Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
lunes, 27 de junio de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 FAAVV Alzira: “El consens alzirenc floreix al Congrés amb Proposicions no de Llei “

Amb una partida finalista de 26 milions d'euros per ampliar el barranc de La Casella i acabar amb les inundacions al barris de Les Basses i l’Alquenència


 

 

 .-000295VD 

Com a conseqüència del consens assolit pels diferents grups polítics durant el darrer Ple de la corporació municipal d’Alzira, aprovant per unanimitat sol·licitar al Govern d'Espanya incorporar als Pressupostos Generals de 2023, una partida finalista de 26 milions d'euros per ampliar el barranc de La Casella i acabar amb les inundacions al barris de Les Basses i l’Alquenència, tant el Partit Popular com Compromís han presentat ambdues Proposició no de llei davant el Congrés de Diputats.  

Ambdues Proposició No de Llei, reprodueixen el text de la moció presentada per la Federació d’associacions de veïns d’Alzira i es debatran a les Comissions de Transición Ecològica y Reto Demográfico i a la de Transporte del Congreso de los Diputados, per tal de, reproduint el consens assolit a Alzira, el Congreso de los Diputados l’ aprove i inste al Gobierno de España a consignar la partida finalista de vint-i-sis milions d’euros per: 
- Ampliar el barranc de La Casella des de la Tancà de Sant Antoni fins al Xúquer,  
- Remodelar l’enllaç de la CV-50 amb la CV-41 al nivell de la cota 21 
- Y regenerar els terrenys del frustrat centre comercial, que ja actuen com a tanc de tempestes, per a poder gaudir-los com un parc urbà.  
Tant Joan Baldoví com Vicent Betoret, quant ens visitaren, convidats per la FaaavvAlzira, en comprovar l’estretament que el pont de Xàtiva provoca al barranc de La Casella, que sols permet el pas de 70 mts3/seg, incapacitant-lo per transportar fins el riu Xúquer, els 480 mts3/seg, cabdals que els estudis consideren necessaris per evitar les inundacions; coincidiren amb el seu diagnòstic: Si els partits presents a l’ajuntament d’Alzira es fiquen d’acord en una mateixa solució, serà fàcil defensar-la al Congrés.  
Del consens que es sembrà en aquelles visites, brotà l’acord unànime de la Corporació alzirenca. Ara han florit les Proposició No de Llei. 
Des de la FaavvAlzira, agraïm aquestes flors primerenques, però n’esperem més. És per això encoratgem la resta de partits presents al consistori a que redoblen les gestions per d’implicar els seus diputats i obtindre els vots necessaris per incloure la partida finalista als PGE2023 i recollim els seus fruits: Disminució del risc d’inundabilitat. Dormir tranquils, malgrat que ploga, per que l’aigua no entrarà a Alzira.  
 FAAVV Alzira
 
 

._000861

._000587

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneral
Urbanismo, Infraestructuras y Vivienda

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Agus - 28/06/2022
Yo no sé lo que han hecho pero antes Alquenencia no se inundaba, desde luego no como desde que han hecho el barranco nuevo... Por favor que no la caguen más sino saben y que lo hagan especialistas...

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal