Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
domingo, 22 de enero de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’Ajuntament d’Alzira informa sobre l’avanç de la presència de processionària en l’entorn forestal

La falta de pluja i les altes temperatures de la passada tardor i de l’hivern han afavorit l’avanç del cicle biològic


 

._000798
La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura  i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira informa que la falta de pluja i les altes temperatures de la passada tardor i d’aquest hivern, han afavorit l’avanç del cicle biològic de processionària en els nostres boscos uns mesos abans de l'habitual.

 

El canvi climàtic, que provoca hiverns cada vegada més suaus, altera els calendaris naturals de la fauna i flora, els seus períodes de floració, reproducció o activitat. 

 

En el cas de la processionària del pi, està detectant-se que enguany i en la mateixa tendència que els últims anys, s’està avançant la baixada de les erugues al sòl entre un i dos mesos abans del cicle normal. Quan la processionària descendeix de les bosses dels arbres per a enterrar-se en el sòl ho fa en forma de filera o processó, d'ací el nom d'aquesta plaga autòctona típica dels boscos de pi mediterranis.

 

Des de l’Ajuntament d’Alzira es prega que degut a l’efecte nociu i urticant que el contacte d’aquestes erugues poden provocar sobre la pell de les persones i els animals, es tinga especial vigilància sobre els xiquets i els gossos que s’apropen per la curiositat d’aquestes processons, es recorda que no s’han de tocar les erugues baix ningun concepte i que en la muntanya s’han de dur els gossos lligats per evitar contactes accidentals i indesitjables.  

 

La presència de la processionària en les formacions forestals mediterrànies es un fet normal ja que aquest insecte amb el seu cicle biològic forma part dels mateixos, no obstant això, amb l’objecte d’evitar en la mida del possible les interaccions i les molèsties amb els visitants del paratge natural municipal i de l’anell verd, les brigades municipals del departament de medi ambient estan retirant mecànicament les bosses de les rames dels pins afectats en les zones de major afluència i més freqüentades.

 

S’aconsella als propietaris d’habitatges envoltats d’entorn forestal que tinguen pins en les seves parcel·les, que si observen l'existència de bosses de processionària en branques accessibles dels arbres, les retiren mitjançant la poda de les branques afectades, sempre de forma controlada i amb les proteccions individuals adequades.

 

En cas que detecten que les erugues descendeixen en processó de l'arbre per a enterrar-se, es pot optar per altres mètodes de captura com la col·locació de plàstics al voltant dels troncs impregnats amb cua d'assecat lent (a manera de barrera), o també recipients en forma de con per a interceptar-les. D'aquesta manera evitaran que es desplacen per terra, i s'eliminarà així el risc de contacte amb les persones i els animals.

 

Complementàriament, s’anima a la població al fet que si detecten la plaga en arbres situats en jardins o altres espais verds urbans i periurbans, avisen a l'Ajuntament a fi que s'apliquen els tractaments oportuns en el temps més breu possible, ja que la seua col·laboració és molt important.
Ajuntament d’Alzira

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza
SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal