Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
sábado, 17 de diciembre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Amics de la Murta s’oposa a l'aprovació del pla d'ordenació de l'ús públic del paratge natural

Davant l’anunci del Consell del Paratge Natural Municipal Murta i Casella de sol·licitar-lo de nou a l’Ajuntament


 

.-000403
Des del Consell del Paratge Natural, van a parlar amb tots els Partits Polítics, que conformen l'Ajuntament d'Alzira, per a tornar a presentar un Pla d'Usos per a La Murta.

 

Des de l'Associació AMICS de la MURTA, com a representants d'una gran part de la Societat Civil, ens posicionem EN CONTRA, entre altres qüestions, per:

 

- El Consell del Paratge Natural de La Murta, és un Consell consultiu i no vinculant, i no es pot apropiar funcions de gestió que no li corresponen. La creació del Consell Participatiu està regulat pels Decrets, de creació del Paratge de l'any 2004, i del d'ampliació del Paratge de l'any 2013.

 

- Ha de ser ara, justetament al final d'una legislatura, tractar una qüestió tan complexa, ja que, entre Nadal, Reis, Falles, Setmana Santa i Pasqua, estem en eleccions Municipals i, és de poca ètica, deixar hipotecada a la pròxima Corporació Municipal que isca de les urnes.

 

- La Murta, ja té Plans que la regulen suficientment, i no li fa falta cap Pla nou d’Usos, els usos a La Murta, ja estan regulats pels Decrets de l’any 2004 i de l’any 2013, i pel Pla Director de Consolidació i Restauració del Patrimoni Arquitectònic, de l’any 2007, tots tres, aprovats per la Generalitat Valenciana.

 

- A La Murta, el que Sí que li fa molta falta, és un Pla de Prevenció d'Incendis Específic, que la blinde front l'amenaça reial del foc; Pla Específic de Prevenció d'Incendis que, AMICS de la MURTA, va aconseguir que la Generalitat Valenciana l'impulsara i el finançara, i que l'Ajuntament va dir que NO. A dades d'ara, La Murta, continua desprotegida front al foc.

 

- A La Murta, Sí que li fa molta falta, un Pla d'Emergències i Evacuació, ja que, al ser una vall tancada, en qualsevol moment pot haver un foc i acorralar a la gent que estiga dins de la vall.

 

-A La Murta, Sí que li fa molta falta, una Fundació Municipal, per a gestionar-la i per a buscar finançament per a invertir en tots els aspectes que la conformen (Patrimoni Arquitectònic, Cultura, Història, Flora, Fauna, Turisme, Educació, etc.); Fundació, que ja està contemplada als Decrets de creació del Paratge Natural. Fundació, que va ser una iniciativa del mateix Ajuntament d'Alzira quan va comprar la totalitat de La Murta. Fundació Municipal que impulsarem des d'AMICS de la MURTA, i a la que tots els partits polítics digueren que SI, però que al final, ens van dir que, “per raons tècniques i polítiques no era possible”.
Francesc Xavier Blasco Vila/President
 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal