Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.841 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
miércoles, 8 de marzo de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira ha llegit hui el manifest que commemora el '8 de Març de 2023'

Amb motiu del Dia Internacional pels Drets de les Dones


 

._000641
.-000004
En 1910 es va establir el 8 de març com el Dia Internacional pels Drets de les Dones en l'àmbit de Segona Conferència Internacional de Dones Treballadores en Copenhaguen.

 

Una data clau en les agendes i els calendaris que es marca com una fita a la història pels drets aconseguits, recuperats, però també una data per recordar que encara hi ha molt de camí per recórrer. No és moment de festa sinó de reivindicació.

 

En l'àmbit internacional continuen produint-se situacions d'extrema vulnerabilitat. Hi ha països on la subordinació i la violència cap a les dones és lamentablement la norma. Es vulneren els drets humans més fonamentals que comporten processos migratoris per causes ideològiques, econòmiques, bèl·liques i polítiques.

 

Després d'una pandèmia i en el context de crisi climàtica queda de manifest que les dones continuen patint desigualtats, trobant-se amb obstacles pels rols i estereotips sexistes i pels privilegis que encara s'atorguen als homes. El masclisme continua estant vigent: Es mantenen el sostre de vidre, els micromasclismes quotidians, la translació a les xarxes socials de conductes i perfils discriminatoris amb narratives paternalistes.

 

A l'Estat Espanyol la bretxa salarial se situa en el 15% segons l'Institut Nacional d'Estadística, això vol dir que continua havent-hi una desigualtat salarial que cal eliminar. Això no sols afecta al llarg de tota la vida laboral, sinó que, fins i tot, una vegada arribada la jubilació, veiem com la bretxa es reprodueix en la pensió, deixant així a un major nombre de dones en situació de pobresa.

 

És peremptori impulsar polítiques que fomenten la corresponsabilitat així com a propiciar l'eliminació de polítiques que encara es donen de forma encoberta en determinades professions. Per exemple, en alguns sectors, les dones són penalitzades pel simple fet de quedar-se embarassades o pel fet de ser mares.

 

A més a més, hi ha una gran part del treball de cura que no està ni tan sols reconegut. Ens hem adonat que algunes de les tasques per construir les nostres societats són les que pitjor pagades estan. De fet, hi ha una gran part del treball que fan majoritàriament les dones que no és remunerat, com és el treball domèstic i l'atenció a les persones majors o dependents. A això cal afegir que la pandèmia de la COVID també ha significat un pas enrere perquè ha aguditzat les desigualtats socials i ha augmentat la pressió exercida sobre les dones en diferents aspectes.

 

Des de les administracions públiques treballem cada dia, per-què totes les polítiques públiques tinguen perspectiva feminista.

 

Com a Ajuntament ens comprometem i encoratgem a la resta de les institucions a continuar treballant per la igualtat i en avançar en el desenvolupament de les polítiques per la igualtat i contra la violència masclista. Manifestem la importància del Pacte d'Estat contra la violència de gènere, i la dotació i continuïtat pressupostària per garantir la seua aplicació.

 

És per tot açò que el 8 de març hem d'exigir que els drets de les dones siguen reals i efectius. Cada dia els hem de reivindicar per-què no s'és ciutadana de ple dret mentre hi haja obstacles que ho impedeixen. Encara queda feina per aconseguir la igualtat real de les persones.
 

 

És per tot això que hem aprovat en el ple de l'Ajuntament d'Alzira els següents ACORDS:

 

PRIMER.- Tenim el convenciment que cal avançar cap al reconeixement de la cura com un valor essencial, que ha d'esdevenir en un dret social i ciutadà, i que des dels ajuntaments s'han de garantir les condicions perquè totes les persones puguen donar i rebre cura adequada a les seues necessitats.

 

SEGON.- L'aplicació transversal de la mirada feminista en els models de transformació de les ciutats es fa imprescindible, començant pel disseny de l'urbanisme, entre altres prioritats. L'espai públic també ha de ser per a les dones i ha de ser un espai segur.

 

TERCER.- Ens comprometem a què als contractes i licitacions que efectue l'Ajuntament, evitar la contractació amb aquelles empreses en les quals es detecte escletxa salarial en qualsevol dels seus estaments.

 

QUART.- Apostem per l'empoderament de les dones en la transició ecològica, com una oportunitat de formació i creixement, vinculada a ser més sostenibles i ecològics. Ara, els valors de l'ecologia i el feminisme són més necessaris que mai i han d'impregnar l'espai públic, com a plataforma o àgora de progrés col·lectiu i individual.

 

Des dels ajuntaments hem de treballar per a aconseguir pobles i ciutats de progrés on l'equitat siga un eix transversal de les polítiques públiques aplicant la mirada feminista.

 

Per a acabar, l'Ajuntament d'Alzira té un compromís ferm amb la lluita contra la desigualtat, contra la violència de gènere i qualsevol classe de discriminació. Entre totes les persones hem d'assolir una societat igualitària, solidària i més justa.
Ajuntament d’Alzira
 
 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneralHomenajes, Premios y Celebraciones

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal