Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.866 Fotografías: 108.853 Comentarios de usuarios: 125.580
EL SEIS DOBLE
sábado, 29 de octubre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’actor Josep Julien guanya el XVII Premi de Teatre Palanca i Roca als PLCA 2022

Aquest guardó, patrocinat per la Fundació Global Omnium, està dotat amb 6.000 euros




.-000367

._000581
El dramaturg i actor Josep Julien ha guanyat el XVII Premi de Teatre Palanca i Roca de la XXXIV edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. El jurat, format per Jordi Verdú, Iolanda Muñoz, Rosa Agost, Marta Moreno i Salvador Bataller ha escollit per unanimitat l’obra escrita per Julien, Carn humana, que ha destacat entre la trentena d’obres que s’han presentat.
Aquest guardó, patrocinat per la Fundació Global Omnium, està dotat amb 6.000 euros i, com ja és tradició, és el primer premi del certamen que es fa públic. Durant els propers dies se seguirà donant a conéixer la resta d’obres premiades i els anuncis culminaran el divendres 11 de novembre en la gala de lliurament de premis que tindrà lloc a la sala Rex Natura d’Alzira i que organitzen Bromera i l’Ajuntament d’Alzira.
Segons explica l’autor, Carn humana conta la història d’una parella que està convençuda que la criatura que acaben d’adoptar és especial. Totes les parelles en aquesta situació s’ho pensen, és veritat, però aquest cas és diferent. El xiquet fa «coses» que no acaben de ser d’aquest món: pot fer ploure a voluntat, multiplica els objectes, camina sobre l’aigua de la piscina municipal...
A mig camí entre el thriller psicològic i la comèdia, aquest text explora què s’amaga darrere la mirada d’aquests pares sobre el seu fill, per acabar, després de fer mil voltes sobre si mateix, proposant una reflexió al voltant de com percebem la nostra existència en aquest estrany planeta i de quina missió creiem tindre-hi assignada.
Josep Joaquim Julien i Ros (Barcelona, 1966) és dramaturg, actor i docent. Graduat en Interpretació a l'Institut del Teatre, Julien s’ha format en escriptura dramàtica en cursos impartits per autors com Martin Crimp o Biljana Srbljanovic, i en direcció i dramatúrgia amb Neil LaBute. Com a actor de teatre, la seua activitat principal, ha treballat amb directors com Claudio Tolcachir, Xicu Masó, Àlex Rigola, Lurdes Barba, Sílvia Munt, David Selvas, Joan Lluís Bozzo o Javier Daulte, entre molts d’altres, i ha participat en nombroses i reeixides produccions com Tot esperant Godot, Benefactors, Titus Andrònic, La gavina, Aloma, El bon lladre o Dogville. També treballa amb regularitat a la televisió, on ha intervingut en produccions com Hache, Com si fos ahir, El Ministerio del Tiempo, Cites, Amar es para siempre, Cuéntame como pasó, La Riera o El cor de la ciutat entre un extens etcètera. 
Julien ha publicat cinc textos teatrals, els quals han estat tots guardonats en diversos certàmens i concursos: Absolutament lluny, finalista del Premi Ignasi Iglesias de textos teatrals, i editat amb l’editorial de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC); Aitta Split, Premi 50 aniversari del Crèdit Andorrà i publicat amb Arola Editors; Sex n’Drugs n’Johan Cruyff, Premi Octubre i publicat amb Edicions 3 i 4; Hong Kong Haddock, IV Premi Fundació Romea i publicat amb Arola editors i Bonobo, Premi SGAE Jardiel Poncela 2020 i Premi Quim Masó 2021.
Ajuntament d’Alzira
 
 


._000856

.-000415
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLiteratura
SocialHomenajes, Premios y Celebraciones

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal