Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
EL SEIS DOBLE
miércoles, 30 de noviembre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Federació d’Associacions de Veïns d’Alzira es reunix en la Generalitat Valenciana per a interessar-se per l’ampliació del barranc de La Casella

La necessitat d’ampliació del barranc, per a evitar les freqüents inundacions al casc urbà d’Alzira, ha estat recollida en tots els Plans de Conca de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer


 


.-000367

._000780
La Federació d’associacions de veïns d’Alzira es reuní divendres amb Roser Obrer, Directora General d’Obres, Transport i Mobilitat de la Generalitat Valenciana per interessar-se per la situació de la solució per l’ampliació del barranc de la Casella. Concretament a l’estretament provocat pels pilars de suport del pont, conegut a Alzira com el pont de Xàtiva, de l’antiga CV-41. A la reunió també assistí Diego Gómez, alcalde de la ciutat. 
Representants de la FaavvAlzira, acompanyats de l’alcalde, ja es reuniren el 30 de juliol de l’any passat amb la directora, acompanyada del Subdirector General de Mobilitat, Josep Llin, per demanar-li el redisseny de l’enllaç de la CV-50 amb l’antiga CV-41 per tal de que el carril de desacceleració de la CV-50, des de el què s’accedeix al barri i al polígon de Materna d’Alzira i a l’antiga CV-41, per la que circula el trànsit de Carcaixent que s’adreça a, o torna de València per la CV-50, transcorreguera a cota 21 mtsnm, fent innecessari l’actual mota amb l’espai de la qual es podria ampliar el barranc i evitar les retencions dels cabdals, l’elevació dels nivells, el tancament de comportes i la inundacions d’Alzira. La Conselleria es mostrà molt receptiva i es comprometeren en estudiar-ho per tal d’ajudar-nos a deslliurar-nos de les inundacions que patim repetidament.
La necessitat d’actuar sobre el barranc de La Casella, ampliant-lo per evitar les freqüents inundacions al casc urbà d’Alzira, ha estat recollida en tots els Plans de Conca de la  Confederació Hidrogràfica del Xúquer, d’aquest segle. La CHX, amb la presència de la DGOTM i de la FaavvAlzra, presentà el passat 19 d’octubre, a Algemesí, l’Estudi de alternatives per a la reducció del risc d’inundabilitat a la Ribera, concretant les actuacions prioritàries a efectuar i demanant la col·laboració de la resta d’administracions amb competències per tal de protegir els nuclis de població per a un període de retorn de 100 anys. Entre les actuacions presentades com a Solució global, enumerava la 17 Remodelación enlace CV-50 CV-41, concretant-la en les alternatives plantejades com a 17.a Adequació de la capacitat hidràulica del barranc de La Casella, (pont antiga CV-41) Administració competent GVA/Ayto.
El President de la CHX ja s’havia reunit, el passat juliol, amb els alcaldes d’Alzira i Carcaixent comunicant-los les conclusions de l’esmentat Estudi i les actuacions que escometria la CHX. En transcendir a la premsa, com a conseqüència d’aquesta reunió, que la CHX no actuaria, per no ostentar les competències, sobre el pont de Xàtiva, la FaavvvAlzira, demanà reunir-se amb la Conselleria per tal d’informar-la de les gestions que dúiem a cap amb diputats i partits polítics per tal de que els Pressupostos Generals de l’Estat del 2023 inclogueren una partida finalista de 26MM estimats per TYPSA, l’enginyeria redactora de l’Estudi esmentat, per executar totes les actuacions proposades a l’Estudi per ampliar el barranc de La Casella i que l’ajuntament d’Alzira aprovà unànimement demanar al Presidente del Gobierno que la incloguera al Projecte de Llei dels PGE2023, per fer-li saber a la Conselleria que si aconseguiem l’esmetada  partida finalista inclouria el finançament de la  Remodelación enlace CV-50 CV-41 pel què des de la FaavvAlzira consideràvem  que calia definir i concretar quina seria l’actuació que la Conselleria proposaria  per consensuar amb l’Ajuntament i la CHX per facilitar l’espai per l’ampliació del barranc. 
Paradoxalment la data en la que la conselleria rep la FaavAlzira coincideix amb la de l’aprovació dels PGE2023. I la premsa recull la notícia de que l’esmena 5141 presentada pel Grup Parlamentari Republicà, ha estat transaccionada amb el Grup Parlamentari Socialista i incorporada al dictamen de la Comissió de Pressupostos, la transacció ha reduït l’import de 26MM a 5MM, però ha concretat com a finalista de l’execució a la Generalitat Valenciana, administració competent d’actuar sobre la 17 Remodelación enlace CV-50 CV-41. Quedant la resta d’actuacions competència de la DGA del MITECO, en les partides previstes per aquest.
La FaavvAlzira, obviament, rep amb satisfacció la notícia, valorant molt positivament la consignació als PGE que enceta les posteriors consignacions i que apropa la solució a les inundacions a Alzira.
La FaavvAlzira comparteix la notícia amb la Conselleria, oferint-li el finançament obtingut i pregant-li el necessari consens que permeta concretar l’actuació que allunye les inundacions a Alzira.  
Federació d’Associacions de Veïns d’Alzira
 
 


._000351

.-000342 
 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Urbanismo, Infraestructuras y Vivienda

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal