Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.830 Fotografías: 108.807 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
lunes, 6 de febrero de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Generalitat incrementa un 50 % les ajudes del Pla Renhata per a la reforma interior dels habitatges

Amb un màxim de 6 milions d’euros


._000600


.-000367

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presentat el Pla de reforma interior d’habitatge Renhata, que comptarà amb 6 milions d’euros per a la millora de la qualitat, la sostenibilitat, l’accessibilitat i l’habitabilitat de l’habitatge, la qual cosa suposa un augment del 50 % respecte a l’anterior convocatòria.
Durant la seua intervenció, el president ha explicat que el pla té com a objectiu proporcionar un “entorn el més favorable possible” i, d’aquesta manera, “millorar la qualitat de vida de les persones”. Així mateix, ha assegurat que el pla fomenta l’activitat en sectors econòmics com la construcció i, en particular, s’ha referit a la ceràmica i altres sectors gasointensius, que s’han vist afectats durant la pandèmia i amb la crisi energètica.
Ximo Puig ha mostrat el compromís del Govern Valencià per garantir el compliment del principi constitucional del dret a un habitatge digne i adequat, la qual cosa ha qualificat de “principi vector de l’acció del Consell”.
Les ajudes es podran sol·licitar de manera telemàtica des d’aquest dimecres, 1 de febrer, i fins al pròxim 2 de maig, i permetran finançar la reforma d’estances amb humitat, cuines i banys; adequació de l’habitatge per a adaptar-lo a l’ús de persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda, i instal·lació de sistemes integrats de domòtica que milloren l’accessibilitat i l’autonomia en l’ús de l’habitatge.

 

Prioritat per a la qualitat constructiva i la discapacitat
En la presentació del Pla Renhata, Ximo Puig ha estat acompanyat pel vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, que ha insistit en la importància d’aquest pla per a ajudar les famílies que no poden assumir les obres de millora de les seues llars.
Illueca ha explicat que l’any passat es van rebre 2.255 sol·licituds d’ajuda, la qual cosa suposa un increment del 42 % respecte del 2021. Per això, ha assegurat que amb una dotació inicial de 6 milions d’euros, “podrem ajudar moltes més famílies que durant la pandèmia es van adonar de les mancances de les seues llars i podran millorar les condicions dels banys o les cuines”.
Així mateix, Héctor Illueca ha explicat que en aquesta edició es donarà prioritat a les sol·licituds que presenten un projecte amb qualitat constructiva, així com al grau de discapacitat dels residents. També es tindran en compte criteris de sostenibilitat, com ara la col·locació de portes i mobiliari de cuina realitzats emprant fusta de gestió forestal sostenible.
Generalitat Valenciana
 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneral
Urbanismo, Infraestructuras y Vivienda

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal