Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
viernes, 21 de abril de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L'Associació Mediambiental Murta i Casella d’Alzira trasllada als polítics les propostes d’actuacions als paratges naturals

S’hauria de contemplar la possibilitat de ficar un mini autobús per a evitar l’aglomeració de vehícles en els pàrquings



._000759
Durant les últimes setmanes l'Associació Mediambiental Murta i Casella s'ha reunit amb els diferents partits polítics de la nostra ciutat per a traslladar-los, alhora que recordar-los, totes aquelles necessitats i actuacions requerides per a la defensa, protecció i conservació del sòl forestal alzireny i del patrimoni natural, històric i cultural associat al mateix. La muntanyeta del Salvador, la serra de Corbera, els paratges de la Murta i de la Casella amb les seues respectives valls, juntament amb la vall d'Aigües Vives, la serra de les Agulles i les muntanyes de la Garrofera, requerixen la protecció i també l’atenció de totes les alzirenyes i alzirenys. 
 
Confiem que els futurs representants polítics que siguen elegits en les urnes de les eleccions municipals alzirenyes a celebrar el pròxim 28 de maig es comprometen a assumir les seues responsabilitats públiques i l'assumpció en la protecció del nostre patrimoni natural, més encara si cap després del recent incendi produït a les nostres muntanyes entre els dies 14 i 15 d'abril del present any. Consciència i responsabilitat, per favor.
 
PROPOSTES D’ACTUACIONS
Fer tot allò necessari per a poder unir les dos zones que conformen el Paratge natural municipal Murta i Casella que en l’actualitat estan separades per terrenys particulars on la gestió forestal és inexistent i considerem necessària la seua adquisició per a ampliar el Paratge.
 
Davant l’augment de les activitats en el Paratge degut a la gran afluència de visitans, i per la necessitat de regular les diferents activitats, considerem urgent aprovar el Pla d’Usos.
 
En l’actualitat hi han dos persones treballant en el Paratge natural municipal de la Murta i Casella, insuficients per a gestionar el Paratge. Es necessiten al menys cinc persones fixes.
 
Es deuria d’invertir en acabar la Casona del vall de la Murta per a convertir-la en un Centre d’Interpretació, tal com assenyala el Pla Especial del Paratge natural municipal Murta i Casella. Necessari per a canalitzar i informar als visitants de les nostres valls.
 
La casa NOVA de la Murta està en molt males condicions. S’hauria de consolidar.
 
S’hauria de comprar el camp que hi ha a l’esquerra de l’entrada de la Murta per a crear una zona de regulació de l’aforament de la Murta.
 
Intentar aconseguir una figura de protecció superior el Paratge natural Municipal MURTA I CASELLA, per tal que fora PAISATGE PROTEGIT, conforme expliquem en el document adjunt.
 
Potenciar acords de col·laboració amb el Jardí Botànic de València i el CIEF, en matèria de conservació de la Flora de les nostres valls, com ja es feia en el segle XVII, en què la Càtedra de Herboristeria de la nostra Universitat tenia com a referent d’estudi la vall de la Murta.
 
Durant els dies de màxima afluència a les valls de la Murta i la Casella, s’hauria de contemplar la possibilitat de ficar un mini autobús per a evitar l’aglomeració de vehícles en els pàrquings, ja que, sobretot a la Casella, al haber solament un accés on no caben dos cotxes, la mesura és més necessària.
 
Encara que Iberdrola ja ha comunicat que té en estudi llevar la LÍNIA ELÈCTRICA de la MURTA, hem de reclamar fins que estiga fet.
Associació Mediambiental Murta i Casella
 
 
 
.-000130
 .-000143


El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza
PolíticaActualidad Política
SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal