" />

Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
sábado, 9 de julio de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La segona jornada de 'Sanitat Vegetal a Alzira' per a combatre el cotonet incideix en la lluita biològica

L'Insectari d'Alzira, pioner amb vora 50 anys realitzant el control biològic

 


 

._000686

 

._000575
 
Dijous va tindre lloc a la Casa de la Cultura, la segona Jornada de Sanitat Vegetal, Control del cotonet en cítrics i caqui, organitzada per la Càtedra d’Innovació i Recerca Clau-Idea de Ajuntament d’Alzira i la Universitat Politècnica de València.
La vesprada s’encetava amb la inauguració i obertura de l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez i el Director de la Càtedra d’Innovació i Recerca CLAU-IDEA i catedràtic de l’Escola d’Agrònoms, Bernardo Pascual.
En la seua intervenció, l’alcalde va explicar la política d’actuació municipal que posa en relleu l’insectari alzireny en funcionament des de fa quasi 50 anys i que compta amb el suport actualment de la cooperativa Alzicoop. En este sentit ha explicat la gran acollida que ha tingut sempre l’insectari i l’èxit de repartiment del depredador natural. “Cal «coordinar als agricultors de la comarca per a lluitar contra el cotonet i contra qualsevol plaga, que suposen una gran preocupació per als nostres llauradors”. 
En esta mateixa línia, la primera de les ponències, a càrrec de Vicent Dalmau, enginyer agrònom i cap del Servei de Sanitat Vegetal de la Conselleria d’Agricultura, anunciava que la Generalitat té previst alliberar este estiu 4 milions d’exemplars de l’insecte Cryptolaemus, el doble que fa un any, per reforçar la lluita contra la plaga del cotonet. Així mateix, Dalmau ha explicat que “s’han multiplicat per tres” els municipis col·laboradors en la xarxa d’insectaris.
Al llarg de 5 intervencions s’ha tractat la problemàtica de la plaga de cotonet, d’on s’han pogut referir recomanacions dels experts sobre  la necessitat d’airejar la copa dels arbres, també d’eliminar dels arbres els cítric danyats, dur endavant una estratègia per evitar l’accés de les formigues, junt a aplicar mesures higièniques que eviten la dispersió de la plaga a noves zones.

 

Comissió de seguiment
En la vesprada d’ahir també va tindre lloc una reunió de seguiment de la Càtedra. Prèviament a la jornada va tindre lloc esta trobada en la qual van participar Diego Gómez, Bernardo Pascual, Alberto San Bautista, Loreto Fenollosa, Carmen Herrero, i Llorenç Pérez en la comissió de seguiment de la càtedra.
En aquesta reunió es van tractar temes com la programació anual de la càtedra i es va valorar la possibilitat d'abordar les principals problemàtiques que afecten als llauradors, com els preus de producció, l’abandonament de terres, els cost d’aigua o noves   varietats a introduir.
Ajuntament d’Alzira

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Agricultura
ConvocatoriasCursos, Jornadas y Talleres

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal