Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.843 Fotografías: 108.825 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
martes, 8 de marzo de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira destina 30.000 euros a la concessió d’ajudes per als joves per a la compra de la primera vivenda

El termini per a presentar les sol·licituds es mantindrà obert fins a setembre



._000712


._000859

L’Ajuntament d’Alzira destinarà 30.000 euros a la concessió d’ajudes per a la compra de la primera vivenda per als joves. La Junta de Govern ha aprovat una nova convocatòria d’estes subvencions, per a l’exercici 2022: «La joventut té una dificultat a l’hora d’emancipar-se i adquirir la seua primera vivenda i, és per això, que dins de les accions que tenim a l’Ajuntament d’Alzira per a poder ajudar, hi ha una partida de 30.000 euros per al suport a les persones joves en l’adquisició de la seua primera vivenda», ha declarat la regidora de Joventut, Letícia Piquer.

El termini per a la presentació de sol•licituds estarà obert fins a l’1 de setembre. Les ajudes tenen per objecte subvencionar part del preu inicial de compra del primer habitatge. La concessióté caràcter de subvenció en règim de concurrència competitiva. Els destinataris de les ajudes són els joves de fins a 35 anys, que podran sol•licitar la subvenció per a la compra de la primera vivenda en ple domini amb la finalitat de destinar-la al seu domicili habitual i permanent. En paraules de la regidora de Joventut, «és una bona manera de poder recolzar des de l’ajuntament, des de l’àmbit més pròxim a la nostra gent jove, i poder donar-los un poc d’ajuda per a adquirir la seua primera vivenda que, a la fi, és un dret i és el que tota la gent desitja».

Piquer recorda que «la Generalitat també té una línia d’ajudes, però des de l’Ajuntament volíem també que les persones d’Alzira, les que estan empadronades en les que són les seues propietats, puguen també rebre un poc de suport».

Les sol•licituds es podran presentar de forma presencial al Registre General de l’Ajuntament a l’oficina de La Clau o de forma telemàtica (www.alzira.es). També a través dels registres i oficines públics reconeguts.La sol•licitud haurà d’estar subscrita pel propietari de l’habitatge, que constarà en la corresponent escriptura de compravenda. Si l’immoble és propietat de diverses persones, totes elles han de subscriure la sol•licitud. Totes les persones que s’incloguen a la sol•licitud hauran de complir els requisits establits a les bases per a poder concórrer.

Seran subvencionables les adquisicions durant el període comprés entre un any anterior a la data de la convocatòria i l’últim dia del termini. La vivenda s’haurà de destinar a residència habitual i permanent i haurà de ser ocupada en els sis mesos següents a la inscripció de l’escriptura de compravenda en el Registre de la Propietat. Els propietaris no podran ser titulars del ple domini total o parcial sobre un altre habitatge, tret dels casos de separació o divorci, discapacitat o dependència. Tampoc poden haver sigut beneficiaris d’ajudes pel mateix concepte en els deu anys anteriors i hauran d’estar empadronats en la vivenda objecte de la subvenció.

Els habitatges pels quals s’haja obtingut subvenció municipal no podran ser objecte de cessió intervius en el termini de cinc anys, tret que es tornen les ajudes rebudes.

Per a poder accedir a les ajudes, el sol•licitant ha de comptar amb uns ingressos que no excedisquen en 6,5 vegades l’IPREM (Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples). Si hi ha més d’un sol•licitant, es tindrà en compte la suma dels ingressos de tots ells. D’altra banda, s’haurà d’acreditar també un mínim d’ingressos.

Les vivendes subvencionables, noves o usades, tindran una superfície màxima de 150 metres quadrats. Hi ha també una limitació sobre el preu: el cost màxim d’adquisició no superarà els 195.000 euros. L’import màxim protegible és de 85.000 euros. La quantia de l’ajuda s’obtindrà en aplicar el 3 % sobre l’import, i el màxim serà de 2.550 euros. Hi ha previstos increments del 0,5 % i de l’1 %, en cas de discapacitat. La subvenció es concedirà en un pagament únic mitjançant l’entrega de la targeta electrònica «Targeta d’Alzira» per l’import concedit en cada cas i que podrà fer-se efectiva als comerços locals adherits i liquidar-se en el termini d’un any.

Ajuntament d'Alzira

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ConvocatoriasSubvenciones, Ayudas y Empleo
SocialJuventud

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal