Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.890 Fotografías: 108.877 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
miércoles, 19 de octubre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’Associació Mediambiental Murta i Casella es reuneix amb el govern d’Alzira per a reclamar actuacions prioritàries al paratge

Entre les actuacions necessàries més importants destaquen el soterrament de la línia elèctrica i la retirada de la canonada d’uralita



._000448

 ._000585
Diversos membres de l’Associació Mediambiental Murta i Casella ens hem reunit amb l’alcalde de la ciutat Diego Gómez i el regidor delegat de Medi Ambient Pep Carreres. El motiu de la reunió fou, principalment, la reclamació de les actuacions que considerem prioritàries i necessàries i, també, informar de les activitats del col·lectiu per als pròxims mesos. 
Una de les actuacions més importants que cal fer, i que portem reclamant fa molts anys, és el soterrament de la línia elèctrica que transcorre pel paratge de la Murta. Any rere any veiem com els incendis arrasen al seu pas amb hectàrees de paratge d’alt valor ecològic i paisatgístic, i donat el risc d’incendi que suposa tenir estes línies elèctriques pel paratge, considerem que és una responsabilitat ineludible posar una solució a este risc, que passa pel soterrament d’estes. I no hem d’oblidar l’impacte visual que comporta tenir estos elements dins d’un espai natural protegit tan icònic per a les ciutadanes i ciutadans d’Alzira com per als d’altres pobles dels voltants, un impacte que se solucionaria amb l’actuació que proposem.
Una altra actuació que reclamàrem a la reunió va ser la retirada de la canonada d’uralita que discorre des del naixement de la font de la Murta fins a l’ermita de Santa Marta, pel seu component material cancerigen (asbest) i pel risc afegit que comporta el seu manifest deteriorament.
També comunicàrem la necessitat d’arreglar les canonades d’aigua que hi ha a la Muntanyeta del Salvador i que considerem necessàries per a poder dur a terme, amb òptimes condicions, les futures replantacions d’arbres que es facen al paratge.
Solicitàrem, igualment, la col·laboració i ajuda necessària per a la reconstrucció del molló situat al cim del pic de la Ratlla, la renovació de la pintura exterior a l’Ouet i la restauració de la font de la Teula.
Finalment, també informàrem als representants de l’Ajuntament d’Alzira de les futures activitats des de l’Associació Murta i Casella tenim programades per als pròxims mesos:
 
Setmana del Medi Ambient
- Exposició sobre l’emergència climàtica (del 10 al 24 de novembre).
- Replantació a la Muntanyeta de Salvador (13 de novembre).
- Presentació de la reedició i actualització del llibre de Salvador Íñigo “Flora de la Murta” (16 de novembre).  
- Neteja de la Muntanyeta de Salvador (20 de novembre).
- Xarrada sobre l’impacte de la construcció de la macroplanta fotovoltaica a les muntanyes del Realenc a Carcaixent (22 de novembre).  

 

Campanya de conscienciació a les escoles
- Diferents xarrades dutes a terme per diverses empreses col·laboradores relacionades amb el medi ambient.
- Exposició sobre la flora de la Murta.
- Diverses visites, amb acompanyament, a les nostres muntanyes més pròximes.  

 

La nostra valoració de la reunió va ser molt positiva, i agraïm la bona predisposició a col·laborar amb les nostres propostes que sempre té envers l’associació Murta i Casella l’equip de govern d’Alzira. La reunió fou molt constructiva i estem ben segurs que amb la voluntat i il·lusió per part d’ambdós organismes i el permanent contacte i co·laboració que tenim amb els representants del govern de la nostra ciutat aconseguirem assolir amb èxit els objectius establerts per als nostres paratges naturals. 
Associació Mediambiental Murta i Casella
 

 .-000403


.-000367

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza
SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal