Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
miércoles, 25 de mayo de 2022
Clic en la foto para ampliar

El barranc de la Casella i el riu Xúquer en una imatge d'arxiu
Foto: Hayack | El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Federació d’Associacions de Veïns d’Alzira proposa el consens sobre la partida finalista al Plenari Municipal

"Malgrat tot l’interès que hi fiquen els nostres regidors, encara no s'ha aconseguit comprometre l’Administració estatal en cap data d’execució concreta per pal·liar els problemes dels barrancs"


._000550 

Hui durant el Plenari de la Corporació s’assolirà el consens per demanar els diners per acabar amb les inundacions que pateix Alzira.  L’ordre del dia inclou la moció.

Un any després de l’acord municipal sol•licitant al President del Gobierno que els pressupostos més expansius de la història inclogueren els diners per resoldre la problemàtica d’inundabilitat, prioritzant-la, per afectar la població, sobre altres actuacions de la Confederación Hidrográfica del Júcar, i com que els PGE 2022 tampoc consignaren els fons per resoldre la problemàtica que patim, els regidors materialitzaran els consens local al voltant de la partida finalista de vint-i-sis milions d’euros.

Malgrat que la CHJ es comprometé, en octubre de 1999, en  a executar l’adequació dels dels barrancs Barxeta, Casella i Murta junt amb el condicionament del riu Xúquer entre la incorporació del  Barxeta i l’l-AP-7, durant l’any 2003, i en Octubre de 2006, durant el 2013, i també durant els posteriors Plans de Conca del Xúquer, però els successius PGE no han contemplat encara la partida necessària per fer-ho realitat.

Malgrat que la via institucional, malgrat tot l’interés que hi fiquen els nostres regidors, encara no ha aconseguit comprometre l’Administració estatal en cap data d’execució concreta. I com que la CHJ, per no comprometre’s,  ajorna, mes rere mes,  la presentació pública de «Estudio de alternativas para la reducción del riesgo de inundaciones de la Ribera del Júcar».

Però com que, malgrat tindre-ho més a prop que mai fins ara, el poble d’Alzira que contribueix als PGE amb més de 300 milions cada any i com que, malgrat que els PGE han indemnitzat,  sols als alzirencs amb pòlisses d’assegurances, entre 2006 i 2020,  amb 11.642.900€, i com que aquest remei ni arriba a tots ni resol el problema; el poble d’Alzira, fart d’any rere any, captar al  Gobierno que incloga la partida als PGE, enguany, amb l’experiència d’haver-ho intentat l’any passat amb l’esmena als PGE presentada pel senador Mulet, intentarà obtindre els vots suficients per a incloure la partida finalista de vint-i-sis milions d’euros a les votacions al Congreso i al  Senado.   

La Federació d’associacions de veïns d’Alzira, és conscient de que per aconseguir-ho, el poble d’Alzira necessita de la implicació dels seus regidors per tal de  pressionen als seus partits per a que voten favorablement la inclusió de la  partida finalista de vint-i-sis milions d’euros que est tècnics han estimat necessaris per l’ampliació del barranc de La Casella.

Federació d’Associacions de Veïns d’Alzira

 

.-000130

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Raúl - 26/05/2022
Poca vergüenza de ayuntamiento que actúa de espaldas a los vecinos del Pont de Xativa y las empresas situadas allí, vergüenza, son unos vendidos, necesaria ampliación para quién?? Porque perjudica a una zona con vecinos de edad avanzada cortandoles el acceso directo a Alzira, ni el señor alcalde ni nadie de la corporación se ha presentado en la zona para dar explicaciones, todo a espaldas
Raúl - 26/05/2022
Cuando se va a presentar alguien del equipo de gobierno para hablar con los vecinos afectados? Porqué no dan la cara? Hay mucho malestar porque se le va a quitar el acceso directo a gente que ya tiene una edad avanzada

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal