Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
sábado, 13 de mayo de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Compromís Alzira aposta pel producte valencià ‘perquè és el millor del món i el més saludable’

En la nova legislatura trauran un 'Decret d'alimentació saludable i sostenible' als menjadors públics de la GVA, per tal d'alimentar de forma adequada als xiquets i xiquetes, malalts i majors, i potenciar la producció local


 

._000910

La consellera d’Agricultura i candidata a les Corts Valencianes, Isaura Navarro; la secretària autonòmica de salut pública, Ofèlia Gimeno i el candidat de Compromís a l’Alcaldia d’Alzira, Alfons Domínguez, participaren ahir en un acte organitzat per Compromís Alzira on es presentaren les propostes en l’àmbit de l’agricultura i de l’alimentació saludable. 
En l’àmbit local, les propostes per a impulsar l’agricultura i una alimentació més saludable i sostenible serien:
- Potenciar el Consell Local Agrari com a òrgan de participació ciutadana, ampliant-lo a un Consell Local Agroalimentari, amb actors del sector de l’alimentació (indústria agroalimentària, comerços, distribuïdors amb seu a Alzira, consumidors). D’aquesta forma, volem ampliar el vincle que els productors tenen amb aquest sector, i així establir vincles perduts i necessaris per poder recuperar eixe mercat local/regional on treballar preus més justos per a llauradors i consumidors locals.
- Desenvolupar un Pla Estratègic del sector primari, per aplicar de forma adequada la Llei d’estructures, facilitant el cultiu en comú i les estructures agrupades, per abaixar despeses i ser més eficients en el mercat. 
- Desenvolupar el mercat local i comarcal, aprofitant el Pla Estratègic, amb polítiques de sobirania alimentària i quilòmetre zero al consum i a l’activitat comercial lligada a l’agricultura, possibilitant als agricultors i agricultores arribar al consumidor de la forma més directa possible, a través del comerç de proximitat, o establit xarxes amb el sector de la restauració i oci.  Modernitzar el mercat d’abastos. Potenciar l’actual Mercat municipal, amb empreses agroalimentàries locals i de producció ecològica.
- Crear i dotar de mitjans a un Banc de Terres, per a formar i professionalitzar a joves en el sector agrari, i evitar abandonament de terres de cultiu. Al voltant d’este tema, potenciarem l’agricultura i ramaderia periurbanes de proximitat i ecològiques. Organitzarem jornades d’intercanvi de llavors i crearem un Banc Local de Llavors per tal de fer perviure la diversitat de la producció agrícola en les seues diferents variants.
- Donar suport formatiu i assessorament als joves que vulguen incorporar-se a l’activitat agrària o com a autònoms en el sector. Tramitar ajudes a l’emprenedoria o contractació al sector primari.
- Estudiar la creació i potenciació en mercat regional, estatal i europeu d’una marca de qualitat com “NAVELINES DE LA RIBERA”, integrada en la IGP Cítrics valencians, per tal de diferenciar i valoritzar aquest producte tan nostre, i defendre’l com es mereix al mercat nacional i internacional.
- Desenvolupar l’agrocompostatge, per aprofitar restes de poda i altres subproductes agroalimentaris, i oferir als nostres productors materials fertilitzants de qualitat i més barats.
- Continuar ampliant i facilitant les ferramentes de control biològic, per donar ferramentes respectuoses amb el medi i la biodiversitat, i més barates per al productor. Ampliar tant els mòduls com les espècies a criar, com per exemple, Amblyseius swirskii, depredador de mosca blanca, o Anagyrus, paràsit del cotonet. 
- Establir convenis amb la Mancomunitat, la Generalitat o les universitats públiques per a desenvolupar estratègies per a la millora de les condicions del camp i les possibilitats d’afrontar els reptes, amb millor relleu generacional, i enfocar els convenis a l’estudi d’alternatives de control biològic, fertilització natural o comercialització dels nostres productes.
- Iniciar un Projecte Pilot per a oferir als centres educatius, residències i Hospital i Assistència domiciliària, menús amb aliments locals i ecològics, produïts a Alzira o la Ribera, com recomana el Pacte Verd Europeu o el nostre II Pla Valencià de Transició Agroecològica.
- Estudiar mesures per evitar el malbaratament de menjar al menjadors públics, i col·laborar amb els privats, per ampliar-lo.
- Dissenyar una Escola agrària amb formació no reglada, col·laborant amb IDEA, l’Escola Experimental Agrària de Carcaixent i la Generalitat, per a formar joves i autònoms del sector primari i la indústria agroalimentària. Potenciarem la càtedra Clau-IDEA per fomentar la transferència de coneixement R+D+I en el sector agrícola.
- Dissenyar un projecte Pilot amb “ramat bomber”, per fer feines de prevenció d’incendis, i al temps valoritzar una activitat en franc retrocés. 
- Estudiar junt amb ALZICOOP els accessos per arribar al polígon de Materna, i poder ampliar així el caixer el barranc de la Casella.
- Ajudar i facilitar cursos per adaptar-nos al quadern digital europeu.
Compromís Alzira
 
 

._000905

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

ADMINISTRADOR - 13/05/2023
Información política patrocinada. Por decisión de la redacción, no se admiten comentarios.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal