Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.871 Fotografías: 108.858 Comentarios de usuarios: 125.580
EL SEIS DOBLE
martes, 28 de marzo de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5

 Alzira dona la benvinguda als més de 200 esportistes participants en el X Mundial de Pilota

La cerimònia inaugural va reunir les 19 seleccions participants en un trinquet ple d’ambient festiu


 

._000906 

 ._000908

 

Ahir donàvem el tret d'eixida al X Mundial de Pilota, en una cerimònia inaugural al trinquet de la ciutat que reunia més de 500 persones. 19 delegacions competiran durant els pròxims dies, en 5 jornades plenes d'activitat a la capital de la Ribera Alta, en les modalitats de joc internacional, frontó, one wall i llargues. Alzira serà el centre d'esta competició esportiva, des de les seus del Venècia, el Pérez Puig, el Recinte Firal i la plaça Generalitat. Tot un privilegi per a la nostra ciutat que ha respirat pilota des de fa segles. Més de 200 jugadors i jugadores disputaran 140 partides a les que el públic podrà accedir amb entrada lliure i gratuïta.
Ahir de vesprada es va celebrar la cerimònia d'inauguració organitzada per l’Ajuntament d’Alzira i conduïda per David Chordà i MªCarmen Cano. Al llarg de la vesprada vam gaudir de la desfilada de països que van rebre el reconeixement del nombrós públic assistent encapçalada per Argentina, Bèlgica, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Equador, Euskadi, França, Anglaterra, Mèxic, Itàlia, Països Baixos, Paraguai, Portugal, Puerto Rico, Quebec, Uruguai, Veneçuela i tancava la amfitriona Comunitat Valenciana.
A més es va preparar una xicoteta mostra del folklore local, amb la projecció de vídeos i les actuacions de la Societat Musical d’Alzira, El grup de danses i la Colla de dolçaina i de Tabal, Les Raboses. L’acte va finalitzar amb un castell de focs artificials.
El capítol d'autoritats present va estar encapçalat pel secretari d'Estat per a l'Esport del Consell Superior d'Esports (CSD), José Manuel Franco; el secretari Autonòmic de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Ximo López; el Director General d’Esport de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya; el diputat de Joventut i Esports de la Diputació de València, Andrés Campos; el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez; l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez; el regidor d'Esports, Fernando Pascual; Joan Baldoví, diputat al Congrés; la subdelegada del govern, Raquel Ibáñez; Alberto Soldado, president de la CIJB,  Vicent Molines, president de la Federació de Pilota Valenciana, o Eduardo López Pintor, President del Club de Pilota d’Alzira, important col·laborador del Mundial.
L’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, va donar la benvinguda als esportistes i va descriure l’esdeveniment com “una oportunitat per a unir els pobles. La pilota es molt  més que un esport, és una forma d’entendre el món, és cultura, festa, identitat. Alzira us obri les portes, els braços i els cors plens d’amistat, respecte i convivència. Som un poble alegre i amb l’esport de la pilota sempre en moviment. Ara va de bo! Salut i endavant”
La cerimònia va tindre també moments emotius com el record pòstum a Raquel Sophia Murphy Barnes, jugadora, dirigent Internacional de Pilota i pionera en la promoció de l'esport femení i l’homentage a Jose Luís López, figura essencial en la pilota valenciana, qui va rebre una estatueta en homenatge a la seua entrega al nostre esport.
L’acte va finalitzar amb la projecció del vídeo promocional del Mundial de Pilota, que comptà amb la col·laboració de l’escola de pilota d’Alzira i la música de La Fúmiga, amb el tema Juguem amb el Món. 
Hui dimarts, les primeres modalitats que es posen en marxa seran les de joc internacional i frontó, tant masculí com femení. El Poliesportiu Venècia serà l'epicentre de l'activitat dimarts i dimecres. Dijous i divendres, el recinte firal i el Poliesportiu Pérez Puig acolliran les partides de one wall i llargues. Per a dissabte quedaran les finals de llargues, a la Plaça Generalitat d'Alzira. Podeu vore la retransmissió de la gala ací
Ajuntament d’Alzira

 

._000904

 

.-000415
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

DeportesPilota Valenciana

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal