Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
domingo, 18 de diciembre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El contenedor marró millora la recollida selectiva de la resta de residus augmentant la vida útil dels vertederos

Alzira va ser la primera ciutat de la Comunitat Valenciana en implantar el contenedor en tot els casc urbà


  
._000780 
Alzira va ser en 2018 una de les ciutats en avançar-se a la implantació del contenidor marró, obligatori segons una normativa europea des del 2020. La seua implantació va ser de manera gradual per les diverses barriades de la ciutat que va ser iniciada en la zona centre, concretament a les avingudes de Sants Patrons i Luis Suñer, als voltants del carrer Gabriela Mistral, així com la zona del parc de l’Alquenència.
Aquella primera presa de contacte amb el contenedor marró va desbordar les expectatives que s’havien marcat des de la Regidoria de Serveis Urbans i va convertir a Alzira en la primera ciutat de la Comunitat Valenciana en comptar amb este servei.
Ara quatre anys després el contenedor marró està ja implantat en tots els llocs de la ciutat. Des de la Regidoria es porten endavant campanyes de conscienciació per a traslladar a la ciutadania la importancia de fer ús dels diversos contenedors, i en concret del marró, on hi ha que dipositar les deixalles orgàniques.

 

  

 

Les campanyes compten amb informadores cíviques que recorren diferents punts d’Alzira per ajudar a la ciutadania  en matèria de separació en origen a més de resoldre dubtes.  Cal recordar que la bossa de l’orgànic s’ha de tirar al contenidor marró ubicat als llocs habituals, junt a la resta de contenidors. A més es recomana la utilització de bosses biodegradables per a este tipus de reciclatge orgànic.   

El regidor de Serveis Urbans, Fernando Pascual destaca que “Amb estes campanyes informatives i de conscienciació es pretén ajudar a que cada vegada els ciutadans siguem més aplicats a l’hora de cuidar el nostre entorn, ser responsables amb la sostenibilitat i fer de la nostra ciutat un lloc agradable, net, modern i que mira cap al futur. Alzira treballa així, cada vegada més,  els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 i complix la Normativa Ambiental Europea més exigent i el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana.”

Regidoria de Serveis Urbans

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialServicios Públicos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal