Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
viernes, 10 de febrero de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Cinc escoles més d’Alzira funcionaran amb energia fotovoltaica a partir del mes de març

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, IVACE, subvenciona les actuacions per valor superior als 200.000 euros


 

._000885

Alzira amplia el parc solar municipal amb la instal•lació de plaques que cobriran el 40% del consum energètic a les escoles Federico García Sanchiz i Glòria Fuertes. Al llarg del mes de febrer estan previstos els treballs d’execució en les dos escoles i a partir de març ja estaran en funcionament. 

D’una banda es comptarà amb una nova instal•lació d'instal•lació fotovoltaica per a autoconsum col•lectiu amb excedents sobre coberta del CEIP Federico García Sanchiz, ara anomenat Vall de la Casella amb un pressupost de 82.751,34€. Es tracta d'una ajuda reembossable bonificada en el seu tipus d'interés combinada amb una subvenció a fons perdut del 50%. És a dir que des de l'IVACE se subvenciona el 50% i l'altre 50% cal retornar-ho en terminis a 4 anys.

El fet de ser una instal•lació d'autoconsum col•lectiu, suposa que generarà l’energia des del CEIP Vall de la Casella però subministrarà l'energia a aquest mateix i al CEIP Pintor Teodoro Andreu.

Es disposaran 150 mòduls fotovoltaics amb una potència total de 67.5 Kwp i es preveu una cobertura anual de la demanda del 64% amb un estalvi econòmic brut anual de 10.944€/any.

D’altra banda, la instal•lació del CEIP Gloria Fuertes, té un pressupost inicial de 126.693,46. Es tracta també d'una ajuda de l’IVACE reembossable bonificada en el seu tipus d'interés combinada amb una subvenció a fons perdut, en aquest cas la part del fons perdut es tracta de 50.000€ que correspon al 40% del projecte.

En este cas la instal•lació d'autoconsum col•lectiu, generarà l'energia en el CEIP Gloria Fuertes però repartirà l'energia al mateix centre, al CEIP García Lorca i al CEIP Ausiàs March.

Es disposaran 216 mòduls fotovoltaics amb una potència total de 97.2 Kwp i es preveu una cobertura anual de la demanda del 63% amb un estalvi econòmic brut anual de 10.495€/any.

La creació d'instal•lacions d'energia solar fotovoltaica suposa la generació d'energia elèctrica neta, sense emissió de gasos d'efecte d'hivernacle, que respecta el medi ambient i contribuïx a un desenvolupament sostenible.

Ajuntament d’Alzira

 

._000864

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal