Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
viernes, 23 de septiembre de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4

 Art al Carrer és ja tota una festa que inunda Alzira de música i alegria

L’espectacle inaugural ja ha fet que la Plaça Major i els carrers col·lindants vibren amb l’espectacle de La Fam



._000853 

._000581
La Plaça Major d’Alzira ha acollit, un any més, l’espectacle inaugural de la setena edició d’Art al Carrer, un festival gratuït i dirigit a tots els públics que comptarà amb 31 espectacles i presència de 21 companyies nacionals, internacionals i locals, i enguany com a novetat, incorpora una nova vessant artística, la literatura al carrer per a donar difusió a un grup d’autors, editors i il·lustradors que mostraran el procés de creació d’un llibre a través de tallers.
A més dels espais ja coneguts, se’n afigen de nous, com és el cas de la plaça de l’Alborxí, front al Gran Teatre o es recupera la plaça de Forn. 
Com descriu el regidor de Cultura  Alfred Aranda, “dinamitza la vida de la nostra ciutat a través de múltiples intervencions i gran varietat d’actes de qualitat, un plantejament que consolidada Art al Carrer com un dels festivals referencials en la Comunitat”.

 
Altra de les novetats plantejades, és l’oferta de iniciatives dirigides al públic juvenil, d’una banda amb el taller de danses urbanes: hip hop, demostració d’street dance... o el cara a cara de Xarangues que enfrontarà l’agrupació local El Sombra, amb la C 25 de Sueca.
Art al carrer és un projecte cultural i participatiu ben consolidat que pretén universalitzar la cultura i facilitar l’accés a tots les persones. “Després de 7 anys podem parlar de consolidació i esperem que es garantisca la continuïtat  d’este festival que a més de donar difusió a les arts escèniques dinamitza el comerç i l’economia local. La cultura és bàsica per a la democràcia perquè afavoreix la convivència al poble” segons va explicar a la presentació l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez. 
A més ha agraït el treball del departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament així com dels diversos professionals que ho fan possible i ha llançat una invitació a la ciutadania a eixir al carrer i a esta festa, que enguany, després de dos anys de pandèmia, ens permet gaudir de l’encontre de manera plena.
També tornen les Jornades d’Il·lustració, que es fan al carrer Escoles Pies i les intervencions d’arts plàstiques en distints llocs de la ciutat, per sisè any consecutiu. Enguany s’han presentat les jornades amb un cartell obra de Xavier Monsalvatje que evoca els dibuixos realitzats en ceràmica.
Es dona continuïtat a l’art urbà amb dos murals que contribueixen a canviar la fisonomia de la nostra ciutat en zones que es trobaven molt deteriorades. Un és  Alzira Viva que es va fer el passat mes de juny en la façana del Palau d’esports per l’artista Javier Ceacero i amb el disseny de la professora Lídia Boix. D’altra banda, el mural Som diversitat, de l’artista local Mai Hidalgo, ubicat en el carrer sant Francesc. 
Pel que fa a les Jornades d’il·lustració, es manté el format amb tallers per als més menuts, demostracions o mercat solidari. 
La sisena edició està focalitzada en la ceràmica aplicada a diversos objectes i formats, com arracades, joieria o dibuix aplicat a la ceràmica. 26 artistes, entre els quals també s’inclouen els locals, Arnau Ledesma “Gat Cosmonauta” i Xavier Claur, qui portarà a terme una demostració de torn participativa el dissabte pel matí.
Torna també el tradicional Mercat de la Il·lustració on es podran adquirir, impressions, ceràmica, llibres o originals... i l’esperada acció solidària a benefici de CEPAIM. 
Els assistents podran col·laborar adquirint un original d’estos artistes per 5 euros. La recaptació de la venda es destinarà a esta associació alzirenya.
Com sempre s’oferirà una zona de música en directe, i cervesa artesana, per a poder gaudir, conversar i conèixer els artistes.
Per a finalitzar es convida a la ciutadania a visitar l’exposició Art al carrer 2021, que mostra a través d’un recull de fotografies, vídeos i elements artístics, un resum de la passada edició. Del 19 al 29 de setembre a la Casa de la Cultura. 
Ajuntament d’Alzira
 
 

 .-000295VD 

 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaGeneral
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Rosa Maria de Dios - 25/09/2022
Lamentablemente nuestro pueblo de Alzira ha dado un cambio muy grande, de casi 50.000 habitantes que hay hoy, en verdad les digo que se ha convertido como un cementerio todas las calles en silencio desiertas, sin personas ni niños que juegan.
Alcira de un pueblo familiar, se ha convertido en una moderna desierta ciudad.
Ni el arte en las calles, que el ayuntamiento con gran ilusión estos actos patrocina, hace resucitar la nueva moderna ciudad de Alzira.
Maya

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal