Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
EL SEIS DOBLE
sábado, 4 de junio de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’AMPA de l’IES José María Parra d’Alzira exigeix a Educació que no es deixe d’oferir l’itinerari artístic musical

“Volem manifestar el nostre malestar davant del mal procés de comunicació, que ha sigut inexistent, i de presa de decisions sense cap tipus de justificació tècnica que ha mamprès la Conselleria”



._000823

._000677
Esta setmana, dins del procediment d’admissió a batxillerat, gràcies a algunes famílies que no podien seleccionar l’IES José Maria Parra, ens hem adonat que no figura l’opció de la Via de Música i Arts Escèniques de la modalitat d’Arts.
Amb data 28 de gener de 2008 , l’alcaldessa, Sra. Elena Bastidas i el Consell Escolar Municipal d’Alzira ja vàren recolzar la petició d’implantar la via d’Arts Escèniques Música i Dansa que contemplava la Llei Educativa en vigor, i que va ser implantada el curs 2009-2010
Tretze anys de treball, experiència i trajectòria artística avalen a l’IES José Maria Parra com a la millor oferta educativa de la Comarca de la Ribera Alta.
Considerant, a més, la tradició a l’IES José María Parra de treball en el batxillerat d’Arts escèniques, música i dansa, com un dels trets d’identitat del centre resulta especialment convenient que es torne a implantar aquesta modalitat dins de l’oferta educativa en la modalitat d’Arts de Batxillerat.
L’IES J.M. Parra imparteix les tres modalitats del Batxillerat LOMLOE, LOE (LOGSE des del curs 1998-1999): Humanitats i Ciències Socials,  Ciències i Tecnologia i Arts. I en dos torns lectius: Diürn i Nocturn
Des dels seus inicis, l’IES J.M. Parra ha mantingut la tradició de ser un centre de creació i exhibició de produccions teatrals i audiovisuals pròpies, circumstància que ha vingut a donar aquests grups estables de treball:
- Grup de Teatre (premis Compitàlia, Teatre Europeu d’Estudiants de Marsella, Parranoia)
- Cantera d’alumnes per al grup de Teatre de la localitat La Tarumba.
- Grup de Producció Audiovisual (premis Convivència de la Conselleria d’Educació, Cinema Jove, Vitòria, Àustria, etc).
- Organitzador de la trobada pedagògica “Foroimatge”.
- Grup d’Animació Cinematogràfica (premi Tirant d’animació audiovisual)
- Grup de Música, amb alumnat que cursa estudis professionals de música. 
- El centre ha sigut un dels impulsors de les activitats intercentres “Com sona l’ESO” i FIMESO.
El currículum de les assignatures de la Via de Música i d’Arts Escèniques, exigeix una competència del professorat pel que fa al coneixement de la creació i la producció artística. No es tracta només del coneixement teòric dels procediments d’aquestes arts, sinó de la pràctica del procés de creació. 
En aquest sentit, el professorat responsable que actualment tenen en plantilla al centre demostra la seua capacitació creativa i, en conseqüència, el coneixement i l’experiència prèvia imprescindible per a impartir la pedagogia corresponent. De fet, aquest professorat té experiència en el camp professional d’aquestes arts.
En la via musical, el professor que la imparteix ha aconseguit més de 80 premis internacionals com “Hollywood Music in Media Awards”, “Global Music Awards”, premis de composició musical en Europa, Estats Units, Canadà i Japó; es pot comprovar en el seu Curriculum Vitae, de les seues aules ha eixit alumnat molt ben preparat.
Actualment hi ha tres docents definitius en plantilla, sense la via aquesta les places a l’IES José María Parra d’aquest professorat queden en perill de ser suprimides.
Al voltant d’un centenar d’alumnes del centre segueixen estudis professionals de música i, alguns d’ells, continuen els seus estudis superiors en el conservatori, amb l’objectiu de dedicar-se professionalment a la música. 
L’oferta d’aquesta Via del Batxillerat d’Arts possibilita i facilita més la consecució dels seus estudis.
A més de músics graduats, de les aules del centre han eixit alumnes que actualment estan treballant en orquestres professionals com el Liceu de Barcelona, l’Orquestra de València o pertanyen a les Bandes musicals militars de l’Exèrcit Espanyol, també han eixit actors i actrius professionals que treballen en produccions teatrals nacionals de renom.
D’altra banda, l’IES José María Parra es troba situat en una zona d’Alzira amb molt d’alumnat vulnerable, amb la Via de Música i Arts escèniques assegurem que les famílies desafavorides tinguen accés a la música, el teatre i la ràdio d’una forma gratuïta, apropant la cultura a una part de la societat que no té accés fàcilment.
Les obres teatrals es desenvolupen sempre de forma educativa tractant temes transversals d’educació en valors.
Al centre es desenvolupen dos grans projectes d’innovació i investigació educativa que sense les assignatures d’aquesta via podrien desaparèixer, perquè es nodrixen de l’alumnat del batxillerat de la Via de Música i Arts Escèniques principalment.
Radioparra on l’alumnat treballa de forma interdisciplinària i transversal totes les competències que proposa el currículum utilitzant la ràdio i les TIC com a vehicle.
La Veu nocturna del Parra on l’estudiantat participa setmanalment en un programa propi amb l’emissora de ràdio local Alzira Ràdio, ajudant a l’alumnat a enfrontar-se a situacions de la vida real.
Rap d’Estil on els xiquets i les xiquetes s’apropen a la poesia, la glossa, la cançó tradicional, el rap, el cant d’estil i les albades d’una forma entretinguda i a la vegada formativa, a més, fent ús de les noves tecnologies i la nostra llengua, el valencià.
L’alumnat que estudia aquesta modalitat d’Arts realitza Aprenentatge Servei participant amb les seues obres teatrals i musicals en les inauguracions de nombrosos actes de la ciutat, així com col·laboracions amb Organitzacions no Governamentals que ajuden en la defensa dels drets humans i treballen cap a una societat més igualitària i més inclusiva.
En conclusió, l’IES José María Parra reuneix les característiques idònies perquè oferte la Via de Música i Arts Escèniques del Batxillerat d’Arts
L’AMPA DE L’INSTITUT JOSÉ MARÍA PARRA  volem manifestar el nostre malestar davant del mal procés de comunicació, que ha sigut inexistent, i de presa de decisions, sense cap tipus de justificació tècnica, que ha mamprès la Conselleria.
Considerem que Alzira ha de seguir tenint aquesta oferta educativa més enllà que es puga obrir un altra oferta igual en altre centre.  En tot cas, obrir una de nova, no ha de suposar la supressió d’una oferta que funciona correctament i que és enormement valorada tant per l’alumnat com pel professorat. 
És una falta de respecte al professorat, a l’alumnat, a la ciutadania d’Alzira i al propi Ajuntament.
Acordem enviar una queixa formal al secretari autonòmic i a la consellera d’educació, amb els mateixos termes. Exigim a l’Ajuntament d’Alzira que ens represente i defense els interessos de l’institut públic José María Parra, utilitzant la força política que li correspon com a capital de comarca i gran ciutat.
Si la Conselleria no reacciona i soluciona aquesta mala gestió de la qual és responsable, retornant l’itinerari artístic musical a l’institut José Maria Parra, executarem més accions de pressió.
La educació pública és l’eix vertebrador del sistema educatiu valencià i no pot minvar ni un sol dret aconseguit. En una situació de competència deslleial d’altres tipus d’educació, el nostre institut, representant de la educació pública en Alzira, ha continuat millorant i ha superat de forma contundent aquesta competència deslleial. Qualsevol decisió presa per la conselleria, ha de tenir present aquest escenari. Exigim una rectificació immediata.
AMPA IES JOSÉ MARÍA PARRA ALZIRA
 
 

.-000132VD

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Educación y Formación

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Maria - 04/06/2022
Aquesta mateixa setmana acabe els meus estudis superiors de saxo, grau al que vaig poder accedir gracies a tindre el bat. No existia cap altre institut per la zona que oferira aquesta especialitat i per aixó vaig anar a estudiar al J. M. Parra, gracies a aquesta oportunitat, hui en dia estic estudiant i vivint de lo que m’agrada. No es just que altres alumnes pergen la oportunitat de fer-ho.
Jomateix - 04/06/2022
I quins son els motius?
Apolo - 05/06/2022
La educación cada vez a menos, al final veremos..... ya lo estamos sufriendo

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal