Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
lunes, 21 de marzo de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La bona coordinació entre l’Ajuntament, la JLF i les comissions permet salvar unes Falles ‘difícils’ a causa del mal oratge

L’alcalde i el regidor de Festes fan un balanç positiu de les festes i reconeixen la valentia de les falleres per eixir a l’Ofrena


._000550

._000641

El regidor de Festes, Xavi Pérez, i l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, fan un balanç positiu de les Falles de 2022. «Malgrat la pluja i el mal oratge, hem pogut fer pràcticament tots els actes, de sis mascletades n’hem fet quatre, hem hagut de suspendre’n dues; s’ha pogut fer el lliurament de premis, l’ofrena i els pasdobles. La valoració és positiva, hem pogut realitzar quasi totes les activitats, i hem pogut plantar quasi totes les Falles», ha declarat l’alcalde.

«Han sigut les Falles més plujoses des de 1938. I ens ha tocat improvisar per poder tirar endavant els actes. I improvisar fer el lliurament dels premis al Pavelló d’Esports, en dues hores o tres, muntar tota la infraestructura; retardar l’entrenament del Futbol Sala Family Cash; es va haver de posar estores perquè no es podia xafar el parquet... Hi hagué un ambient molt bonic, ha sigut una foto inèdita: el Pavelló tot ple amb els colors de cada falla, i l’acte finalment va quedar molt bonic», reconeix Xavi Pérez. L’edil dona les gràcies «a la Regidoria d’Esports, a l’alcalde, a la Junta Local Fallera, que es van arremangar perquè tot eixira bé».

En el cas de les mascletades, Pérez explica que l’ajornament de les que es van haver de suspendre és complicat: «Cal demanar una sèrie de permisos a la Delegació de Govern, que és qui autoritza, i, a més a més, perquè la plaça del Regne està a 300 metres d’una zona boscosa que està al Malecón i disparar allí requerix un procediment».

El regidor ha volgut reconéixer «les dones valentes falleres, que es vestiren per a eixir a l’Ofrena, amb un temps infernal perquè feia un fred i un vent impressionants,  i el vestit que duen no és adequat a eixe ambient hivernal». El mal oratge detalla, «va generar problemes en la plantà dels monuments. Plantar amb les circumstàncies meteorològiques del dia 16, per a una comissió i per a un artista faller, era quasi jugar-te la vida, i per damunt d’això està la seguretat».

La pluja també va trastocar la Nit de la Cremà: «Ens banyàrem. Es va haver de retardar un poc l’encesa en alguns monuments, però les falles feren un gran esforç i, en la mesura del possible, amb la professionalitat dels Bombers i de Protecció Civil i tot l’operatiu, Policia Local, l’UMAS, l’empresa de la neteja viària, etcètera, es va poder tancar la festa». D’altra banda, comenta Pérez, «ha plogut moltíssim i també havíem d’estar pendents dels barrancs i del que podia vindre, i l’Ajuntament ha estat al 100 % funcionant perquè es poguera fer la festa».

L’alcalde considera que hi ha aspectes que s’hauran de revisar per a les Falles de 2023: «Haurem de replantejar alguns aspectes, com l’ocupació de la via pública, les deixalles de les falles o el control del consum d’alcohol en la Cavalcada, que ha sigut un encert. A més a més, la JLF ha de fer eleccions i hi haurà un canvi de directiva, i també haurem de treballar coordinadament per a millorar la festa, que és la més important que tenim a la ciutat i per això mateix l’hem de regular per a preservar-la i millorar-la».

Ajuntament d’Alzira 

 


._000759

 


 ._000568
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasFallas

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Fran - 21/03/2022
Muy bien, era de esperar que saliera a la palestra la parte política a lucir palmito. Una más. En el balance veo que faltan ciertos datos.
¿Han habido más o menos borracheras?
¿Han dejado más mierda y vasitos de plástico que en otros años?
Les pisarraes han quedado ocultas gracias a la lluvia.
¿El respeto a los mayores ha sido mayor o menor?
¿Los decibelios se han respetado?
¿Por qué motivo se autoriza el jaleo hasta las 4 de la madrugada?
¿Por qué los políticos no se atreven a poner orden a este colectivo? ¿Acaso no lo merece el resto de población?
¿Dónde está la oposición? Otros que esconden la cabeza debajo del ala para que se permita la invasión. Auténticos floreros políticos.
Aneu, aneu.......
Benito - 21/03/2022
Pérez: "les dones valentes falleres, que es vestiren per a eixir a l’Ofrena, amb un temps infernal perquè feia un fred i un vent impressionants, i el vestit que duen no és adequat a eixe ambient hivernal".
Cuando abran los telediarios con la gente huyendo de Ucrania habrá que pensar, 'estos sí que están en una ofrenda y no los falleros de Alzira'.
Klint - 21/03/2022
Respaldo y apoyo a Fran, natural como la vida, el alcalde, calla, permite y hace vista gorda oportunidad un motivo , los votos me lucran, y me rio de los peces de colores, o en mis tiempos, la pela es la pela, la opo calla porque Bastidas hizo lo mismo, la ciudad es vuestra y así hay pecunio y votos, yo he estado lejos para evitar esta “festuca” y mis hermanos y hermanas que no han podido huir, me han dicho, de la que te has librado, ruido, cazalla, multidecibelios y etx, que más vale obviar, para terminar si el App quiere votos de cívicos debería exigir locales cerrados en vez de carpas, mostrar el índice de amputaciones en estos dias que hay , 8mil toneladas de ceniza, 1 millón de euros en inmobiliario destrozado, me gustan las fallas pero de otra guisa, ja hi ha prou
Fran amargat - 23/03/2022
Pareixes un disc rallat,eixe comentarios es d' enguany o el tens preparat?...les pisarraes dels gossos i merdes també te molesten o eixes son les que t'agraden?.....viu,corre,airejat i deixat la maneta queteta.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal