Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.843 Fotografías: 108.825 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
sábado, 11 de febrero de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Generalitat reivindica la necessitat d'implementar polítiques que eliminen els estereotips de gènere en l'àmbit de la ciència i la tecnologia

El Ple del Consell aprova una declaració institucional que advoca per l'eliminació de les bretxes de gènere en la ciència i la tecnologia


 


.-000403

._000600
El Ple del Consell s'ha sumat a la celebració del Dia Mundial de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, que se celebra l'11 de febrer, a través d'una declaració institucional en la qual reivindica la necessitat d'implementar polítiques destinades a eliminar estereotips de gènere dins de l'àmbit de la ciència i la tecnologia; fomentar les vocacions científiques en xiquetes i adolescents, així com visibilitzar el treball d'investigadores i tecnòlogues en l'àmbit STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

 

Amb aquesta acció, el Consell mostra el seu ferm compromís amb la promoció i protecció dels drets de les dones i les xiquetes, advocant per l'eliminació de les bretxes de gènere que ens permeten avançar cap a un futur on les dones i les xiquetes puguen alliberar-se de tots els estereotips i ocupar el lloc que els correspon en la història.

 

Des de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ja s'estan impulsant mesures encaminades a potenciar i promoure projectes amb lideratge de dones, millorar la qualitat de la seua vida professional i empoderar la seua visibilitat.

 

Per exemple, per a corregir els desequilibris de gènere en les titulacions universitàries, s'ha introduït en les convocatòries de beques per a la realització d'estudis el criteri corrector de gènere, a fi que, en igualtat de mèrits o criteris exigits i en cas d'empat, es concedisca la beca a les persones el sexe de les quals estiga infrarepresentat en la titulació sol·licitada.

 

També, en les ajudes per a grups d'investigació es preveu una puntuació addicional del 5% a aquelles sol·licituds la persona investigadora principal de les quals siga una dona, perquè la presència de les dones en els llocs de lideratge innovador continua sent minoritària. La revisió de les bases de les convocatòries per a garantir la igualtat d'oportunitats i adequar-les als avanços socials és una tasca en la qual el Consell està fermament compromés.

 

A més, en el Programa per a la Promoció de la Investigació Científica, el Desenvolupament Tecnològic i la Innovació, es preveu el dret d'interrupció i pròrroga d'execució d'ajudes en cas de maternitat, embaràs de risc o lactància, situacions que també es contemplen en el cas de les subvencions del Pla *GenT, perquè no és de justícia fer triar a les dones entre la seua carrera investigadora i el seu dret a viure la maternitat com elles vulguen.

 

Finalment, el programa Innspiradoras, desenvolupat des de la Direcció General d'Innovació, presenta les experiències i iniciatives de dones en diferents àmbits del coneixement, amb la finalitat de visibilitzar el treball de les dones que investiguen i innoven perquè les noves generacions es puguen veure reflectides en elles.
Generalitat Valenciana

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal