Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
jueves, 5 de enero de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Un total de 8.578 unitats de convivència es beneficien dels 35,6 milions que la Generalitat destina a ajudes al lloguer d'habitatge

L'objectiu és facilitar l'accés a un habitatge o habitació en lloguer o cessió d'ús a sectors de població amb escassos mitjans econòmics



.-000367
Un total de 8.578 persones o unitats de convivència s'han beneficiat dels 35.615.400 euros que la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha destinat a les ajudes al lloguer d'habitatge de la convocatòria per a l'exercici 2022 i 2023, que ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
Cal destacar que el pressupost inicial per a aquesta convocatòria era de 25.339.200 d'euros. No obstant això, donada la importància d'aquesta mena d'ajudes per a la ciutadania, La Vicepresidència Segona ha realitzat una ampliació pressupostària de deu milions d'euros més.
L'objectiu d'aquestes ajudes, que s'emmarquen en el Pla Estatal d'Habitatge 2022-2025, és facilitar l'accés a un habitatge o habitació en lloguer o cessió d'ús a sectors de població amb escassos mitjans econòmics, mitjançant l'atorgament d'ajudes directes.
Dels 35.610.062 euros concedits, 16.032.400 euros són a càrrec del Ministeri i 19.577.662 euros a càrrec de la Generalitat. Del total, 14.878.675 euros corresponen a la província de València, 12.809.664 a la d'Alacant i 7.921.722 a la de Castelló.
Respecte a les 8.578 persones o unitats de convivència a les quals se'ls ha concedit l'ajuda, 3.307 resideixen a la província de València, 3.063 en la d'Alacant i 2.208 en la de Castelló.
Tal com va anunciar el vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Héctor Illueca, en la presentació d'aquestes ajudes fa uns mesos, aquesta convocatòria compta amb novetats. Un d'aquests canvis és que, com el Bo Jove, les ajudes estan pensades per a dos anys i no per a un sol exercici. És a dir, se subvencionen els rebuts de lloguer de fins a 24 mensualitats.
Una altra de les novetats és que no se subvenciona el 50% del rebut a tots els sol·licitants per igual, sense tindre en compte altres variables. Se subvencionarà la meitat del lloguer a persones o unitats de convivència amb ingressos igual o inferiors a 1 Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM). I, progressivament, si es tenen més ingressos, se subvencionarà menys percentatge del lloguer.

 

Requisits d'accés
Es poden acollir a subvenció el lloguer de l'habitatge o habitació que siga la residència habitual i permanent de la persona o unitat de convivència sol·licitant i que conste en el contracte d'arrendament.
Entre els requisits necessaris està que la suma total de les rendes anuals de les persones convivents siguen iguals o inferiors a 3 vegades el IPREM. Aquest llindar serà de 4 vegades el IPREM si es tracta d'una família nombrosa general, persones amb discapacitat o víctimes de terrorisme i de 5 vegades el IPREM quan es tracte de famílies nombroses de categoria especial o de persones amb discapacitat amb un grau reconegut igual o superior al 33%.
A més dels casos anteriors, també s'ha tingut en compte la situació de grups d'especial atenció com són, entre altres, les persones afectades per procediments de desnonament, execució hipotecària o dació en pagament; famílies monoparentals amb fills/as sempre que no existisca pensió compensatòria; dones víctimes de violència de gènere; joves extutelats; persones exconvictes; afectades per situacions catastròfiques; unitats en què totes les persones es troben en situació de desocupació i hagen esgotat les prestacions.
Les ajudes es concedeixen tenint en compte la localitat en què aquest emplaçada l'habitatge i pot anar des dels 420 als 770 euros mensuals per a lloguer i cessió d'habitatge i dels 175 als 300 euros per a arrendament o cessió d'habitació.
Generalitat Valenciana

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal