Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
miércoles, 28 de septiembre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 1.182.000 euros de la Diputació de València destinats a 16 projectes aprovats a Alzira

La Diputació de Valéncia ha donat llum verda a 281 projectes de millora d'espais i serveis públics amb una aportació de 28,2 milions d'euros



.-000367

.-000331

 

El ple de setembre de la institució provincial va validar per unanimitat la proposta presentada pel diputat de Cooperació Municipal, Carlos Fernández Bielsa, que inclou 181 projectes dels consistoris de la Ribera Alta i 88 dels de la Ribera Baixa. A més, les mancomunitats d’Alcàntera, L’Énova, Vall dels Alcalans, el Marquesat i la Ribera Alta, així com les d'Albalat-Polinyà i la Ribera Baixa, disposaran de finançament per a realitzar una dotzena de projectes de millora en el seu àmbit d'actuació.
Les xifres definixen per si soles este “programa de valors que permet als municipis prioritzar les seues necessitats, que premia les estratègies de desenvolupament local i la sostenibilitat i aposta per l'eliminació de la burocràcia i l'ajuda incondicional als pobles xicotets, que són els que més ho necessiten”. En el cas de la Ribera, només Benimuslem ha demanat a la Diputació que execute dos dels seus cinc projectes. La resta seran directament licitats i executats per les corporacions locals, una de les grans novetats del pla en el seu “intent d’agilitzar les tramitacions i iniciar les obres amb major rapidesa”, com explica el propi Bielsa.
El vicepresident i responsable de Cooperació recorda que els alcaldes i alcaldesses, en consens amb els equips municipals i les veïnes i veïns de cada poble, són els que han decidit a quines obres o actuacions destinen els diners. “Això no canvia, però hem fet un pas més amb la finalitat de permetre als tècnics dels ajuntaments donar el vistiplau als projectes, la qual cosa servirà per a millorar els temps del procés de licitació de cada obra i la seua posterior execució”.


Infraestructures i urbanisme
Una altra de les característiques d'este pla inversor de la Diputació és que pràcticament la mitat de les sol·licituds presentades pels ajuntaments coincidixen amb un o diversos dels objectius de desenvolupament sostenible bonificats en el pla, cas de l'eficiència energètica, les xarxes de sanejament, la millora de l'accessibilitat o noves zones verdes en espais urbans. Molts d'estos projectes combinen actuacions en diferents àmbits, com pot ser la repavimentació de carrers, la renovació de les canalitzacions d'aigua potable i la instal·lació d'enllumenat eficient en la zona.
En el cas de la Ribera Alta, el ple provincial ha aprovat 50 obres d'urbanisme i accessibilitat; 47 projectes de millora en infraestructures i serveis públics; i 31 actuacions vinculades a l'eficiència energètica i smart cities. Li seguixen la intervenció i adequació de zones verdes i parcs infantils (18); la renovació o creació d'instal·lacions esportives (14); i la substitució de xarxes d'aigua potable (12).
A la Ribera Baixa, en canvi, són lleugerament majoritàries les millores en espais i serveis públics (25); seguides per les reurbanitzacions i millora de l'accessibilitat en carrers i places de diferents municipis (22); i l'adequació d'instal·lacions esportives (18). A major distància queden les sol·licituds per a millorar l'eficiència energètica (8); les obres de sanejament (7); i les actuacions en espais verds (6) i camins (4).
En xifres globals de les dos comarques, en els pròxims mesos es duran a terme 72 obres de reurbanització i millora de l'accessibilitat en carrers i places i altres tantes intervencions en instal·lacions i serveis públics, molt per damunt de les actuacions d'eficiència energètica i smart cities (39); la renovació d'instal·lacions esportives (32); la creació o manteniment de zones verdes i parcs infantils (24); i les obres de substitució de la xarxa d'aigua potable i clavegueram (19).
En este sentit, Fernández Bielsa posa en valor la responsabilitat d'alcaldes i alcaldesses en presentar projectes que “responen a les inquietuds i demandes veïnals, però també a les necessitats de cada municipi amb actuacions que a vegades no són tan vistoses però que han d'executar-se”.

 

Inversions més importants
El llistat d'actuacions incloses en el Pla d'Inversions 2022-23 de la Diputació de València presenta municipis que han decidit destinar la seua assignació a un sol projecte, cas de Manuel a la Ribera Alta, o a un parell d’actuacions, com Benifaió, Montserrat, Rafelguaraf, Real i Sellent a la Ribera Alta i Albalat de la Ribera i Corbera a la Ribera Baixa; i localitats que han distribuït la inversió en múltiples projectes de menor pressupost però igualment importants, com per exemple Alzira amb 16 sol·licituds aprovades, Llaurí amb 13, i Llombai, Tous i Turís amb una desena de projectes validats.
Entre les obres amb major pressupost a la Ribera Alta destaquen els 750.000 euros que Benifaió té previst invertir en la reurbanització dels carrers Truyas i Atarazanas; la primera fase de renovació de l'eix urbà que constituïxen els carrers Julia Ribera i Sant Francesc d’Assís a Carcaixent (570.000 euros); l'adequació de les infraestructures de sanejament i l'accessibilitat als carrers García Lorca i Sant Antoni de Montserrat, així com l'execució del col·lector de pluvials (560.000); la pavimentació i millora de l'accessibilitat en diversos carrers del nucli urbà de Manuel (470.000); la construcció d'un centre de dia en Real (370.000); i l'ampliació del centre de formació per a persones adultes de Carlet amb la finalitat d'aconseguir la seua homologació (370.000 euros).
A la Ribera Baixa trobem projectes d'envergadura com les obres en el pavelló esportiu de Corbera, amb un pressupost de 435.000 euros que inclou la renovació de la pista, la instal·lació elèctrica i els sistemes de protecció contra incendis; els nous parcs infantils en zones verdes de Cullera (360.000 euros); la urbanització del carrer del Castell i adjacents a Albalat de la Ribera, amb substitució de la xarxa d'aigua potable i l'enllumenat (335.000); la repavimentació del nucli antic de Sueca (270.000); i la rehabilitació de la façana de l'Ajuntament del Perelló (270.000 euros).

 

Altres projectes
Altres projectes destacats a la Ribera Alta són l'adquisició de terrenys per a urbanitzar el passeig Bernat Guinovart a Algemesí, amb una inversió de 360.000 euros; la rehabilitació del cinema Monterrey com a auditori a la Pobla Llarga (330.000 euros); l'ampliació de les instal·lacions musicals d'Alfarp (270.000); la construcció de nínxols en el cementeri Cruz Cardenal d'Alzira (300.000); l'adequació d'un nou edifici per a magatzem i saló polivalent en la Barraca d'Aigües Vives (285.000); un nou camí rural asfaltat per a pacificar el trànsit en el centre de L’Énova (265.000); i l'obertura de la nova ronda sud de Catadau (225.000 euros).
A més, Alginet canviarà la gespa artificial i instal·larà sistema de reg en el camp de futbol de l'Ermita (235.000 euros); l'Alcúdia executarà passos per als vianants accessibles en la zona nord del municipi (218.000); Tous cobrirà el pati del col·legi Santa Bàrbara (200.000); Castelló restaurarà la coberta del mercat (185.000); Beneixida ampliarà l'auditori municipal (160.000); Senyera tancarà el recinte esportiu, amb circuit de televisió i nova pista de pàdel (135.000); i Gavarda, Alberic i Alzira milloraran l'eficiència energètica destinant al voltant de 120.000 euros cada localitat a la substitució d'enllumenat en vies públiques i instal·lacions esportives.
Benimuslem, que executarà diferents actuacions de millora en zones verdes i infantils, és l'únic poble de la província que ha demanat a la Diputació que s'encarregue de licitar i dur a terme dos dels seus cinc projectes validats, el més important la substitució del col·lector del parc de l'Alameda, amb una inversió de 170.000 euros.
De retorn a la Ribera Baixa, Favara destinarà una mica més de 200.000 euros a l'eliminació de barreres arquitectòniques i la plantació d'arbres en el centre històric; Polinyà del Xúquer disposarà de noves pistes de tennis i pàdel i renovarà les existents (200.000 euros); Benicull adequarà les instal·lacions de la seua piscina i millorarà l'accessibilitat del recinte (150.000); i Almussafes destinarà 140.000 euros a la reforma del centre cultural i altres 100.000 a la coberta del poliesportiu.
Entre les actuacions proposades per les mancomunitats de les dos comarques, destaquen la reforma de la seu de la Mancomunitat de la Ribera Baixa, aprovada amb un pressupost de 180.000 euros; i la sol·licitud de la Mancomunitat de la Ribera Alta per a adquirir mobiliari que després puga prestar-se gratuïtament als ajuntaments de cara a l'organització d'actes públics (150.000 euros).
Diputació de València
 
 


._000853 

._000581
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal