Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.883 Fotografías: 108.870 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
lunes, 3 de abril de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3

 La gestió de la gasolinera de l’Avinguda Luis Suñer
Opinió: Fernando Pascual Moscardó, regidor de Serveis Urbans

“Cal esperar que en un futur, més prompte que tard, es puga dur endavant el projecte que inclourà el mural de l’antiga fábrica d’Avidesa i un bust de l’industrial alzireny Luis Suñer”


 

._000898


.-000166

 

Com a regidor socialista en el govern des del 2015, ocupant diverses àrees de gestió, em sent satisfet que la gasolinera de l'avinguda Luis Suñer, ja no existisca. 
Soc un protagonista més de la reivindicació històrica, des de fa 21 anys. Hui podem estar contents que al final amb aquest govern de coalició entre el PSOE i Compromis, l'hem aconseguit.
Escriure unes línies per a resumir en grans pinzellades el recorregut fet per a desmantellar i adquirir com a propietat municipal el solar que ocupaba la gasolinera de l’avinguda Luis Suñer ara, en visió de perspectiva resulta senzill, però en veritat ha sigut un camí llarg i en ocasions en dificultats.
Cal remuntar-se a l’any 2002, estant al front del consistori el PSOE amb Pedro Grande com alcalde, quan es va decidir clausurar l’activitat de l’estació de servici davant les reiterades queixes veïnals que adduïen un fort olor a combustible en les seues vivendes al parèixer degut a diverses fugues en els deposits de la gasolinera.
Amb l'arribada d’un govern progressista al consistori l’any 2015, formant part d’ell com a regidor del PSOE, i responsable de la Gestio Urbanistica, es torna a posar en el punt de mira l’activitat d’esta empresa per a tornar a ordenar el tancament de l’activitat. 
Des d’eixe moment les reunions en Conselleria de Medi Ambient van ser constants, fins aconseguir diversos anys després que es van comprometre a incloure la instal·lació dins del Pla d’Espais Degradats, cosa que suposava un pas més, ja que implicava el reconeixement del mal estat en què es trobava la gasolinera i passava a mans de Conselleria el manteniment i descontaminació de la zona.
Altra reunió amb el director general d'Indústria va finalitzar amb el compromís de realitzar una inspecció per a determinar, una vegada més, si els deposits tenien hidrocarburs i l’estat en què es trobaven.   
Donats el passos pertinents, amb la col·laboració de les diverses Conselleries implicades en el desmantellament de l’estació de servici,  s’aconsegueix realitzar totes les revisions compromeses i és en eixe moment quan des de l’Ajuntament podem pujar una altre escaló, alcançar amb els propietaris de la gasolinera un acord de formalització de compra de les instal·lacions per a que passen a ser municipals.  
Era una adquisició necessària que ha suposat que ara la parcel·la de 2.114 metres quadrats puga estar descontaminada i a l’espera de poder fer realitat el nou espai públic sorgit del concurs d’idees que es va sotmetre a votació ciutadana.
Cal esperar que en un futur, més prompte que tard, es puga dur endavant el projecte que inclourà el mural de l’antiga fábrica d’Avidesa i un bust de l’industrial alzireny Luis Suñer, el dia que este espai estiga inaugurat Alzira haurà aconseguit posar el punt i final a un llarg recorregut per acabar amb la problemàtica generada per dita estació de servici i també la ciutat saldarà un deute amb un dels seus fills més il·lustres, ja que a més d’una avinguda al seu nom es perpetuarà la seua memòria amb un bust, amb reconeixement a la tasca incommensurable de prosperitat para la nostra ciutat que van significar al seu dia les industries d’En Luis Suñer.
 

 

 

._000895
._000780
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal