Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
domingo, 11 de diciembre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Direcció General de Turisme visita les Muralles i l’entorn de la Casa Reial, incloses dins del Pla de Rehabilitació Xacobeo

Este pla turístic incorpora 2,7 milions d’euros per a la rehabilitació de la Muralla i de la Casa Reial d’Alzira


 

.-000166
En juny de 2021, la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme,  Reyes Maroto presentava este Pla per a revitalitzar els Camins de Santiago, que destinarà a Alzira 2,7 M€. Dos són els projectes que es contemplen: la rehabilitació de la muralla i la Casa Reial d'Alzira, amb un pressupost de 400.000 i 2,3 milions d'euros respectivament. Es tracta d’una proposta fonamentada en el projecte municipal que planteja la recreació de la Casa Reial, situada al carrer Santa Llúcia i que compta amb la declaració de BIC.

 

Tècnics de la Direcció General de Turisme han visitat hui l’entorn de la Vila on es troben les muralles així com l’espai destinat a la Casa Reial, els únics projectes inclosos a la Comunitat Valenciana dins d’este pla de rehabilitació. L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, junt al tècnic municipal d’urbanisme, Miguel Vila i el director del MUMA, Agustí Ferrer, han acompanyat els representants de la Generalitat en la visita i els han mostrat els recursos turístics de la ciutat a nivell patrimonial, històric i museístic.

 

Amb esta visita es fa oficial esta ajuda per a reconstruir el pas de Ronda i la recuperació de les muralles, que serà nucli de connexió del carrer Albornoz i la Casa Reial. D’altra banda s’abordarà la construcció de la Casa Reial com a espai turístic i museístic destinat a figura del Rei Jaume i el seu temps. José Luis Wagner, cap d’àrea de la Direcció General de Turisme, junt a Esther Valero, s’han mostrat molt interessats en la ciutat i en el seu potencial per a desenvolupar la història de tots els valencians. S’ha valorat positivament la ubicació, la infraestructura i l’entorn patrimonial, històric i cultural d’Alzira i han traslladat el compromís de fer efectiva la subvenció en un breu espai de temps, de manera que a principi de 2023 es puga firmar definitivament el conveni i fer realitat esta aportació.

 

Per la seua part l’alcalde ha mostrat el seu agraïment per les gestions que s’han fet per part de les dos administracions i ha explicat que “es important perquè obrim el 2023 amb la quantiosa subvenció per al patrimoni alzireny. Suposa una projecció turística i de renovació del patrimoni i de la Vila. Esperem que a poc a poc la recuperació històrica de la Vila siga una realitat, recuperem la importància de la nostra ciutat, que va ser clau en un moment de la història i ara de nou és clau de futur”.

 

La Casa Reial o de l’Olivera es va trobar adossada a la muralla, que va ser alçada per Jaume I el Conqueridor entre la alcazaba, situada al nord-oest, i la resta del conjunt emmurallat, com la seua residència durant les seues estades en la Vila Reial. En la mateixa va abdicar la Corona en el seu fill Pere I, i va morir el 26 de juliol de 1276. “La idea, amb este projecte és recuperar a través de l’immoble la figura del Rei i la importància del seu pas per Alzira” explica l’alcalde.
Ajuntament d’Alzira

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Rosa Maria de Dios - 11/12/2022
Les deseo a los administradores del SEIS DOBLE y a los visitantes de esta magnifica pagina de nuestra ciudad de Alzira, una feliz Navidad y un prospero año nuevo con salud paz y amor en el hogar,,y un prospero año nuevo 2023.
Dios ilumine vuestros hogares con gran ¡PAZ Y AMOR!
Un gran abrazo a todos
Maya
bernaet - 11/12/2022
Desde el planeta tierra y para la señora Maya la interplanetaria felices fiestas navideñas con amor y alegria en el Señor y su Santa Madre, disfruta del turrón y del cava y pásalo muy chulo.
Indisnado - 12/12/2022
Una muralla mal mantenida.
Mal restaurada. Con un entorno muy mal cuidado.
Por último una muralla olvidada por el consistorio. ¿No podía haberse organizado la feria del libro en este recinto? ¿Cuántos actos han dado visibilidad a las murallas?
Lo que no se cuida se pierde.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal