Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
viernes, 27 de enero de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira ha llegit hui un manifest en memòria de les víctimes del nazisme en la plaça Herois de Mauthausen

Per tal de commemorar el Dia Internacional de l’Holocaust


._000600


.-000367

 
Ja han transcorregut 78 anys, des d'aquell 27 de gener de 1945, en el qual es va produir l'alliberament del camp de concentració i extermini nazi d'Auschwitz- Birkenau per les tropes soviètiques en el marc de la Segona Guerra Mundial.
La commemoració de l'Holocaust nazi afecta directament als valencians i alzirenys. Milers d’exiliats republicans que després de recalar pels camps de concentració del sud de França i nord d'Àfrica van ser deportats als camps d'extermini nazis situats a Alemanya, Àustria, Txecoslovàquia, França i Polònia.
El 5 de maig de 1945 va ser alliberat pels aliats el camp de concentració de Mauthausen – Gusen, a Àustria, on van estar internats prop de 8.000 republicans espanyols que es van veure obligats a abandonar el país al final de la guerra civil. Van ser desproveïts de la seua nacionalitat per decisió del govern franquista i, per tant, declarats apàtrides; van ser ignorats pel govern francés del Mariscal Petain; van patir innombrables atrocitats i prop de 5.300 van ser assassinats allí i en altres camps de concentració nazis.
Volem honrar en este acte la memòria de totes les persones deportades i, particularment, la dels alzirenys que lluitaren ací i fora de les nostres fronteres per no perdre primer i per recuperar després la democràcia:

 

AVELINO ABRIL ESCUDERO
FRANCISCO BOLUDA DIEZ
AGUSTÍN FLORES IBORRA
JOSE MARIA FUENTES MASCARELL
BERNARDO LAIRÓN HIDALGO
FRANCISCO PERIS
FERMÍN ROMÁN HERNÁNDEZ
RAFAEL SIVERA ESCRIVA

 

Els seus noms foren durant molts anys oblidats però cal reivindicar-los com una part fonamental de la nostra història democràtica pel seu exemple insuperable de sacrifici i lluita per la democràcia i la llibertat.
Les víctimes de nazisme no sols van ser els homes i dones assassinats en els camps d'extermini, sinó aquells altres que van treballar com a persones esclaves en empreses o en domicilis d'alts càrrecs del Tercer Reich. Totes les persones que van ser objecte de l'extermini nazi, des dels jueus que van patir l'extermini, fins a les persones creients d’altres religions, els republicans espanyols, les ètnies romaní i sinti, els discapacitats i els homosexuals, formen part de la monstruositat de l'Holocaust.
Les enormes atrocitats realitzades per l'home contra l'home en el passat costen de concebre. La maldat institucionalitzada s'escapa de l'enteniment de les persones de bé. Per això és essencial recordar que els crims contra la humanitat no tenen data de caducitat.
El sistema de convivència democràtica cal atendre'l i cuidar-lo tots els dies. La memòria col·lectiva és fràgil perquè la desinformació, les construccions de realitats virtuals falses, la normalització social d'actituds rebutjables i el negacionisme de qualsevol classe són manifestacions que comporten un perill, en el present i en el futur: Oblidar el passat o el desconeixement de les atrocitats comeses per l'ésser humà contra l'ésser humà. Per este motiu hem de comprendre el succeït, recordar a les víctimes, i transmetre a la societat, i a la joventut especialment, perquè mai més puga succeir.
La Memòria de l'Holocaust ens obliga a continuar amb la defensa dels Drets Humans. La democràcia ha d’estar vigilant, de manera permanent, davant els nous feixismes que qüestionen la llibertat, la igualtat, la solidaritat i el desenvolupament social sostenible. Commemorar aquesta data en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust és una forma eficaç d'anticipar-se al racisme, els genocidis i, en definitiva, protegir la Democràcia i els Drets Humans.
 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialHomenajes, Premios y Celebraciones

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Diego - 29/01/2023
Para flipar, ¿ en serio que perdemos el tiempo en estas cosas con la de problemas reales que tiene Alzira? , Se manifiestan por cosas que pasaron el 1.945 pero no de las cifras del paro que tenemos que es indecente , de la cantidad de alzireños que ni siquiera tienen ayudas sociales para subsistir, de las subidas de los precios de los alimentos, de la subida de los precios de los combustibles, de la subida de los precios de la luz, de la delincuencia , de la suciedad en las calles, del trafico mal gestionado.... en fin, y estos tontarras preocupandose de lo que pasó en 1.945, es acojonante.
Inma - 02/02/2023
Así es Diego. En Francia hacen dos huelgas generales en 15 días por retrasar la jubilación a los 64 años y aquí que nos la retrasan a los 68 con vistas de hacerlo a los 70 y exigir casi medio siglo cotizado nos callamos y mientras nos reunimos y leemos manifiestos contra lo de Matusalen de hace 80 años, como dirían algunos: ¡¡¡vaya tropa!!!

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal