Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
domingo, 26 de febrero de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L'Hospital d'Alzira especialitza a residents de la província de València en el maneig de la cirurgia mínimament invasiva

El centre té una àmplia experiència en este tipus de cirurgia, que aplica en especialitats com a Ginecologia, Urologia, Cirurgia General i Digestiva i Cirurgia Toràcica


 
.-000004 

._000448
L'Hospital Universitari de la Ribera està realitzant un curs d'especialització per a residents sobre el maneig de la cirurgia mínimament invasiva, en la quarta edició d'esta formació que el centre alzireny convoca i que va quedar en suspens durant els anys de pandèmia. 

 

Este Curs compta amb l'aval de la Societat Espanyola de Cirurgia Toràcica (SECT) i està permetent a metges residents de la província de València, perfeccionar la tècnica en el maneig de la cirurgia mínimament invasiva.

 

La cirurgia mínimament invasiva permet intervindre al pacient introduint l'instrumental quirúrgic a través dels orificis naturals o de xicotetes incisions realitzades a este efecte, evitant les cirurgies obertes i, per tant, minimitzant els efectes postquirúrgics consegüents, com el dolor després de la intervenció o el risc d'infeccions.

 

Segons ha destacat el Dr. Néstor Martínez, cirurgià toràcic de l'Hospital d'Alzira i codirector del curs junt al cap del Servei de Cirurgia Toràcica, Dr. José Marcelo Galbis, “esta cirurgia no representa pràcticament agressió per al pacient i, de fet, s'ha incorporat a bona part de les intervencions que es realitzen a l'Hospital de la Ribera, on comptem amb una àmplia experiència en intervencions mínimament invasives d'especialitats com a Ginecologia, Urologia, Cirurgia General i Digestiva i Cirurgia Toràcica”.

 

El Dr. Martínez ha afirmat que “este curs d'especialització és molt interessant ja què integra perfectament teoria i pràctica tant amb models artificials com amb material biològic i teixits naturals, la qual cosa permet als alumnes ensinistrar-se en el desenvolupament d'este tipus de cirurgia (realitzar sutures dins del cos, fer anastomosi d'estructures o disseccions), utilitzant el mateix instrumental que després usaran en la seua pràctica quirúrgica”.

 

Per al seu desenvolupament, el curs compta amb professorat de primer nivell entre els quals destaquen cirurgians tant de l'Hospital Universitari de la Ribera, com d'altres centres hospitalaris de la província de València. 
Departament de Salut de la Ribera

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal