Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
martes, 8 de marzo de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3

 Alzira commemora el Dia Internacional pels Drets de les Dones amb ‘un cant a la lluita feminista’

Esta vesprada concentració del Dia de la Dona, a les 18:30 hores, en la Plaça Major


.-000004


  ._000862

Alzira ha commemorat el dia de la Dona este migdia amb una concentració a les portes de l’Ajuntament on s’han expressat els objectius que es marca l’Ajuntament en el Dia Internacional de les Dones. L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez i la regidora d’Igualtat Marina Mir han estat els encarregats de llegir la moció on l’Ajuntament, com a institució més pròxima a la ciutadania, expressa els seus compromisos. El primer, incorporar la perspectiva de gènere als pressupostos i a les inversions. D’altra banda l’aplicació del pla d'igualtat i la incorporació  progressiva del llenguatge inclusiu.

L’acte ha estat amenitzat pel Cant d’estil d’Àngels Cuenca acompanyada per Ximo Borràs al tabal i Bea Martínez a la dolçaina. Han representat dos peces en favor de la lluita feminista i la igualtat.

L’alcalde ha acomiadat esta trobada convidant els assistents a la concentració del Dia de la Dona, hui a les 18:30 en la plaça Major i a més ha recordat que demà a les 19 hores tindrà lloc el lliurament de la insígnia d’Igualtat a l’Associació de Juristes Dones d’Alzira.

 

TEXT COMPLET DE LA MOCIÓ

En 1910 es va establir el 8 de març com el Dia Internacional de les Dones en l’àmbit de Segona Conferència Internacional de Dones Treballadores en Copenhaguen. Un dia per a la reivindicació, reconegut internacionalment i nascut des del feminisme com a reivindicació pels drets de les dones.

Més de 100 anys després i malgrat totes les fites aconseguides, el patriarcat encara perdura i de nou ens trobem amb el reviscolament de polítiques que volen tornar al passat, també en drets humans, atemptant contra els drets bàsics de la igualtat entre dones i homes.

El feminisme i la democràcia s’enforteixen del debat assossegat i la reflexió en profunditat. Discrepar és créixer, però el to d’insult i menyspreu que s’està establint al diàleg polític i a les xarxes socials és inacceptable i inútil per aprofundir en la igualtat social.

En el context de pandèmia actual, s’ha demostrat més que mai que el funcionament de la nostra societat capitalista, es sosté en el treball de cures que duen a terme fonamentalment les dones, però que el sistema no reconeix.

L’impacte que està tenint la COVID-19 en les dones es constata de formes molt diverses. Aquestos factors tenen el seu origen en aspectes relacionats amb els rols sexistes i amb la precarització cap a les tasques de sosteniment de la vida que fan majoritàriament les dones.

Els avanços que s’havien assolit en els darrers temps estan en perill de retrocés perquè la pandèmia reforça desigualtats i vulnerabilitats en els sistemes socials, polítics i econòmics.

Des de la Generalitat Valenciana s’ha treballat durant els 2 anys de pandèmia per no deixar ningú enrere, reforçant els sistemes valencians de serveis socials, sanitari i educatiu, incrementant les ajudes públiques també en matèria d’ocupació, per tal de posar la vida al centre.

Tot i això encara ens queda feina per fer. Des dels ajuntaments, que som la primera porta a la ciutadania de les polítiques públiques, hem de fer un major esforç per contribuir a la igualtat real entre dones i homes, donant suport a les propostes feministes per millorar el món.

És per tot això que el Ple de l’Ajuntament d’Alzira ha pres els següents ACORDS:

PRIMER.- Ens comprometem a elaborar polítiques d’igualtat de caràcter interseccional i transversal:

- A incorporar la perspectiva de gènere interseccional als pressupostos i a les inversions, especialment als fons europeus Next Generation, elaborant un informe d’impacte de gènere vinculant per a tal fi.

- A aplicar el pla d'igualtat i estratègic amb especial atenció a la distribució equitativa dels usos del temps, l’escletxa salarial i la intereseccionalitat.

- A estudiar la incorporació progressiva del llenguatge inclusiu als documents dels diferents departaments municipals.

SEGON.- Demanar al Govern espanyol que habilite les baixes laborals per raó de cures en els casos de malaltia o confinaments de menors d’edat i persones a càrrec.

TERCER.- Donar trasllat dels presents acords a totes les institucions.

Ajuntament d’Alzira 

 

._000863
.-000466
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialHomenajes, Premios y Celebraciones

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

alziro - 08/03/2022
Sí sí, pero cuando es una menor tutelada por ellos o le lanzan una pedrada e insultan a una mujer que no piensa como ellos, los derechos de la mujer se convierten en relativos.
Alzire - 08/03/2022
Cualquiera pensaría al leerte, alziro, que el abusador no ha sido condenado... Algunos vivís en una realidad paralela.
Ibn Ahmet Al-Mansur - 09/03/2022
Ni machismo, ni feminismo.
alziro - 09/03/2022
Sí Alzire, el abusador ha sido condenado. Y ahora mismo está en marcha una investigación con 13 cargos de la Conselleria de Oltra imputados por, supuestamente, haber encubierto o entorpecido las investigaciones porque, según un informe del TSJ de la Com. Valenciana, hay indicios de ocultación o inacción por parte de la Consellería debido a que el abusador era el marido de la máxima responsable política de la menor cuando sucedieron los hechos. De momento, en las vistas orales, los imputados están señalando directamente a Oltra. Ya veremos en qué queda todo esto.

Lo que es vergonzoso es que Oltra no haya dimitido ya, cuando ella misma admitió en sede parlamentaria que ha habido decenas de abusos a menores tutelados durante su mandato. Y lo que ya es de juzgado de guardia es que luego esta gente se permita el lujo de dar lecciones sobre los derechos de las mujeres.
Alzire - 09/03/2022
Cuando sobresean la causa, volvemos a hablar de tu mundo imaginario.
alziro - 10/03/2022
Ya veremos que dictan los jueces. En cualquier caso, que Oltra no haya dimitido cuando ella misma ha admitido que decenas de menores han sido abusados bajo su tutela es para mear y no echar gota. Y tú echando balones fuera. Háztelo mirar.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal