidor, tatuateu al cervell, els del POUM cantaven la Internacional, tenien com a bandera la bandera roja, com a símbol la corbella i el martell, com a referent a un comunista revolucionari rus, Trotski, i allà on estaven disparaven les seus armes contra tot el que tu veneres i vols representar en el segle XXI, contra la bandera bicolor espanyola actual, el teu "trapito de colores" favorit, contra els monarquics llepaculs alfonsins enrolats en l'exercit de Franco, contra els fantotxes liberals que s'amagaven sota l'ala del feixisme a l'hora de buscar qui els fera la feina bruta. I si Orwell estiguera ací no dubteu que us prendria com a model per a la seua Policia del Pensament a tots els idiotes caiguts de la figuera que cada cop que veiu escrites les paraules País Valencià es fiqueu a xillar com un grup de marietes histèriques.
Asmodeo - 25/11/2013
Guelo; ja fa temps que vaig renunciar a ensenyar-te res. Eres massa ruc i a més, tan babau, que desconeixes que els llibres que mentes tenen pagines interiors. Com què ja t'ho he dit més d'una vegada, he arribat a la conclussió de què eres tan inútil què no has sabut trobar la forma d'obrir-los.
Tot i això, tros de soca, només dos apunts històrics per què deixes (i ja se què no ho faràs) les teues bajocades: Orwell no era militant del POUM, però ho era d'un partit menut a la Gran Bretanya, què es definia com a marxista i què passà a formar part de la quarta internacional, trotskista. L'antiestalinisme d¡'Orwell mai va ser anticomunisme, i al front d'Aragó, al llibre que tú afirmes haber llegit, Orwell es queixa de ser enviat junt a milicians anarquistes quan hauria preferit combatre junt als seus.
Andreu Nin va participar com a Delegat, representant de la secció Espanyola de la Tercera Internacional (comunista i a les ordres de Moscou), sent ja militant del POUM, sigles què, per si tampoc ho saps, signifiquen Partit Obrer d'Unificació MARXISTA.
Si no saps distingir entre dreta i esquerra és el teu problema xicot, no el nostre. Jo ja passe de donar-te lliçons des de fa temps, i ara només em ric de tú.
Si tots els qui ens planten cara son tan llestos com tú i l'altre babau palmer, què signa amb el malnom de Comunidad Valenciana, estem més que salvats. Ja podeu donar gràcies a la LOGSE, i ara també a la LOMQE, per poder dir bajocades durant molt més temps, i sempre trobareu babaus encantats de llegir-les.
viejo - 26/11/2013
Ahora me vienen con que todos los marxistas son comunistas, con que todos losantifascistas son comunistas, con que los comunistas practicaban el tiro al blanco con los del POUM por un problema sintáctico.
Como sois cortitos os lo vuelvo a repetir, "En la España del 37 solo eran conocidos por comunistas en España los miembros del PCE y del PSUC", lo dice Orwell que lo vivió, lo dice Prestón que lo investigó y cualquier otro que lo haya vivido o investigado.
Como sois unos pobres diablos que os habéis metido en el embrollo de llamar comunista a ORWELL, cualquier persona decente, sabiendo que ha metido la pata, pediria disculpas y haría mutis por el foro, pero como vosotros sois unos lerdos, queréis manteneros en vuestro embuste o vuestra mentira, aún a sabiendas de que es mentira. ¡Allá vosotros!, por mi parte me niego a seguir perdiendo el tiempo.
País Valencià - 26/11/2013
Això tens que fer, tros de borinot, demanar disculpes, deixar de pontificar sobre coses que escapen al teu curt enteniment, no seguir perdent el temps dient mentida rere mentida per a major glòria del revisionisme neofranquista. I deixar en pau a Orwell i al comunisme en totes les seues accepcions, inclosa la vairant Trotskista. Tu dedicat a llepar culs "peperos" d'amagatotis, a tocar esquenetes i estirar jaquetes catòlico-universitaries que és per a l'únic que serveixes i deixa'ns en pau als altres que no tenim perquè suportar ni un sol dels teus desgavells de llunàtic descabestrat.
obey the giant - 27/11/2013
"If I have had a complete understanding of the situation, when I arrived in Spain I would probably have joined the CNT militia".
Trad: Si hubiera conocido completamente la situación, cuando llegué a España me hubiera unido a la CNT

"Philosophically, Communism and Anarchism are poles apart... The Communist's emphasys is always on centralism and efficiency, the Anarchist's on lyberty and equality".
Trad: Filosóficamente, el Comunismo y el Anarquismo son polos opuestos... El enfasis del comunismo reside siempre en el centralismo y la eficiencia, el del Anarquismo en la libertad y la igualdad.

Después de que el partido Comunista señalara a Orwell de fascista, Orwell responde:
"Fascism is being riveted on the Spanish workers under the pretext of resisting Fascism".
Trad: El fascismo está siendo inculcado en los trabajadores bajo el pretexto de resistir el fascismo".

Cuando vuelve a Inglaterra encuentra dificultad para publicar homenaje a Cataluña, esencialmente por denunciar al partido Comunista en España como "fuerza anti-revolucionaria". Se refiere a la revista política "New Statesman", que se niega a publicarlo, como a una puta. Está hablando de forma implícita de su decepción, y de la situación de los comunistas en España:

"Don't imagine that for years on end you can make yourself hte boot-licking propagandist of the Soviet regime, or any other regime, and then suddenly return to mental decency. Once whore, always a whore".
Trad: No imaginen que durante años pueden ser los lame-botas propagandísticos del régimen soviético, o cualquier otro régimen, y luego volver de repente a la decencia mental. Una vez puta, siempre a puta.

Orwell no es comunista ni fascista, porque es anti-totalitarista. Y de ahí rebelión en la granja o 1984.
País Valencià - 27/11/2013
Orwell era antiautoritari, antitotalitari i essencialment antiestalinista, però també era anticapitalista, antifeixista i revolucionari, per això jo sempre l'ubicaré en el camp del trotskisme i per extensió del comunisme heterodox, però comunisme amb totes les lletres. El trotskisme suposa en qualsevol cas l'adhesió a la IV Internacional que s'autodefinia com l'organització internacional de partits comunistes seguidors de les idees de Marx, Lenin i Trotski, que a més va ser el seu principal dirigent. Puc acceptar, no compartint el teu punt de vista, que algunes persones reduesquen o vulguen reduir el terme "comunista" a l'estalinisme soviètic pur i dur (això haguera volgut Stallin), però el que no vaig a consentir-li mai a ningun és que entre ací a insultar als altres emmascarat sota un nick, a fer de troll i a tractar de monyicot a ningú, sense donar la cara.
viejo - 28/11/2013
Como al final lo has reducido a un simple opinión, me quedo con la opinión fundada y prestigiosa de Mario Vargas Llosa, un premio Nobel de Literatura analizando la vida y obra de un escritor llamado Orwell al que define como SOCIALISTA, LIBERTARIO Y ANTICOMUNISTA. Comprenderás que puestos a elegir, no hay color entre Vargas Llosa y vosotros.
En cuanto a lo de los insultos, nunca he insultado a nadie que antes no me haya insultado a mí. Que por cierto, doy la cara tanto como tú.
País Valencià - 28/11/2013
Tu no has insultat a ningú? Tu eres un mentider. Veges a vore tot el que has dit, a banda del to de superiotat que invariablement empres sempre menyspreant als altres: "Veo mucho ignorante por aquí", "si ahora cuatro zascandiles...", "cuatro pelagatos", "sigues siendo aquel mindungui", "Vamos chicos ya podéis salir al recreo ya habeís aprendido lo suficiente como para seguir rebuznando", "cuando tengáis nivel igual dejo de llamaros chicos y ascendéis a la categoría de niñatos", "Malditos bastardos, que queréis ocultar la infamia y la miseria de los comunistas", "niñatos indocumentados" , "sois unos lerdos", "sois unos pobres diablos" i ahí està l'hemeroteca per a mostrar com agredeixes verbalment a tots els comentaristes que es permeten discrepar amb tu.

Menteixes tant que ja havies donat per tancat el tema, com si fores el President del seisdoble; i havies anunciat que no anaves a afegir res més "por mi parte me niego a seguir perdiendo el tiempo" varen ser les teues paraules, i ací estàs una altra vegada. Molt bé, entra totes les vegades que vullgues, jo seguiré dient-te el que vinga al cas senyor "policero del pensament".
viejo - 28/11/2013
Sigues con tus problemas de comprensión lectora, he dicho "no he insultado a nadie que antes no me haya insultado a mí", ¿lo captas?. Ahora bien, viniendo de un "comunista", no me extraña la manipulación de la verdad para justificar la mentira.
He entrado cuando he visto que tu verdad inmutable del comunismo de Orwel se tambaleaba y lo reducias a una simple nomenclatura. Cómo he creido que te podía ayudar en la reflexión, he citado a un mago de las palabras como Vargas Llosa, que suele usar en sus libros las adecuadas y precisas para cada definición.
Esperaba que me dieras las gracias pero no ha sido así, lo siento...............¿o tal vez, no?
Asmodeo - 28/11/2013
Guelo.... tu de Vargas Llosa només coneixes les tapes dels seus llibres. Això ho hauràs llegit a la part de darrere d'algún. Pel demés, menteixes més què alenes. Insultes tothom a cada comentari, però ets tan ignorant què ni ho saps, per què no coneixes el significat de la majoria d'expresions què utilitzes. Fins i tot menteixes amb el nick què gastes: Més què guelo eres senil. Au ves!!!
País Valencià - 29/11/2013
1. L'únic que té problemes, i no sols de comprensió lectora, eres tu, viejo. Tu has insultat a tot Crist, des de fa anys, cada vegada que obris el bec, dient barbaritats que ofenen al més pintat, i sempre ho has fet abans, disparant el primer, actuant sempre com el perdonavides del fòrum. Ja t'he dit que tu no eres el president del seisdoble. Te les dones de liberal, però el teu anticatalanisme visceral, i el teu anticomunisme de manual pinochetista et situen més bé a l'extrema dreta.

2. On dic que jo siga comunista? On m'he definit jo com a comunista? Veus com eres un mentider, manipulador. No sóc comunista, que per altra cosa no és res mal, simplement no és la meua ideologia, ni la meua adscripció política va més enllà d'un socialisme, democràtic i moderat. El que passa és que, ni el PSOE ni la UPyD ni res que se li semble són, hui per hui, socialdemòcrates ni per les vores.

3. Eres tan prepotent i tan "farruco" que tu a soletes et claves en un jardí: "cuando he visto que tu verdad inmutable del comunismo de Orwell se tambaleaba..." No saps llegir? El que jo he dit, dic i diré és que en tant Orwell va ser trotskista, està indefectiblment qualificat com a comunista heterodox, però comunista amb totes les lletres, com tots els trotskistes, boniquet. A més, si per un breu període de joventut, que un intel·lectual com Joan Fuster, va pertanyer al Frente de Juventudes o a la mateixa Falange, et permets dir que Fuster era "tota la vida falangista". M'imagine que no tindràs, per coherència, cap problema en definir a les següents personalitats, per a sempre amb l'etiqueta corresponent. Així. segons eixa trist argumentació teua, aplicable al teu odiat i vil·lipendiat Fuster:
- Günter Grass és un nazi.
- Françoise Miterrand era un col·laboracionista de Vichy.
- Dario Fo és un feixista italià.
- Rafael Blasco és un estalinista marxista-leninista.
- Rosa Díez és una socialista del PSOE.
(...)
4. "lo reducías a simple nomenclatura" des del principi he fet una simple i mera classificació, el que passa és que tu en la teua obsessió per ser el campeó de totes les discussions, sembla ser que no te n'adones del que lliges. El sil·logisme és molt senzill:
A. El trotskisme és un comunisme internacionalista practicat pels seguidor de Trotski.
B. El POUM era un partit comunista internacionalista trotskista.
ergo
C. Els milicians del POUM, inclòs Orwell, eren comunistes internacionalistes trotskistes.

5. "he creído que te podia ayudar en la reflexión" Ni que fores la Mare Teresa de Calcuta. Guarda't per a tu la teua ajuda, o per a qui te la demane. De nou menteixes, tu no vols ajudar a ningú, només vols xafar a tothom que no estiga disposat a combregar amb les teues paraules.

6. Molt respectables els Premis Nobel de Literatura en el seu conjunt, però jo no necessite invocar a ninguna figura literària de renom per a revestir d'autoritat les meues paraules. A mi què? Personalment Vargas Llosa no m'agrada com a escriptor. I com vullga definir a Orwell és cosa seua. Entenc que Orwell, com tothom, pot ser definit de la manera que ho fa Vargas Llosa al final de la seua vida, quan queda la seua obra, no així al període del que bàsicament estem parlant al referir-nos a Homenatge a Catalunya, que és una part de la seua vida.



viejo - 29/11/2013
Asnodeo
Vargas Llosa escribió una novela titulada "La Verdad de las Mentiras", en la que analiza a los que el considera, los novelistas más influyentes del siglo XX y sus obras, cuando le llega el turno a Orwell, lo califica de SOCIALISTA, LIBERTARIO y ANTICOMUNISTA, comprenderas que prefiera la opinión de un premio Nobel a la de un mindungui ignorante como tú.
viejo - 29/11/2013
En tu preclara inteligencia has decidido que Orwell es comunista, aún a pesaar suyo y de sus múltiples declaraciones anticomunistas.
En el apendice 1 o 2, no lo recuerdo bien, de Homenaje a Cataluña, Orwell trata de desvincular al POUM del trostkismo y por supuesto de cualquier vinculación suya con ese movimiento que en aquellos tiempos era considerado como traidor, fascista y contrarrevolucionario.
Por cierto, no sabía que eras seguidor mio y de mis escritos, gracias.
Asmodeo - 29/11/2013
Guelo!!! Al final aconseguiré què aprengues a obrir un llibre!!! Ara ja només et queda entendre allò que hi ha escrit en ell!!!
Com què et veig amb ganes de fer-ho, faré jo també un darrer esforç i tractaré de donar-te alguna dada per veure si, per fi, aprens alguna cosa i deixes de dir una bajocada darrere un altra.
Primer: Andreu Nin, dirigent del POUM, va ser delegat espanyol en la Tercera Internacional (comunista i a les ordres de Moscou).

Segón: Orwell arriba a Espanya a través de la captació de voluntaris d'una xicoteta organització anglesa vinculada a grups internacionals relacionats amb l'incipient Trotskisme, entre les què formava part el POUM.

Tercer andreu Nin va ser secretari personal de Trotsky durant un temps.

Quart: El mateix Orwell, al final del llibre què esmentes, en un dels paràgrafs que dius haber llegit, afirma què "Nin habia formado el POUM mediante la amalgama de diversos núcleos COMUNISTAS de oposición".

Quint: Tal i com el mateix Orwell diu en la primera frase del llibre (l'has arribat a llegir???), l'autor d'Homenatge a Catalunya, s'inscriu, només arribar a Barcelona, com a milicià al "Cuartel Lenin". Saps qui era Lenin o t'ho hauré d'explicar també???? No era militant Lenin del POSDR (Partit Obrer Socialdemòcrata Rus)???? No va ser el principal protagonista de la Revolució Rusa, una revolució SOCIALISTA???? No va cambiar el nom de l'Imperi Rus per URSS (Unió de Repúbliques SOCIALISES Soviètiques???? I no era comunista Lenin???? No era l'URSS un país comunista????

Sisé i final: No és evident què en aquest context SOCIALISME i COMUISME s'utilitzen indistintament com a sinònims???? Ja saps què és un sinònim??? Busca-ho a un diccionari.... i ja em dius!!!!
Els comunistes als qui Orwell combat; no eren els militants del PSUC (Partit Socialista Unificat de Catalunya), que eren els comunistes catalans????
No dubte que Vargas Llosa deficisca així a Orwell; però sembla evident què un Premi Nobel de literatura SI SAP QUÈ ÉS UN SINONIM!!!! Tros de ruc!!!!
País Valencià - 29/11/2013
A veure, viejo. Sembla que no et canses de repetir-te com l'allioli. Però no passa res, tenim corda per a una estona més. Quan dius que "En tu preclara inteligencia has decidido que Orwell es comunista" amb la irònica intenció, una vegada més, d'ofendre'm et diré que en el teu cas una vegada més "no ofen qui vol si no qui pot" i tu evidentment no pots, entre altres coses perquè els teus intents d'ofendre els fas ací ben amagadet, t'assegure que a dos pams de la meua cara no ho faries.

Com siga de gran la meua intel·ligència no fa ara al cas, et puc assegurar que em permet desenvolupar-me en la vida i ser moderadament feliç, no un amargat com tu. El que si que fa al cas és que tu t'entestes a no reconèixer la naturalesa del trotskisme com a moviment comunista, i per extensió del militant Orwell a la guerra civil espanyola. No passa res, afortunadament les teues carències cognitives, no em lleven la son.

Et torne a dir, el trotskisme en el seu conjunt pertany al moviment comunista, per molt perseguit i reprimit que fora per Stalin. Això és així, vullgues tu o no vullgues. Només tens que llegir-te les actes de les sessions de la IV Internacional i fins i tot les primeres actes de la III, que també són reconeguts per la militància trotskista, enllaçant amb les dades que t'aporta Asmodeo.

Respecte a que jo siga seguidor teu, perdona que em riga a més no poder. No puc ser seguidor teu perquè no sé qui eres, per tant només he llegit el que poses en aquest diari digital, que em sol produir indiferència o en el pitjor dels casos ganes de vomitar.
Pomponio Flato - 29/11/2013
Re-Hostia... cuant de nivell politic i cultural!! hauríeu d'estar en el govern. Abordeu mes tems que el maleït Marià. Y... posats ja en ratxa que vos pareix això de canal Nou? No creieu que ja va sent hora que ens posen el senyal de la TV3? I acabem de culturitzar els blavers?"

viejo - 02/12/2013
-Aquí tenemos a dos niñatos indocumentados que dicen que Orwell es comunista.
En principio les aporto documentación escrita del propio Orwell en la que reniega del comunismo y denuncia la manipulación sistemática del comunismo.
-Al verse burlados, dicen que como era del POUM y por lo tanto trostkista era comunista.
El propio Orwell se encarga de desmentirlo en Homenaje a Cataluña cuando dice " ....ignoro por qué me persiguen los comunistas si nunca he estado afiliado al POUM..." (lo perseguían para encerrarlo en una cárcel del pueblo de las que nunca se salía).
El propio Orwell en el epílogo II de Homenaje......, da los motivos por los que el POUM no es comunista ni trostkista, entre ellos las declaraciones del propio Trostky.
-Como ya no saben por donde salir, dicen que se trata de cuestiones lingüísticas o gramaticales.
Entonces les saco a colación las palabras del Premio Nobel de Literatura que estudió la vida y la obra de Orwell. Como deberían saber, Vargas Llosa se caracteriza por usar las palabras justas y adecuadas para definir los conceptos. En su libro La Verdad de las Mentiras nos hace una semblanza del personaje de Orwell y lo define como SOCIALISTA, LIBERTARIO Y ANTICOMUNISTA.

Los últimos argumentos de estos mequetrefes son : el de uno de ellos que no le gusta Vargas Llosa y el del otro mindungui es que Nin fué secretario de Trosky.
El argumento de uno es que no lee aquello que no le gusta y por lo tanto los que no lee, mienten. Y el del otro es que Nin fué secretario de Trosky y por eso era trostkista, con el mismo argumento, como Mercader se cepillaba a la secretaria de Trostky también era trostkista, lástima que un piolet desmintiera tanta argumentación, por lo visto Trostky nunca tuvo suerte con los secretari@s.

El verdadero problema es que no se trata solo de dos mindunguis ignorantes, se trata del reflejo de la España profunda de la que nunca lograremos desembarazarnos, es la sinrazón contra la razón, es la España de pandereta, trabuco y navaja contra la España de la Ilustración, es la España cutre y salvaje del "muera la inteligencia", es la España esclava de sacristías, terratenientes y burrería gritando "vivan las caenas".
No, no callaré mientras pueda y mi voz esté apoyada en la razón.
buenos dias.
País Valencià - 02/12/2013
Viejo, a tu o te falten set o huit regons o tens alguna parella de cromosomes de més, o no entens ni el que dius. Per a començar utilitzes molt mal el vocabulari. En castellà un "indocumentat" és una persona que no té documentació en regla, o no la pot acreditar en eixe moment. I jo sempre duc el meu DNI en regla i a la cartera, el que passa és que tu eres un analfabet que se les dona de gran, i a l'hora de la veritat no saps ni escriure. Eres una cagarrita dins del ciberespai que xilla com un gril al seisdoble. Ja t'he dit moltes vegades que a dos pams de la meua cara, tu no m'adreçaries cap d'eixos pretesos insults, que amolles ací, perquè tu no eres home, ni eres res, eres només un cagó que és molt valent amb el teclat a les mans. És a dir, en aquesta vida, hi ha homes, homenets, homenius, monicacos, monicaquius, manillars catxos, pedres de mistera, cadiretes de cagar i després tancant la classificació estas tu viejo, per baix de les cadiretes de cagar.

Dius que has aportat documentació d'Orwell, i la veritat és que per a ser tan mentider has de tindre també bona memòria. Tu no has citat ni una sola frase d'Orwell. A no ser que sigues també l'altre comentarista que ha citat Orwell, cosa que no m'estranyaria perquè eres un autèntic rastrer. I per suposat, no tinc cap dubte de que eres també Comunidad Valenciana, amb eixos crits d'histèrica de cul obert que llances, no tinc cap dubte. Sobretot, perquè l'únic comentarista d'elseisdoble que pot estar ací repetint-se com el rot d'un all coent setmana rere setmana eres tu. Però tranquil, no et preocupes, prompte et nomenaran Gran Hermano del Seisdoble i podràs tancar tu sempre els debats, per decret.

De moment, allò més bonic és que et fem ballar dalt d'un peu, et toregem com volem, et fem entrar ací totes les vegades que volem a riure'ns en la teua cara de marieta histèrica. Havies dit: "por mi parte está todo dicho" i ací estàs altra vegada, no pares d'entrar. Et fem perdre els papers totes les voltes que volem. I tu caus totes les vegades, perquè eres un caganius acabat d'eixir de l'ou, un cagandanes, pixatinters reprimit que odia el valencià i tot el que puga representar la recuperació nacional del nostre poble, perquè eres un frustrat miserable, terrós, esgarramantes, pelacanyes, un excrement social que no és ningú, ni té cap reconeixement més enllà de quatre beates llepafigues a les que els puga contar els seus contes de rabosetes de blaver sense cervell. Això eres tu, un pobre xic, un "don nadie", un amargat, un fatxeta que va de llest i no sap ni fer l'o amb un canut.

"Oh! he invocado al gran Vargas Llosa" I què? A cas serà obligat llegir el que ens manes tu so tio dictador fantotxe? Eres un incongruent, si segons tu, Orwell pot combatre en la milícia del POUM, jugant-se la vida, i no per això és del POUM. Com t'atreveixes a qualificar a Fuster com a falangista per la mateixa regla de tres? Sincerament eres un borinot. Només t'ha faltat dir que esmorzes tots els dissabtes i diumenges amb Orwell al Forn de Carrascosa i que després jugueu al truc ell i tu contra Trotsky i "Bragas Llosa", i per això no entres ací els caps de setmana a dir totes les imbecilitats que invariablement, dius cada dilluns pel matí.

Hale! Bona nit a tots els altres! I a tu a vore si rebentes!
Asmodeo - 02/12/2013
"Por primera vez en mi vida, me encontraba en una ciudad
donde la clase trabajadora llevaba las riendas. Casi todos los edificios, cualquiera
que fuera su tamaño, estaban en manos de los trabajadores y cubiertos con
banderas rojas o con la bandera roja y negra de los anarquistas; las paredes
ostentaban la HOZ Y EL MARTILLO y las iniciales de los partidos revolucionarios"
Ahí tens a George Orwell proclamant el seu anticomunisme en l'Homenatge a Catalunya guelo..... Sobre el fet què Nin va ser Delegat Espanyol en la Tercera Internacional (Comunista) no dius ni pruna.... això sí, sobre el "falangisme" de Fuster no pares de lladrar amb "arguments" "ad hominem" com els què dius combatre.
Respecte de l'epílog.... millor no t'ho explique, ja veig què la teua comprensió lectora deixa molt què desitjar.
Pel demés, davant les teues mancances i les teues brofegades sobre "españas profundas" (qui millor què tú per parlar sobre això), suscric fil per randa tot el comentari anterior de País Valencià. Em referme en tot el què t'he escrit: Ni lliges, ni quan ho fas, entens el què lliges, ni saps el significat del termes què empres, ni saps què significa un sinònim, ni saps res de res.
viejo - 03/12/2013
Por lo visto estos monigotes ignorantes persisten en su ignorancia y en vez de aportar razones aportan insultos y amenazas, lo dicho : "La España profunda de la inquisición y el garrote".
Como la mejor medicina contra la ignorancia, la intransigencia, la sinrazón y "el burrerisme", es la razón, la Ilustración y la cultura, empezaremos:

"Orwell fué un escritor comprometido politicamente con la lucha obrera, la eliminación de las castas, la libertad y la igualdad de oportunidades. Pero al mismo tiempo fué un luchador contra la intolerancia, la manipulación de las masas y condenó los crimenes del comunismo, o al menos, a lo que el llama comunismo. Como no podemos dudar de que Orwell sabía lo que era y conocía su propio pensamiento, no hay lugar a dudas de que era anticomunista".

Ahora viene por aquí una pareja de mindunguis ignorantes a decir lo que era Orwell a pesar del propio Orwell, o sea que estos "esgarramantes" conocen mejor que el propio Orwell cual fué su ideario.

Seguiremos con la lección
Asmodeo - 03/12/2013
Guelo: Definitivament, no saps llegir. Tot el què fas és "retallar i pegar". Sempre el mateix discurset i els mateixos adjectius qualificatius. Què no aportem arguments??? Tot l'entrecomillat dels meus comentaris son paràgrafs escrits PEL MATEIX ORWELL, i del llibre què tú, erre què erre, dius haber llegit!!!
En canvi els teus "arguments", eixes frases què tú has entrecomillat també, no els ha escrit Orwell. Coneixerà millor l'autor qui a tú et semble convenient, abans què l'autor mateix??? "Ahora viene por aquí una pareja de mindunguis ignorantes a decir lo que era Orwell a pesar del propio Orwell".... heheheheh No faces riure més và!!!! Entre els mindunguis què opinen sobre Orwell, es troba ell mateix.
No tractes de donar lliçons a ningú i aprén a obrir un llibre, llegir-lo i compendre'l.
Basta ya! - 03/12/2013
Joooo! vale ya Asmodeo que ya cansas!
Viejo déjalos que no saben lo que dicen!
País Valencià - 03/12/2013
Viejo, l'únic ninot (monigote), mingungui i esgarramantes eres tu.

A més eres tan mediocre, tan curtet intel·lectualment, tan pobre en recursos, que fins i tot necessites tirar ma dels adjectius que jo he emprat, no per a insultat-te, ni per amenaçar-te, si no per a descriure't tal i com eres. Però és igual, perquè la pobresa del teu vocabulari i les teues carències formatives, et deixen a l'alçada del que eres, un vulgar esgarramantes i el furtasaquets més gran que hi ha per aquestes contrades internàutiques. Les cabres de Simat (Et sona Simat?) que pasturen al Pla de Corrals, i amb les que sembles estar emparentat en primer grau de consanguinitat, tenen mes coneixement que tu i fan aportacions més aprofitables a la societat, malgrat que siga en forma de fem, que els teus exhabruptes escrits en aquest mitjà digital.

Per a que t'ho graves al lloc que hauria d'ocupar un cervell al teu cap buit: Orwell era antiestalinista, NO ANTICOMUNISTA. I ara me'n vaig a riure'm de nou en la teua cara.
viejo - 03/12/2013
2ª Lección.

Orwell sabe perfectamente lo que significa ser comunista y en toda ocasión denuncia a los comunistas, sus métodos, sus amenazas y sus asesinatos.. En toda la novela Homenaje a Cataluña los llama simple y llanamente comunistas. "Ignoro por qué me persiguen los COMUNISTAS, si nunca he estado afiliado al POUM" "..cualquiera que sepa de estas cosas, sabrá que no es nada nuevo para los COMUNISTAS lanzar acusaciones falsas contra sus enemigos políticos".........son frases de Orwell, lo que nos indica que si sabía, quienes eran los comunistas y que él mismo no formaba parte de aquella chusma.
Pero esta pareja de niñatos ignorantes, siguen manifestando que ellos saben mucho mejor que el propio Orwell quién era y cuales eran sus inclinaciones políticas.

Seguiremos con la lección
Asmodeo - 03/12/2013
Mira guelo!!! Ja t'ha eixit un admirador!!! Això sí, com tots els qui de tant en tant escriuen per lloar-te, un poc fatxa!!!! Mira si no, en un altre dels teus assenyats comentaris, i amb els teus arguments de pes de sempre, com ha eixit també l'Astra a fer-te palmes amb les orelles!!!! Si busques "españas profundas" no tens més què mirar al voltant teu!!!
Quan a "Basta ya!": Mira; si no t'agraden les coses què escric ho tens fàcil. No les llisques. Al cap i a la fi, llegir tampoc deu ser un hàbit teu, així què no hauras de fer cap esforç ni cansar-te.
Pel demés, sent ser jo qui et done la mala notícia, Franco va morir fa anys, i vivim en un estat democràtic on cadascú pot expressar-se com li rote i les vegades què considere convenient. No serà cap "mindundi" (et furte l'adjectiu guelo) qui em diga quan puc i quan no, escriure el què em done la gana.
País Valencià - 03/12/2013
Lliçó de fil i cotó:

Viejo eres un borinot. Quan qualifiques de xusma a tots els comunistes, estàs parlant de molts dels que pararen els peus del nazisme rampant i el feixisme a Europa. Dius que són xusma els que lluitaren contra Franco, mentre tu feies de mamporrer i de llepaculs dels franquistes, dius que són xusma els que morires assassinats per defensar la República i la democràcia, mentre els aprofitats com tu es donaveu la gran vida gaudint de tots els privilegis que vos oferia la criminal dictadura franquista. L'única xusma que hi veig són tots els XXXXXXXX com tu que generalitzen i claven al mateix sac a tothom, sense més.

Orwell era antiestalinista, i tu eres un "simequieres" i un esgarramantes.
viejo - 05/12/2013
Tranquilos chicos, no os alborotéis, que parecéis ratas histéricas
Me he referido a los comunistas que en Mayo y Junio de 1937 injuriaron, persiguieron, detuvieron, torturaron y asesinaron a centenares de miembros del POUM y a sufridos anarquistas. Si vosotros queréis levantar un monumento a toda esa ralea de emboscados en la retaguardia que injuriaron, torturaron y asesinaron a milicianos de la República, por mi parte os podéis meter el monumento donde os quepa.
País Valencià - 05/12/2013
Les úniques rates xillant, les hauràs sentit en ta casa cantant nadales el 25 de desembre. Ací només hi ha persones dient-te un grapat de veritats a la teua cara de covard amagat, beneficiat del franquisme i llepaculs del PP.
viejo - 08/12/2013
Tu dirección e-mail es incorrecta.
viejo - 08/12/2013
Ruego al seis doble que publique mis anteriores comentarios, ya que se ha tratado de un simple error al transcribir el correo.
gracias.

ADMINISTRADOR: el sistema los ha elimnado.
viejo - 10/12/2013
Al menos todas estas lecciones han servido para que esta pareja de botarates ignorantes dejen de llamar comunista a Orwell.
País Valencià - 10/12/2013
Tu comentario no cumple las normas de uso de esta web.
País Valencià - 10/12/2013
Orwell era militant en 1936 d'una organització comunista trotskista, el POUM, ergo era comunista. I qui no vullga que rebente. XXXXXXXXXXXXXXX
viejo - 11/12/2013
Y siguen con la burrera......., Orwell nunca fué militante del POUM, el POUM fué acusado de trostkista porque en esa época trostkista era sinónimo de traidor, fascista y espia de Franco. Hasta el mismo Trostky llamó traidor a Nin y al POUM cuando se integraron en el Frente Popular.
Veo que de poco han servido mis enseñanzas.
País Valencià - 11/12/2013
Eres tan curt i tan bobo que fins i tot l'administrador et tira capots i tot, viejo. Es veu a les clares que “el ruego“ ha fet efecte. Ací està clar que tens carta blanca per a insultar a tothom. A dos pams de la meuta cara et cagaries com les haques en les processons. Jo ja t'he posat el meu correu. Ara si eres home et poses en contacte amb mi i t'aclariré de quin mal patia Orwell i quin metge li'l curà.
viejo - 11/12/2013
¡Xe, que XXXXX que son, no aciertan ni una!
Orwell nunca militó en el POUM, el POUM nunca fué trostkista, pero fué acusado de tal por los comunistas para poder eliminarlos. ¡Si hasta el mismo Trostky los acusó de traidores cuando se unieron al Frente Popular!.
Vamos chicos, daros un paseo por la escuela a ver si aprendéis algo de provecho.
País Valencià - 11/12/2013
Segons tu, Orwell, ferit, jugant-se la vida a les files del Partit Obrer d'Unificació Marxista, com ja t'he explicat d'obediència comunista fracció trotskista, no era trotskista, en canvi Joan Fuster, de família carlina surcana, i cal recordar que des de 1937 la Falange i el tradicionalisme carlí foren fusionats per Franco, per una fugaç adscripció jovenívola al “partit únic“ ja està condemnat de per vida a dur l'estigma de falangista, com si no hagués abjurat del seu error. Decididament darrere de cada blaver antiesquerrà sol haver un ignorant o un hipòcrita. Tria que t'agrada més.
País Valencià - 11/12/2013
A l'escola hauràs d'anar tu, que només que fas que incórrer en contradiccions. Com anava a acusar-los Trotski de traïdors si no foren trotskistes? Ho dius tu mateixa en la mateixa frase, el que passa és que ja no sols no tens ni idea del que parles, si no que a més t'entestes en mantenir les teus pròpies mentides. Només pot trair una causa qui hi pertany, no qui no pertany.

El POUM era trotskista, encara que no ho digueren les seues sigles, era el partit dels trotskistes espanyols. I això ho sabien fins els xiquets de pàrvuls de l'any 36. Tu mateixa mentider discutidor has dit entre els comentaris que precedeixen, textualment el següent:

"Como sois ignorantes y estáis orgullosos de serlo, ya os he dicho que razonar con vosotros era lo mismo que ofrecer flores a los cerdos, no obstante en prueba de mi buena voluntad al respecto de enseñar a quién no sabe, os diré:
Que en la España del 36 y 37, a los del POUM se les llamaba trotskistas, a los de la FAI se les llamaba anarquistas y a los del Partido Comunista se les llamaba comunistas, todos eran antifascistas pero no a todos se les llamaba comunistas.
Cuando los comunistas lanzan el libelo de que los trostskistas son servidores franquistas, todo el mundo sabe que se refieren a los militantes del POUM."

Després t'has dedicat a llançar la teua andanada d'improperis, eixos que no tens el que tenen els homes entre els cames, per a dir-li a ningú a la cara i en directe, però ací com el vil covard, miserable i rastrer que eres si que t'atreveixes a llançar amagat a la teua claveguera.

Repetim, per si no t'ha quedat clar i la merda ha obturat ja tot l'espai que tens buit al cap i que en una persona normal ocuparia el cervell:

Trotski va organitzar l'Oposició d'Esquerra Internacional, que fins l'ascens de Hitler el 1933, es considerà una fracció de la Komintern, tot i la persecució que els seus militants patien per part de l'Estalinisme. El 1938, Trotski i les organitzacions que s'identificaven amb els seus punts de vista fundaren la IV Internacional, basant-se en la teoria de Lenin del partit d'avantguarda, considerant-la com l'única força capaç de dur a terme la revolució mundial tant contra el capitalisme com contra l'estalinisme.
Segons Trotski, la desfeta de la classe obrera alemanya i la instauració del Tercer Reich el 1933 fou en gran part deguda als errors polítics de la Komintern; a més, la incapacitat dels partits comunistes d'aprendre la lliçó d'aquesta desfeta demostrava que resultava impossible reformar-los; per això calia organitzar una nova internacional obrera. Aleshores, el trotskisme era un corrent polític important en països com ara Vietnam, Sri Lanka, Bolívia o Xina, on s'havia adherit al trotskisme Txen Duxiu, el fundador del moviment comunista xinès.
A tot arreu on prengueren el poder, els estalinistes consideraren una tasca prioritària perseguir i eliminar els trotskistes, als qual consideraven com el pitjor enemic. A causa d'aquesta repressió, doncs, després de la Segona Guerra Mundial, el trotskisme esdevingué marginal dins del moviment comunista. Tot i així, la IV Internacional va dur a terme congressos mundials el 1948 i 1951 en el darrer dels quals es definí els nous règims comunistes del Bloc de l'Est com a estats obrers degenerats. Per altra banda, la Internacional va escindir-se en dues faccions el 1953 que es reunificaren deu anys més tard.
Actualment existeixen, arreu del món, un nombre elevat d'organitzacions trotskistes que provenen de les agrupades en la Quarta Internacional. En el seu moment es van veure enfortides en certa manera per la per ells previst caiguda de la Unió Soviètica. En alguns països, com a França, Argentina i Bolívia, les organitzacions trotskistes tenen prou força.
A l'Estat espanyol han existit nombroses organitzacions trotskistes, entre les quals cal destacar la Lliga Comunista Revolucionaria (LCR), de la que en deriva Espai Alternatiu. També cal destacar el Partit Obrer Socialista Internacionalista (POSI) i el Partit Obrer Revolucionari (POR) actualment integrat a Esquerra Unida i Alternativa (EUIA).


Pel que fa al POUM, que segons tu no és un partit trotskista, neix a Barcelona el 29 de setembre de 1935 en un període crucial de la Segona República, el comprés entre el moviment revolucionari d'octubre de 1934 i la revolta militar del 18 de juliol de 1936 que va causar l'inici de la Guerra Civil.

El POUM era resultat de la unificació de l'Esquerra Comunista d'Espanya amb el Bloc Obrer i Camperol (BOC). L'ECE era un partit d'origen trotskista fundat per Andreu Nin i per Juan Andrade. Nin i la major part dels militants de la ECE pretenien crear un partit unificat marxista revolucionari que fóra el partit marxista del proletariat per la fusió dels diversos partits marxistes espanyols, en comptes de seguir la consigna de Trotski d'infiltrar-se en el PSOE per a donar suport a la facció esquerrana i "boltxevitzar" el partit.

El BOC era un partit comunista implantat sobretot a Catalunya. El seu màxim dirigent era Joaquim Maurín i Julià. Maurín ja havia sigut el dirigent de la Federació Comunista Catalano-Balear, federació territorial del PCE escindida d'este partit. Tot i això, també hi va haver altres personatges importants en la fundació del POUM com Emili Losada Hereu.

El 29 de setembre de 1935 es van reunir diversos representants del Bloc Obrer i Camperol (BOC) i de Izquierda Comunista de España (ICE): Joaquim Maurín, Andreu Nin, Jordi Arquer, Pere Bonet, Narcís Molins, Josep Coll, Josep Rovira i Ignasi Iglesias i van crear el Partit Obrer d'Unificació Marxista (POUM), partit marxista espanyol.

A pesar de la diferència numèrica de militants entre els dos partits (uns 500 de la ICE enfront de 5.000 del BOC), la fusió en el POUM va ser en igualtat de condicions entre ambdós. Nin i Maurín van passar a ser els grans "líders carismàtics" del POUM.

La major implantació del POUM va ser a Catalunya (gràcies als militants aportats pel BOC) i al País Valencià. Tenia també una implantació minoritària a Madrid, i una presència testimonial en altres parts d'Espanya, com Extremadura, Astúries i el País Basc. Ambdues organitzacions fundadores del POUM eren faccions discrepants del Partit Comunista d'Espanya i de la Internacional Comunista (Komintern). La seua heterodòxia dins del comunisme els va fer quedar marginats i enemistats amb una Komintern disciplinada en el seguiment de l'URSS.

Si en vols més para el cabàs.
viejo - 12/12/2013
Lo que escribe Orwell en "Homenaje a Cataluña":

"Si hubiera conocido la verdadera situación, cuando llegué a España me habría unido a la CNT".
" Ignoro porqué me persiguen los COMUNISTAS si nunca he estado afiliado al POUM"

A los del POUM se les llama trastkistas porque en el 1.937, en España, llamar a alguien trostkista es llamarlo fascista, traidor a la clase obrera, espía de Franco, etc. Eso también lo puedes leer en "Homenaje a ......".
Es posible que Orwell fuera comunista sin saberlo y que haya tenido que esperar más de 60 años a que un ignorante lo tilde de comunista, es posible que todos aquellos que han leido y estudiado a Orwell lo consideren anticomunista y haya llegado una lumbrera como tú y nos saque del error. Siendo así, creo que deberias de dedicar tus altos estudios a la cria del boniato y conseguiriamos al fin el boniato marxista-leninista.
País Valencià - 12/12/2013
Si te pareix el "lumbrera" ho seràs tu que vas per ahí dient que Joan Fuster era falangista, i en canvi et trastoques cada volta que et repetim que Orwell es jugà la vida amb el POUM, militava en el trotskisme britànic abans de la guerra, i per tant era trotskista que és una branca del comunisme, segons pot entendre qualsevol que tinga un mínim d'enteniment. Per a assabentar-me de com es cria un moniato, només tens que donar-me l'adreça dels teus progenitors i així m'ho conten ells en directe.
viejo - 13/12/2013
En vista de que nunca has leido la obra de Orwell, de que nunca has leido a ningún estudioso de la vida de Orwell y, a que prefiero (es fácil de entender) la opinión de Vargas Llosa de que Orwell fué SOCIALISTA, LIBERTARIO Y ANTICOMUNISTA a la tuya, doy por zanjado este asunto contigo.
País Valencià - 13/12/2013
Orwell es jugà la vida amb el POUM, militava en el trotskisme britànic abans de la guerra, i per tant era trotskista que és una branca del comunisme revolucionari, això ho pot entendre qualsevol que tinga un mínim d'enteniment i coneixement històric d'eixe període, cosa que tu no tens, viejo. Pel que fa a que "tu dones per tancat". Qui cony eres tu per a donar res per tancat? El dictador del seisdoble? o què?

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal