Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.830 Fotografías: 108.807 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
jueves, 24 de marzo de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5

 L’òpera Aida, El Brujo i Carles Dénia són els plats forts de la programació cultural del segon trimestre a Alzira

Es duplica la venda d’abonaments en l’any que Alzira és Capital Cultural Valenciana



.-000049


.-000166

La nova temporada cultural d’Alzira s’inicia demà amb el doble d’abonaments venuts, segons destaca el regidor de Cultura, Alfred Aranda. La venda d’abonaments ha registrat una «xifra rècord», amb l’adquisició de més de 80 passes per als principals espectacles de la programació del segon trimestre de 2022, any en què Alzira és Capital Cultural Valenciana. Ahir començà la venda individual d’entrades, a través de la plataforma Notikumi i a la taquilla del Gran Teatre.

Una trentena de propostes conformen la programació cultural del segon trimestre. Demà s’estrena la nova programació amb la presentació dels llibres Gran Teatre d’Alzira, 100 anys amb tu: 1921-2021, escrit per Inés OrtsCebolla, i el Vocabulari de les Arts Escèniques, una edició de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. La Regidoria de Cultura ha organitzat esta vetlada cultural, que és d’entrada lliure, a partir de les 19 hores, i que es completarà amb el monòleg de Marian Diaz. La cita continua amb els festejospel centenari del Gran Teatre, i també commemora el Dia Mundial del Teatre, que és el 27 de març. I, amb este mateix propòsit, s’oferixen tres propostes teatrals per als últims dies del mes de març: el 25 de març, La invasión de los bárbaros, d’ArdenProducciones a les 20.30 hores, per a públic jove i adult, i el 26 de març, l’espectacle Buhh!, del Teatre de l’Abast i La Fam, a les 19 hores. Els dos, al Gran Teatre. Este mateix espai acollirà els dies 29 i 30 representacions per a escolars de l’obra Paz i Fico, de Mira Rosana Projectes Teatrals.

Abril s’obrirà amb un muntatge faraònic: l’òpera arriba a Alzira de la mà de Verdi.La Companyia d’Òpera LGAM oferirà Aida l’1 d’abril a les 20 hores al Gran Teatre. Set solistes lírics, un cor i una orquestra, interpretaran l’òpera. El mateix 1 d’abril i també a les 20 hores, però a la Casa de la Cultura, es projectarà la premiada El Buen Patrón, dins del Club Cinema Alzira.

L’endemà, el Gran Teatre acollirà el concert de l’orquestra de la Societat Musical d’Alzira. I el 3 d’abril hi haurà una nova cita de «Somriu als parcs», amb l’espectacle 25 voltes al món, de Rodamons Teatre, al parc Pere Crespí a les 12 hores.

Del 5 al 9 d’abril tindrà lloc la 2a Mostra d’Arts Escèniques per a la Primera Infància, A la d’1... 2 i 3!. El Gran Teatre acollirà el públic més menut d’Alzira i es durà a terme la campanya «A gates al teatre», un cicle de teatre escolar per a xiquets i xiquetes d’Infantil. La mostra, coordinada per l’actriu i pallassa alzirenya, Rosana Mira, oferix la possibilitat d’endinsar-se en el món de les arts escèniques i assistir a diverses representacions de teatre, dansa i música,la presentació del llibre 10 gossets, d’El Gran Jordiet, una taula redona per a estudiants d’Educació Infantil sobre el teatre a la primera infància i un taller familiar.

Rafael Álvarez «El Brujo» visitarà Alzira el divendres 8 d’abril amb Cómico, un espectacle que mostra l’essència dels seus últims deu anys sobre l’escena. Els dies 12 i 13 d’abril hi haurà sessions de teatre per als escolars amb l’obra Paraulesa les butxaques, de Los Combi. I el 14 d’abril tindrà lloc al Gran Teatre el Concert de Pasqua, pel grup de metalls Rumbau i l’Aula Cor de la SMA. El 29 d’abril es farà la projecció de Josefina a les 20 hores a la Casa de la Cultura. I eixe mateix dia, a les 20.30 hores en el Gran Teatre, les ballarines i els ballarins del Conservatori Professional de Dansa de València oferiran DID2022, on mostren dansa clàssica, contemporània i espanyola, i amb el qual es festeja el Dia Internacional de la Dansa.El dissabte 30 d’abril hi haurà també una cita doble amb la cultura: a les 19 hores al Gran Teatre, el públic infantil podrà assistir a l’espectacle de La CojaDanza, El conte de Persépolis, mentre que a l’auditori de la Casa de la Cultura hi haurà una nova sessió d’Aljazzira Jazz Club, amb l’actuació de Nomad Trio.

El mes de maig s’obrirà amb els sons del compositor alzireny Arnau Bataller, autor de la banda sonora de Mediterráneo, que es projectarà a la Casa de la Cultura el divendres 6 de maig a les 20 hores. I el 7 de maig tindrà lloc la setena edició del Nanofest, el festival de música per a la família. Hi actuaran Scura Produccions, Dani Miquel, La Factoria de Sons i Canta Canalla, i moltes altres sorpreses. El 13 de maig, Cactus Teatre oferirà L’abraçada dels cucs, una comèdia per a públic jove i adult, a les 20.30 hores al Gran Teatre. I el dissabte 14 de maig, una nova actuació de jazz, Gonzalo del Val Trio amb Benet Palet oferiran Cancionero(19 h a la Casa de la Cultura). El mateix dissabte, l’agrupació IbnJafadja de la SMA oferirà un concert de música per a ballar al Gran Teatre. I l’endemà, la banda simfònica de la SMA oferirà un concert al Gran Teatre, i Ganso i Cia participarà en el cicle «Somriu als parcs», amb l’obra Babo Royal(12 ha la plaça d’Elisa Ramírez).

El 20 de maig es projectarà Sis diescorrents a les 20 hores a la Casa de la Cultura. I el dissabte 21 de maig, el cantant CarlesDénia presentarà el seu treball El paradís de les paraules al Gran Teatre (20 hores). Els dies 25, 26 i 27 de maig se celebrarà el cicle «Gaudir la música», amb la participació de les agrupacions de l’escola de música, que actuaran al Gran Teatre, i el 28 de maig a les 18.30 hores serà el concert i prova final del XII Concurs de Música de Cambra, organitzat per l’Ajuntament, la falla El Mercat i la Societat Musical d’Alzira.

A més a més, la Casa de la Cultura acollirà les exposicions de Josep Esteve Adam, «Paisatges» (fins al 4 d’abril) i «Altres relats», del Fons d’Art Contemporani del Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana. D’este mateix fons són les mostres «Fórmules de resistència» i «Paisatges quotidians», que es podran visitar al MUMA. Hi haurà també visites guiades al llavador de l’Alquerieta (26 d’abril), la Casa d’Alós (30 d’abril), el MUMA (28 de maig) i les ruïnes del Monestir de Santa Maria de la Murta (25 de juny). Cal sumar-hi les activitats per a joves (Pla de Joventut, Jovescena, Camina Jove a la Murta, reunió de Corresponsals, Tallers de Pasqua, Fira Orienta’t i Programa Formatiu 2022), els contacontes a la Bebeteca, les campanyes de teatre escolar i altres activitats relacionades amb la Setmana Santa i el centenari de Cartonatges.

Podeu consultar la programació completa ací.

 

 


._000624 

 

.-000367

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaGeneral
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal