Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
sábado, 26 de noviembre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5

 La consellera Raquel Tamarit inaugurà al Gran Teatre d’Alzira el I Congrés d’Inclusió Educativa

“L’educació pública és una de les potes de lideratge de la transformació social i quan parlem d’inclusió educativa parlem de justícia social, de respecte, de mirar l’altra persona com és”


 

 

 

La consellera Raquel Tamarit obrí al Gran Teatre d’Alzira el I Congrés d’Inclusió Educativa que organitza la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport. Amb el lema ‘Consolidem equips educatius per a la transformació’, més de 450 mestres i professors participen durant dos dies en aquesta trobada que aspira a ser un espai de reflexió per a consolidar l’educació inclusiva.

Tamarit va estar acompanyada per l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i la directora general d’Educació Inclusiva, Raquel Andrés. La consellera d’Educació va fer èmfasi en “la importància d’aquest tipus de jornades per als professors i professores que treballen cada dia a peu d’aula, i per això posem al seu abast tota una sèrie de recursos i de formació per a treballar conjuntament les maneres d’abordar el desenvolupament socioemocional de l’alumnat”. 
“L’educació pública és una de les potes de lideratge de la transformació social i quan parlem d’inclusió educativa parlem de justícia social, de respecte, de mirar l’altra persona com és, amb tota la seua singularitat i tractar-la com a un igual. Aquest paradigma amb el qual estem treballant suposa la suma de l’equip de professionals que perseguim un objectiu comú, que s’ha de canalitzar a través d’un projecte educatiu consensuat i compartit, que done sentit a la nostra feina. El professorat és sempre part proactiva de tot”, destaca Raquel Tamarit.
“Junt amb el treball en equip”,  afig la consellera, “calen també recursos per a atendre la diversitat, i per això acompanyem des del punt de vista pressupostari i organitzatiu, i és així com estem donant-li la volta al nostre model d’orientació educativa.
En aquest sentit, cal destacar que la Conselleria d’Educació ha incrementat en un 39 % el nombre d’orientadors i orientadores, ja que en dos cursos han passat de 1.054 a 1.406, i ha creat 6 unitats especialitzades d’orientació (UEO), on equips interprofessionals integrats per més d’un centenar d’especialistes en orientació educativa, pedagogia terapèutica i audició i llenguatge donen suport als centres educatius.
E6D
 
 

._000798

._000743
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal