Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.867 Fotografías: 108.854 Comentarios de usuarios: 125.580
EL SEIS DOBLE
lunes, 27 de febrero de 2023
Clic en la foto para ampliar

"Membres de Compromís celebrant la victòria electoral en la legislatura 2019-23. Ara toca triar bé la tela marinera, perquè el nou vaixell pot tindre bon vent i barca nova, però igual no té bones veles"
Ver imágenes de esta noticia
1

 Amb Compromís hi ha partida i molta tela marinera
Opinió: Ramón y Cajal de Alzira

"A Alzira, estaven convençuts que amb Diego, a causa de tots els problemes que arrossegaven la resta de partits, podrien tindre al seu abast la majoria absoluta"


._000647
._000885

El que vam prometre és un deute i com que no volem deure res a cap persona ací va el nostre article d’opinió en este cas dirigit a Compromís, subtitulat ‘tela marinera’.

Sol utilitzar-se l’expressió ‘tela marinera’ per a expressar la importància, dificultat, abundància i fins i tot el molt costós que pot ser alguna cosa: ‘et costarà aconseguir-ho tela marinera’, ‘la cosa té tela marinera’. L’origen d’aquesta locució sorgeix dels ambients mariners i fa referència al teixit usat per a la confecció de les veles dels vaixells: molta tela, costoses de fer i de car preu.

Bé anem al gra, sempre s’ha dit que les esquerres no saben manar i un cas molt concret i eficient d’esta dita és el fet que està ocorrent en el sí del partit a Alzira. Anem per parts, amb l’anunci fet per Diego Gómez que no es tornaria a presentar a l’Alcaldia, el col·lectiu alzireny va rebre una càrrega de profunditat que va impactar en la línia de flotació de Compromís al poble i que va deixar atordits tant a l’equip de govern com a l’oposició. Molt han de pesar i sospesar els motius personals de Diego per a prendre esta decisió que deixa orfes i sense cap al partit. Si mirem a València, Ribó és més major que ell i és el que hui sosté la partida al cap i casal. En la roda de premsa de l’anunci va acabar dient que ‘Encara hi ha partida’, evidentment una partida que anava guanyant per golejada i ara s’han deixat empatar.

A Alzira, estaven convençuts que amb Diego, a causa de tots els problemes que arrossegaven la resta de partits, podrien tindre al seu abast la majoria absoluta, però com diuen els cartells al nostre poble ‘hasta aquí llegó la pantanada’. Això és el que pareix que s’ha convertit el partit, amb la pèrdua del líder, un seguit de lluites internes que acabaren en unes primàries que sí, molt democràtiques són, altra cosa és que siguen la millor manera de fer un equip o llista electoral.

Alfons Domínguez, perquè no hi ha altre, encapçalarà la llista, però estem convençuts que no està del tot d’acord en com han quedat els llocs de la primera línia de batalla. No posem en dubte la vàlua personal de tots aquells que estaran en les paperetes, però un altre tema és que entre els elegits hi ha gent que no és massa coneguda a la ciutat.

Voldríem, perquè no ho sabem, que ens explicaren com l’experiència en este partit no és un grau i gent com Xavi Pérez, Pep Carreres i Albert Furió, uns més que altres, estaran fora de la partida. Preguntem, per què s’hagué de recórrer a les primàries? Per què no va haver consens en la llista proposada? Va hi haver enveges i personalismes que tal vegada no són el millor que els puga passar?

Amb Diego potser el cicle s’ha acabat, però quin escenari ens trobaríem si s’haguera tornat a presentar i a l’any, argumentant un fort mal de cap s’ho deixara? Creguem que Diego no ha deixat content a ningú del seu partit i tal vegada a ell tampoc, però les suposicions de què haguera passat ja mai se sabran.

Seguim en eixes preguntes que fem, ja que no sabem les respostes, com és possible que de nou regidors que en l’actualitat hi ha en l’equip de govern, tan sols un o com a molt dos eixirien elegits en acta?, o una de dos, o l’equip actual es va fer per a reomplir la llista o eren tan roïns els altres partits que van eixir per inèrcia. Nosaltres pensem que Compromís ha llançat per la borda un avantatge que tenia de huit anys d’alcaldia, al partit comprovem cares de circumstància, com que no estan en el millor moment i si arriben a perdre les eleccions municipals, els pot passar com a València si baixa a segona divisió. Tal vegada i seguint en el símil futbolístic, sembla que teníem un equip de govern ple de ‘Zidanes y Pavones’.

Seguim en les nostres preguntes, que ha passat amb Albert Furió? Un home de la confiança de Diego, regidor d’Hisenda en l’actualitat, i ara va de número vint en la llista. Com una persona que semblava volia ser alcalde acaba en este lloc?

Continuem per a bingo. Com pot ser que Pep Carreres, regidor de Transició Ecològica i Medi Ambient, manifeste les seues ganes de continuar, el seu treball haja sigut eficient i l’hagen deixat a la vora de l’abisme, és dir el nou?

Una altra, primer de tot cal dir que vaja per davant que no tenim res contra l’actual regidor de Festes i Comunicació, però és l’únic que pot tindre alguna garantia d’eixir, ja que va el sis. I si déiem que no teníem res contra ell és perquè, per si no ho sap, ser regidor de Festes no és vestir-se i desfilar de moro o de faller, anar a les processons, és tal vegada tindre inventiva per a gestionar festes, sobretot les de Sant Bernat, per tant, per a nosaltres, ens sembla excessiu el premi del lloc d’eixida que ocupa.

I ja per a finalitzar, Compromís ha de triar bé la tela marinera, perquè el nou vaixell pot tindre bon vent i barca nova, però igual no té bones veles.

Ramón y Cajal de Alzira

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Enric Blay - 27/02/2023
És cert que la marxa d'un bon alcalde com Diego deixa un llegat espectacular, però també ho és que la llista de Compromís és la que han triat els seus afiliats democràticament i per tant la millor i el seu cap de llista Alfons Domínguez és un bon candidat a la alcaldia. La democràcia cal practicar-la sempre, sense ella tal vegada no coneixerien la gestió de Diego i el seu equip. Ara s'inicia un nou cicle que ningú pot endevinar, però que ens permetrà conèixer a la persona i la seva capacitat de gestionar dels que obtinguin l'acta tant de la llista de Compromís. Criteri válit també per a la resta de llistes que es presenten, tant la d'Unides Podem amb el seu candidat a la alcaldia el catedràtic i professor de la universitat politécnica de València Agustin Pérez. com Gema Alós al front del PSOE Entre el sistema de primàries per a la confecció de llista que tant Compromis com Unides Podem i crec que també el PSOE han elegit i el metodisme dedocràtic triat pel PP. amb Jose Luis Palacios al front, Sempre primàries i el dia a dia dirá qui eix i qui segueix.
viejo - 27/02/2023
¿Primarias? Cuando hay un solo candidato y son unas pocas docenas los votantes, es difícil llamarlas primarias, más bien suena a pucherazo.
Saludos
Diego - 28/02/2023
Ja,ja ,,,,a estos els queda un bufit ja ja ja.....
Veialzireny - 01/03/2023
Primàries??? Una risa de primàries les de Compromís. No sempre (de fet quasi mai) els elegits en primàries son la millor opció, pot ser per al partit, però no per al poble. Al final el poble es el que elegís i tant valida i respetable me pareix l'opció d'Alfons Domínguez com la de José Luís Palacios.
Indisnado - 02/03/2023
Todo es opinable, y todas las opiniones son respetables.
La mía, es que creo amortizado el proyecto de Compromís. Cuatro años más de lo mismo en candidaturas del PP y de Compromís, las dos posiciones clave en esta batalla por la alcaldía.
Muchos fueron los errores del PP, pero quedan muy lejos en el tiempo. No obstante no será fácil. Para muchos, aires nuevos son aires nuevos.
Que no repita casi ningún candidato en Compromís, nos da una idea de lo que sucede. En Compromís puede estar faltando cohesión, y posiblemente ganas.
Tras dos victorias, la segunda extraña, nos enfrentamos a más de lo mismo. Falta gancho. Sobra prepotencia. En fin, la ciudadanía decidirá. Cualquiera que sea la decisión habrá que pasarla cuatro años más.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal