Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
jueves, 23 de febrero de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 SOM FOC...
Alzira convoca els VI Premis a l’Ús del Valencià en les Falles, amb 3.000 euros, per a les comissions amb els millors textos dels monuments

El veredicte del jurat es farà públic el dia 17 de març en l’acte d’entrega dels banderins


 

   

._000878 
         
      
La Regidoria de Cultura, a través del Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià, Serval, ha convocat la sisena edició dels Premis a l’Ús del Valencià en les Falles 2023, que té com a finalitat reconéixer el bon ús, la ironia i l’originalitat del valencià en els textos dels cartells dels monuments fallers. Podran participar-hi totes les comissions falleres de la ciutat. El termini per a presentar les sol·licituds acabarà el dia 3 de març. L’Ajuntament ha creat un tràmit específic a la plataforma electrònica per a facilitar la inscripció per via telemàtica en: 
Seu electrònica de l’Ajuntament d’Alzira / Catàleg de Tràmits / PREMIS A L’ÚS DEL VALENCIÀ EN LES FALLES

Les falles participaran per seccions; n’hi ha cinc. El jurat triarà el millor treball presentat per una falla per cada secció. Es repartiran els 3.000 euros de dotació de la següent manera:
Un primer premi de 1.000 euros per a la millor falla d’entre les cinc seleccionades pel jurat, més un banderí acreditatiu.
Quatre segons premis de 500 euros per a la resta de les falles seleccionades pel jurat, més un banderí acreditatiu. 

El jurat, format per l’alcalde i els regidors de Cultura i Festes (o persones en qui deleguen), un representant de la Junta Local Fallera i la tècnica del Serval, tindrà en compte per a la seua decisió que els textos presentats estiguen correctes des del punt de vista lingüístic, com també valorarà l’ús de l’enginy i la sàtira i la coherència dels continguts. El veredicte del jurat es farà públic el mateix dia de l’entrega de banderins, el 17 de març, quan totes les falles i les comissions guanyadores rebran un banderí acreditatiu d’este premi.

Alfred Aranda, regidor de Cultura, ha manifestat que «hem decidit seguir amb la dinàmica encetada els darrers premis, en què les falles competien per categoria, de manera que s’ampliaven els premis a repartir, la qual cosa suposa un al·licient perquè cada vegada vulguen participar-hi més comissions falleres». «Estos premis pretenen fomentar i potenciar l’ús de la nostra llengua en el món faller i també animen les comissions falleres perquè doten de qualitat els textos dels monuments,  els quals han d’ajudar a difondre un model de llengua normalitzada», ha afegit.

Consulta les bases ací
Ajuntament d’Alzira
   
  
 
 DES DE SETEMBRE A MARÇ ESTARÀ ENCESA LA TRACA INFORMATIVA EN EL SEIS DOBLE
GRÀCIES A TOTS ELS PATROCINADORS D’ESTA SECCIÓ 
 
 
            
 
           
 
            
 
             

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasFallas
SeccionesSom Foc

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal