Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
martes, 30 de mayo de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

  El partit judicial d’Alzira manté un diputat del PSOE i el PP guanya el que tenia Compromís en la Diputació de València

Els populars sumen cinc diputats més que en l'anterior legislatura, els socialistes perden un, Compromís perd dos, Vox guanya un i La Vall conserva el seu, mentre que Ciudadanos es queda fora


._000884
.-000452
Amb el 100% del vot escrutat de les eleccions municipals a la província de València, en espera de confirmació oficial del recompte, la suma dels sufragis obtinguts per cadascuna de les formacions polítiques que han presentat candidatura en els 266 municipis de la província permetrà al PP tindre 13 diputats en la Diputació de València, mentre que el PSOE tindrà 12, Compromís tres, Vox dos i La Vall ens Uneix un, quedant sense representació provincial Ciudadanos.

 

En comparació amb la composició de la Diputació eixida de les urnes en 2019, amb 31 diputades i diputats que han exercit la seua responsabilitat en els últims quatre anys, el PP disposarà de cinc representants més en la corporació provincial; mentre que el PSOE tindrà un menys. A més, Compromís perd dos escons, Vox suma un al qual ja tenia, La Vall ens Uneix manté el seu representant provincial i Ciudadanos ix de la Diputació en perdre els tres diputats amb els quals comptava.

 

Partits judicials
Si tenim en compte els nou partits judicials i el repartiment de les diputades i diputats en cadascun d'ells, a València, amb 18 diputats en joc, el PP tindrà set representants enfront dels quatre de l'anterior legislatura; el PSOE manté els seus sis escons; Compromís perd un i es queda amb tres; Vox suma un diputat al qual ja tenia i tindrà dos representants en la Diputació i ix Ciutadans.

 

Quant a la resta de partits judicials, a Alzira el PSOE conserva el seu diputat i el PP es queda amb el que tenia Compromís; a Requena, els populars guanyen el diputat que es va emportar el PSOE fa quatre anys; a Sueca, el PSOE manté l'escó; Ontinyent el continua conservant La Vall ens Uneix; i en els partits judicials de Gandia, Llíria, Sagunt i Xàtiva es mantenen un diputat per al PSOE i un altre per al PP.

 

Després de la constitució dels ajuntaments de la província i la presa de possessió dels alcaldes i alcaldesses d'este nou període legislatiu, prevista per al 17 de juny, la Diputació serà l'última institució a formar-se i donar inici a la nova legislatura, en un període que abasta des de finals de juny fins a mitjan juliol.
Diputació de València
 

._000766

._000591

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal