Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
viernes, 16 de diciembre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El Consell del Paratge Natural Municipal Murta i Casella sol·licitarà a l’Ajuntament l'aprovació del pla d'ordenació de l'ús públic

Es necessita un marc legal que permeta aclarir quines activitats i baix quines condicions es poden realitzar


 
._000550
El Consell del Paratge Natural Municipal Murta i Casella, en reunió extraordinària celebrada el  darrer 02 de desembre, ha aprovat, per unanimitat del presents, sol·licitar a l'Ajuntament  d’Alzira l'aprovació del Pla d'ordenació de l'ús públic del Paratge Natural Municipal de la Murta  i la Casella. 
 
Els membres que demanem de nou la tramitació del document, considerem que aquest Pla és  una figura de gestió imprescindible per a ordenar i regular les interaccions entre l’espai natural  i les diverses activitats que es donen i pugen donar -se en el futur dins d’aquest espai, acord a  altres normatives d’usos dels diferents paratges protegits europeus, tal com recomanen les  nostres administracions i la resta d’entitats implicades en la defensa del patrimoni natural  valencià.
 
Donada la seua importància i necessitat, el Consell del Paratge Natural va participar activament  com a organ consultiu en el disseny i redacció d’aquest pla que va estar dirigit per el  departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira, amb l’assistència tècnica de l’empresa  especialitzada Medi XXI GSA SL. Una vegada consensuat i finalitzat el text, prèvia discussió en el  Consell del Paratge Natural Municipal, es va ratificat per unanimitat i proposat per a ser aprovat  pel plenari de l’ajuntament d’Alzira, en sessió celebrada el 6 de maig de 2019. 
 
El document, no obstant aixó no va tindre continuïtat en la seua tramitació, i, per tant, no ha  pogut entrar en vigor. Les creixents demandes de realització d’activitats en el paratge, la forta  pressió turística i la propera recuperació tant de la Torre dels Coloms com de la Casona de la  Murta com a espais oberts al públic, necessiten d’un marc legal que permeta aclarir quines  activitats i baix quines condicions es poden realitzar en el paratge, sent una ferramenta tècnica  i legal per a la seva gestió, paper que compleix l’esmentat Pla. 
 
No hem d’oblidar l’alt valor paisatigístic, cultural i ecològic que té el nostre Paratge, i l’extrema  fragilitat a la que va associada una determinada capacitat d’ús, sobre tot en les condicions  actuals d’emergència climàtica i de pèrdua de la biodiversitat natural. Qüestions que s’han tingut  en compte en el document i el posterior debat del Pla d’ordenació d’usos, i que millorarien, amb  les condicions especifiques en ell detallades, la seua adaptació i resiliència als canvis que puguen  vindre, salvaguardant la nostra joia patrimonial perquè les futures generacions alzirenyes  puguen gaudir-la com nosaltres ho hem fet. 
 
Per això, sol·licitem als partits polítics amb representació municipal faciliten el tràmit per a  l'aprovació d'aquest document, peça clau en la gestió d'un espai que mostra el compromís dels  ciutadans i ciutadanes d'Alzira amb el seu Patrimoni natural i històric. 
Salvador Ínigo Luís
President del Consell de participació del  
Paratge Natural Municipal Murta i Casella 


 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal