Jueves, 1 de junio de 2023 Edición diaria nº 5.900 Año: 17 Noticias: 43.713 Fotografías: 106.130 Comentarios de usuarios: 124.228
EL SEIS DOBLE
lunes, 22 de mayo de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Educació publica el calendari d’admissió i matrícula a les escoles oficials d’idiomes per al pròxim curs

La presentació de sol·licituds d’admissió telemàtica en convocatòria ordinària serà del 19 de juny al 3 de juliol i del 15 al 20 de setembre en convocatòria extraordinària._000759
La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valencaina (DOGV), el calendari d’admissió i matriculació per al curs 2023-2024 a les escoles oficials d’idiomes (EOI) d’Educació.
Aquesta xarxa d’EOI, que està present en 72 municipis per mitjà de 81 ubicacions diferents, entre seus principals i seccions, permet aprendre 17 llengües: alemany, anglés, àrab, eusquera, francés, grec, italià, japonés, portugués, romanés, rus, xinés, neerlandés, finés, polonés, valencià i espanyol per a estrangers. 
El procés telemàtic per a sol·licitar plaça a les escoles oficials d’idiomes estarà obert en el web telematricula.es en fase ordinària des de les 12.00 hores del 19 de juny fins a les 23.59 hores del 3 de juliol. L’admissió s’obrirà de nou en convocatòria extraordinària en setembre, en aquest cas des de les 12.00 hores del dia 15 fins a les 23.59 hores del dia 20.
Es poden presentar, en una única sol·licitud telemàtica, un màxim de 50 combinacions horàries, en les quals estaran indicats l’idioma, l’EOI triada, la seua ubicació, el nivell, el curs i la franja horària que més s’ajuste a les preferències de les persones sol·licitants, en un màxim de tres idiomes. 
La novetat d’enguany és que en telematricula.es hi haurà dos processos d’admissió diferenciats en el mateix període: un per a les EOI presencials i un altre per a eoivirtual.com En aquest últim cas, en la sol·licitud telemàtica es podrà triar un màxim de tres idiomes ordenats per prioritat, encara que l’assignació final serà d’un idioma màxim. Totes les persones que participen en els dos processos d’admissió han d’indicar en la seua sol·licitud la prioritat en la convocatòria de l’ensenyament virtual. 
Les persones sol·licitants que obtinguen plaça en l’admissió ordinària hauran de formalitzar la matrícula en l’EOI corresponent entre l’11 i el 31 de juliol. La formalització de la matrícula en l’EOI virtual serà completament telemàtica, mentre que en la resta es farà de manera presencial. No obstant això, cadascuna de les EOI publicarà tota la informació sobre el procediment de formalització de la matrícula en el web del centre.
Els resultats de l’adjudicació de vacants en convocatòria ordinària es podran consultar en telematricula.es l’11 de juliol. En el cas de la convocatòria extraordinària, els resultats de l’adjudicació estaran disponibles en <telematricula.es> el 25 de setembre, i a partir d’aquest dia les persones candidates que hagen obtingut plaça podran formalitzar la matrícula a l’EOI assignada.
Pel que fa al personal docent dels centres educatius valencians sostinguts amb fons públics, la Conselleria d’Educació recorda que tenen al seu abast el Pla integral d’aprenentatge de llengües per al professorat (PIALP), que permet accedir als cursos de les EOI de manera gratuïta per tal de millorar el seu nivell de valencià, anglés i francés. 
El professorat interessat a participar en les accions formatives del PIALP haurà de completar una sol·licitud telemàtica per mitjà de la plataforma Ovidoc, l’oficina virtual del docent.
El termini de presentació de sol·licituds per als cursos gratuïts d’anglés, valencià i francés per al professorat del PIALP de nou ingrés estarà obert en la plataforma Ovidoc des de les 12.00 hores del 29 de maig fins a les 23.59 hores del 2 de juny, i les llistes de persones admeses es publicaran a partir del 12 de juny.

 

Test de classificació
Les persones que acrediten un domini suficient de les competències d’un idioma, mitjançant la superació del test de classificació que organitzen les EOI, es poden incorporar a qualsevol curs o nivell d’acord amb el resultat d’aquesta prova.
Per tant, aquelles persones aspirants interessades en la realització del test de classificació trobaran en el web de cada EOI tant el calendari establit per cada centre, com el procediment de preinscripció a aquesta prova; la informació necessària sobre el pagament de la taxa, i la manera de formalitzar la matrícula. 
Els resultats del test de classificació es publicaran abans de la fi de la convocatòria extraordinària d’admissió de setembre. No obstant això, totes les escoles han de publicar els respectius resultats abans de les 20.00 hores del dia 18 de setembre.
Tota la informació sobre l’admissió per al curs que ve estarà disponible pròximament en el portal web de les  EOI L’oferta inclou cursos de 120 hores, amb quatre hores a la setmana, repartides en dues sessions de dues hores. També hi ha la possibilitat de cursos complementaris de 30 a 60 hores distribuïdes en sessions de dues hores setmanals, de caràcter molt més pràctic.
Generalitat Valenciana

  
._000351

.-000342

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Educación y Formación

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

ComentarioAntes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.
*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
Página optimizada para navegadores Mozilla Firefox, Internet Explorer y una resolución mínima de pantalla 1024 x 768 px.