Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
jueves, 22 de diciembre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira posa el punt i final a la Capitalitat Cultural Valenciana amb més de 400 activitats programades

‘Hem tingut l’ocasió d’incrementar l’aposta per la cultura i hem comprovat que els resultats són gratificants a tots els nivells’


 
.-000132
Alzira posava punt i final este cap de setmana als 12 mesos de capitalitat cultural valenciana junt a Aielo de Malferit. La Capitalitat Cultural ha suposat la realització de més de quatre-centes activitats culturals i ha permés que Alzira aculla les principals institucions valencianes en el municipi.
Segons ha explicat el regidor de Cultura, Alfred Aranda, “enguany hem tingut l’ocasió d’incrementar l’aposta per la cultura per part de l’Ajuntament  i hem comprovat que els resultats són gratificants a tots els nivells. Estem convençuts que la inversió en cultura repercuteix favorablement en la formació de les persones, desperta el pensament crític, fomenta la creativitat i l’interés per saber i per descobrir. La cultura no és tenir molts coneixements sinó també saber emprar-los i adquirir valors i actituds que humanitzen i que contribueixen a viure millor” 
 
 
El nomenament d’Alzira com a Capital Cultural 2022, ara fa 12 mesos, ha situat a Alzira com a referent cultural durant tot l’any, període que es tanca amb un balanç de xifres rècord, on, a més dels alzirenys, han sigut molts els visitants que han acudit a gaudir de les propostes cultural fetes. “Hem contribuït a dinamitzar el comerç local, l’hostaleria, el treball de moltes empreses. Alzira ha sigut, culturalment, més capital de comarca que mai”, ha indicat el regidor.
 
A més, al llarg d’estos mesos, un altra de les fites aconseguides és que Alzira ha sigut seu de reunions d’institucions diverses com l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, el Consell Valencià de Cultura, la Universitat de València o recentment l'Acadèmia Valenciana de Genealogia i Heràldica.
 
LA CAPITALITAT CULTURAL VALENCIANA EN XIFRES
Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira fonamentalment, però també des d’altres departaments municipals i de diverses entitats culturals locals s’han realitzat, en total, més de 400 activitats de caire cultural:
- 91 actuacions musicals de diversos estils.
- 83 representacions de teatre, dansa i circ, de les quals 59 estan destinades a joves i adults i 24 al públic familiar i infantil.
- 14 activitats audiovisuals.
- 69 exposicions d’arts plàstiques.
- 28 activitats de foment lector.
- 39 presentacions de llibres.
- 102 activitats d’altres regidories implicades.
- 41 activitats realitzades per associacions i entitats locals.

 

De totes estes activitats realitzades, més del 50% s’han fet al carrer o en espais a l’aire lliure. 
En total han tingut una assistència aproximada de més de 46.000 persones.  Al voltant de 25.000 persones han assistit als espectacles que requereixen compra d’entrada o recollida d’invitació, i al voltant de 21.000 en aquells actes fets als carrers o  sense registre d’entrada.

 

Més de 5.000 xiquets, xiquetes i joves estudiants, han assistit a les activitats realitzades al Gran Teatre, la Casa de Cultura, el Museu i altres espais (teatre i música escolar, visites guiades al Gran Teatre, al barri de la vila...) i uns altres tants han participat els concursos relacionats amb la Capitalitat Cultural: el de Juguem amb el logo, de dibuix, del calendari escolar, i el de redacció en valencià.

 

Cal informar que de les més de 400 activitats realitzades, una gran part han sigut gratuïtes i unes altres a preus molt assequibles per tal de fecilitar l’accés a la cultura a totes les persones.  

 

Pel que fa a les despeses de la Capitalitat Cultural cal dir que hem comptat amb el pressupost municipal previst de l’àrea de cultura per al 2022 i també amb la dotació de cent-mil euros que ens ha concedit la Conselleria de Cultura i que ja està justificada (juliol 2022). 
Ajuntament d’Alzira

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal