Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
jueves, 4 de mayo de 2023
Clic en la foto para ampliar

Foto: Ronald Plett (libre de derechos)
Ver imágenes de esta noticia
1

 Un ‘superàvit’ que no paga als fallers | Opinió: Comissió Hernan Cortés d'Alzira

'L’Ajuntament té part de culpa perquè deuria ser garant de la correcta gestió dels diners que es destina a Junta Local'


 

._000905

Quan un faller de la ciutat parla de les falles d’Alzira, el pit s li ompli d’orgull. Un orgull que si fa referència a la pròpia comissió, sol ser infinitament major. Però, i si preguntem per la gestió i la forma d’actuar dels “encarregats” de cuidar la nostra festa? L’opinió, especialment dels qui amb més trajectòria fallera conten a les seues esquenes, acaba sent totalment diferent… i no els falta raó.


Per a patrocinar la nostra festa, està genial que Junta Local es passege per tots els pobles que els conviden als seus actes. Però encara estaria millor i valdria molt més la pena els viatges cap ací i cap allà, si d’estes visites aprofitaren per a quedar-se amb totes aquelles mesures que s’han anat aplicant eixes localitats, per continuar fent gran les seues festes. I no parlem de copiar tal qual, si no d'aprendre del que fan bé els nostres veïns i adaptar-ho a les nostres tradicions per intentar engrandir qualitativament un poquet més la nostra festa.


Tan de bo, aprendre de Juntes Locals com la de Dénia on, junt a l’Ajuntament, la Junta Local treballa per aconseguir patrocinadors per a dotar d’ajudes econòmiques a, per exemple, les falles que més nets deixen els carrers després de la plantà i els diferents actes (igual així s’evitaria algun problemeta de més amb veïns i l’Ajuntament s’estalviaria alguns dinerets en neteja), o a la millor crítica local (encara que este premi, si per més d’un directiu fora, l’eliminarien, no siga cosa que puguen eixir escaldats). Ajudes econòmiques que es reben el mateix dia de l’entrega de premis en forma de xec. OJO! que les cobren! Perquè moltes comissions de la nostra ciutat porten des d’allà el 2020 reclamant el que els toca, i, sorpresa! a les últimes reunions de Junta Local s’ha comunicat que no es van a pagar… tot i que fora un dels temes estrela de la campanya electoral de Bernardo i companyia. I la raó per a que no es paguen? Podeu triar la que més vos agrade.


“Que si l’anterior junta local deixà molts deutes”, “que si l’ajuntament no ens dona prou…”
és alguna de les contestacions més habituals. Doncs al cap i a la fi, la Junta Local Fallera actual deuria de fer-se càrrec del deute que ha deixat l’anterior, no?


Hi ha gent que comenta que la cavalcada és una desfilada de borratxos, però es fa alguna cosa per incentivar que les comissions treballen la disfressa, la desfilada, la carrossa i tot el que tant costa de fer?


El premi econòmic “previst” per a la cavalcada era de 300 euros per al guanyador, un premi que, per als diners que s’inverteixen, són pocs, però que poden ser un gran impuls per a que les falles continuen treballant en un acte com la cavalcada. Però clar, diem que “era” i “previst” perquè des de març de 2020 estan sense cobrar les diferents comissions guardonades. I són 300 euros, si foren els 1.300 euros que busca Gandía amb patrocinadors per pagar la cavalcada, igual la nostra la aconseguíem dignificar un poc.


Ara, Junta Local Fallera diu que no tenen diners per a pagar, però que han tancat el dèficit de l’anterior Junta Local, i, que a més, van a tindre benefici, però que no demanem el que ens toca, perquè no hi han diners.


Per altra banda, mentre et comenten que no hi ha diners, et venen que volen plantar una falla municipal, cosa que ninguna comissió ha demanat. Deu ser el mes lògic malgastar eixos diners en lloc de pagar l’arena per a la plantà de les falles, premiar els millors llibrets de la ciutat o inclús premiar els millors ninots de secció? Fets que de segur repercutirien en la millora de la cultura en les falles.


Et seguixen venent que no tenen diners, però s’han inventat un altre acte amb el seu ball, barra lliure i sopar, perquè sí, la festa que no els falte, però una ajuda als fallers i un impuls per a que continuen apostant per fer actes amb més qualitat, que més comissions puguen invertir en llibrets, presentacions, millors monuments, cavalcades, teatres, etc, això per a què?


Benvolguda JUNTA LOCAL FALLERA, LES FALLES SÓN CULTURA


I sí, les comissions ens podem equivocar, i molt. Però al cap i a la fi, nosaltres assumim les responsabilitats dels nostres actes. Tal vegada Junta Local Fallera deuria fer el mateix, responsabilitzar-se dels seus actes, i dels dels seus predecessors, com fa qualsevol comissió, quant assumeix un dèficit d’una anterior junta directiva. Però no ens oblidem que l’Ajuntament té part de culpa, perquè deuria ser garant de la correcta gestió dels diners que es destina a Junta Local.


Des de la comissió de la Falla Hernan Cortés, concretament de part de la seua directiva, volem donar a conèixer aquest fet que creguem tan injust. Sabem que no som la única falla afectada, i que queden molts altres premis i subvencions per cobrar, així que ja que unilateralment per part de Junta Local Fallera s’ha decidit que no es van a pagar, al menys que la gent siga sabedora del deute que deixen, igual no a proveïdors, però si a les comissions que treballen per millorar la seua festa.

 

Comissió de la Falla Hernan Cortés
 

 

._000905

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasFallas
Opinión
PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Flameta - 04/05/2023
La Junta Local Fallera i l’Ajuntament d’Alzira van agafadets de la mà en els descontrols, desficacis i formes d’actuar. En primer lloc, i com molt bé apunten els autors del text, “Però no ens oblidem que l’Ajuntament té part de culpa, perquè hauria de ser garant de la correcta gestió dels diners que es destina a Junta Local” i no ho fa, és més còmode girar el cap a un altre costat. Però no hem de tirar la pedra i amagar la mà, els culpables som els fallers d’Alzira i les seues comissions perquè els deixem fer a uns i a altres. Com és possible que en un pressupost com el que mou la Junta, les comissions quasi no reben diners directes.
Si la contestació sempre és la mateixa, ens mirem el melic el p... espolí, ciutat d’Alzira que es menja quasi la mitat del pressupost, si a més l’Ajuntament ha tret fora del pressupost les mascletaes, i tota la despesa de la Crida que es fa a la porta de la casa gran, on va la resta dels diners, ?

A la Junta Local Fallera nova, se’ls ha deixat un any de cortesia fallera per tal de comprovar que és allò que podien aportar a la festa, però vist el que hem vist, el que poden aportar els més cassalla.
Cagades monumentals com els jurats de llibrets i monuments, horaris de les desfilades, cremades de falles infantils a destemps...
I ara, canviant el trage de faller pel de bombero torero, demanen una falla municipal, per favor Bernardo i el teu seguici de vicepresidents, vicepresidentes i directius, els peus en terra i el cabet en la feina, esteu per a gestionar la festa i no per a malbaratar i malgastar diners públics. Al final fareu bons als anteriors presidents.

Bernardo, no ens enganyes més en el no queden diners... entrar a la Junta per a continuar amb la caspa fallera i l’immobilisme és fàcil, el que és difícil és innovar amb gust i sobretot, treballar en benefici de la festa.
Ibn Tumlus - 04/05/2023
Al final, les falles fan la vertadera festa, són les qui tenen la iniciativa, la cassolà del forn, les disfresses d’Hernàn Cortés, la solidaritat d’Albiixarres o Sant Joan, i podríem seguir… però és més fàcil tindre la faena feta i anar desfilant amb aires de general, mentre trauen pit de la “segona potència mundial en falles” (què vergonya). Una Junta que ha abandonat la seua llengua vehicular pròpia, el valencià, una Junta incapaç de canviar el rerefons de l’escenari per als seus actes solemnes i no tan solemnes (dos escuts de xapa de fusta, un de la ciutat i altre de la Junta); una junta que no aprén de la qualitat de la cavalcada de Carcaixent (per posar un exemple), i amb una gestió cultural molt deficient. De l’economia ni parlem. Quin pou! Però no sols això, sinó que tanca els ulls davant les millores i, de la forma més superba, es nega a aprendre dels qui saben. Humiltat davant de tot cavallers, que ningú hem nascut ensenyats, ni les comissions, ni els fallers que les integren. Tots hem de treballar per unes falles que des de fa anys, han encetat el camí de la decadència pel que fa a la qualitat.
Encés en flames - 05/05/2023
Una vegada més, la falla Hernán Cortés demostrant com és fan les coses.
Caldria repartir culpes en aquest cas: Junta Local per haver perdut el nord i convertir-se en un cementeri d'elefants on sempre es veuen les mateixes cares, Ajuntament per mirar cap a un altre costat i no donar un colp en la taula o les pròpies comissions per obrir-los les portes dels casals i besar-los els peus per "protocolo".
Que pensa fer JLF i ajuntament davant el tancament de tallers fallers? Fer com si no anara en ells ? Els importa mes un espolí que tindre falles decents. Lluïr palmito com a premisa.
Per que han de ser ells els protagonistes en la cremà d'un 1r premi o en la tornada de l'entrega de premis pasanse tota una falla per el forro?
Per que hi ha un vicepresident de monument que no coneix el seu pròpi reglament? Es absolutament vergonyós.
Per que els presidents han aprobat els presupostos en quan s'han deixat premis per pagar? Igual els pillà la reunió en el Patrón.
En fi, les falles van a la deriva i ningú fa res per a posar-li remei. En uns anys no hi haurà res a plantar pero i lo bonico que será l'espolí de les FFMM's?

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal