Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
jueves, 22 de septiembre de 2011
Clic en la foto para ampliar

Filharmònica Alcudiana
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Notícies de la Ribera
Compromís per l’Alcúdia demana recolzament a les Escoles de Música

“A dia de hui, els pagaments corresponents a 2010 encara no han estat abonats en la seua totalitat i molts centres no han rebut res en el que portem de 2011”


 

Sr. Alcalde de l’Ajuntament de l’Alcúdia:

En nom del grup municipal Compromís per l’Alcúdia li presente la següent moció per a la seua consideració, debat i aprovació, si escau, en el pròxim Ple Municipal:

Els centres de música autoritzats i els conservatoris municipals han patit una forta retallada del seu finançament, passant dels 5’15 milions d’euros en 2009 als 2’36 milions en 2010, un 54 % de reducció.

Aquesta reducció suposa un 54 % respecte al finançament de 2009 i 5’6 milions d'euros menys acumulats entre 2010 i 2011.

En octubre de l’any passat, el Consell, a través d’una nota de premsa, anuncià una ampliació de l’ajuda per a enguany en 1,1 milió d’euros. A hores d’ara, no només no l’ha feta efectiva sinó que, mitjançant resolució de la conselleria, ha confirmat una rebaixa addicional del 2 %, amb la qual cosa el finançament previst per a 2011 es queda en 2’31 milions.

Aquesta minva, segons la Plataforma de Centres de Música Autoritzats de la Comunitat Valenciana, del que forma part l’Escola de Música de l’Alcúdia, provocarà el tancament de molts dels 62 centres i conservatoris actuals i posarà en perill els 1.200 llocs de treball directes i un nombre indeterminat d’indirectes. Uns retalls que, a més, deixen sota mínims el desenvolupament de la Llei Valenciana de la Música, un instrument legislatiu aprovat per unanimitat de tots els grups parlamentaris en 1998 i que avui segueix sense desenvolupar-se.

A dia de hui, els pagaments corresponents a 2010 encara no han estat abonats en la seua totalitat i molts centres no han rebut res en el que portem de 2011.

Amb aquestes dades, el curs 2011-2012 i el futur dels 8.500 alumnes valencians és incert, i està provocant el col·lapse del sistema educatiu musical i d’una oferta musical sense ànim de lucre, eficaç i eficient.

Cal tindre en compte que la Generalitat té 14 conservatoris públics els quals tenen un excés de demanda que els centres de música autoritzats i els conservatoris municipals complementen i ocupen un espai allà on en els centres de la Generalitat no arriben.

Per això, si la oferta pública no arriba a cobrir eixa demanda, caldria apostar per unes ajudes que foren reglades i permanents amb les entitats privades que presten aquest servei per tal que no afecte als alumnes i treballadors.

Amb aquestes mesures preses pel Govern autonòmic, deixa en una situació “in extremis” a les escoles musicals del País Valencià perquè depenen en gran mesura de les subvencions i per tant, el fet de no rebre-les o de veure-les retallades, posa en perill les funcions que realitzen, entre elles, l’ensenyament de música a generacions completes de valencians i valencianes.

L’Ajuntament de l’Alcúdia ha aprovat en diverses ocasions (29-12-09, 27-04-10 i 6-07-10) mocions relacionades amb retalls que han afectat de manera directa a l’Escola de Música i a la Filharmònica Alcudiana. Aquests retalls suposen importants entrebancs per a desenvolupar les activitats musicals al nostre poble.

Es per tot açò que presentem a consideració, debat i aprovació del Ple, els següentsacords:

L’Adhesió de l’Ajuntament de l'Alcúdia a la Plataforma de Centres de Música Autoritzats de la Comunitat Valenciana per a que el Consell deixe sense efecte les retallades del 54% en 2010 i 2011 del finançament als centres de música autoritzats i els conservatoris municipals, per tal d’evitar el tancament de molts dels 62 centres actuals, així com la pèrdua de part dels 1.200 llocs de treball directes i un nombre   indeterminat d’indirectes.

Demanar al Consell que financie adequadament els centres d’ensenyament musical sense ànim de lucre que supleixen, de manera eficaç i eficient, l’absència d’una oferta pública que done resposta a la demanda dels estudiants d’escoles de música que volen cursar estudis de música oficials d’Ensenyament Elemental i volen continuar amb els d’Ensenyament Professional.

Donar suport a la reclamació que ja han fet múltiples associacions i municipis per tal que les societats musicals siguen declarades Bé d’Interès Cultural (BIC), garantint així la seua protecció com a patrimoni cultural autòcton.

Que es done trasllat d’aquest acord a la Plataforma de Centres de Música Autoritzats, a la Conselleria d’Educació, als Grups Parlamentaris de les Corts Valencianes i a l’Escola de Música de l'Alcúdia.

Paco Sanz

Portaveu de Compromís per l'Alcúdia

 

 

                           
.-000052                                                                                                           .-000057

                           
.-000062                                                                                              .-000068


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

La Ribera - Comarca - Pueblos y pedaníasL'Alcúdia

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal